DSC_4327.jpg DSC_4328.jpg DSC_4326.jpg DSC_4269.jpg DSC_4263.jpg DSC_4274.jpg DSC_4277.jpg DSC_4285.jpg DSC_4283.jpg DSC_4280.jpg DSC_4282.jpg DSC_4300.jpg DSC_4288.jpg DSC_4290.jpg DSC_4324.jpg DSC_4323.jpg DSC_4314.jpg DSC_4305.jpg DSC_4302.jpg DSC_4318 (1).jpg 20140527_083923.jpg
Verkocht

Te koop: Verlaatsweg 33, 1643 LX Spierdijk

€ 340.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 9.805 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 114 m²

Notitie

Algemeen

Dit is een object voor de hobbyboer, schilder, kunstenaar, muzikant of recreatief ondernemer.
Mogelijkheden voor vernieuwbouw en ook totale nieuwbouw.

De schuren bieden ruimte voor atelier, paardenboxen, muziek studio, bed and Breakfast, opslag van oldtimer, boot of caravan.

Een ruime kavel bestaande uit erf, ondergrond kassen en land.

Het object bestaat uit een woning met aanbouw, s... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
  Bouwperiode 1900
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Dinsdag 22 september 2015
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer ATNH00086
Vraagprijs € 340.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 22 september 2015
Laatste wijziging Donderdag 25 mei 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1900
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 9.805 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 114 m²
Inhoud 300 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Type Voortuin
Oriëntering West
Heeft een achterom Ja
Staat Normaal
Uitrusting
Parkeergelegenheid Aangebouwde stenen garage
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja

Omschrijving

Dit is een object voor de hobbyboer, schilder, kunstenaar, muzikant of recreatief ondernemer.
Mogelijkheden voor vernieuwbouw en ook totale nieuwbouw.

De schuren bieden ruimte voor atelier, paardenboxen, muziek studio, bed and Breakfast, opslag van oldtimer, boot of caravan.

Een ruime kavel bestaande uit erf, ondergrond kassen en land.

Het object bestaat uit een woning met aanbouw, schuur met werkplaats, schuur met voormalige bollencellen en grote bergschuur. Verder staan er oude kassen op het perceel ter grootte van circa 844 m2. Wellicht mogelijkheden voor ruimte voor ruimte in samenwerking met een kavel elders in de gemeente.

Het woonhuis is gebouwd van gemetselde gevels, houten spanten en gedekt met pannen. De keuken en slaapkamer zijn gedekt met platdak en mastiek. De ramen zijn grotendeels van kunststof en voorzien van dubbelglas. De vloeren zijn voornamelijk van hout en de keuken is voorzien van een betonnen vloer.

De indeling is als volgt: achter-entree met betegeld toilet en doucheruimte, gang met slaapkamer, kelder, trapopgang en toegang tot keuken en woonkamer. De keuken is voorzien van een net keukenblok met gascomfort en koelkast. De woonkamer heeft grote ramen en op de begane grond nog een slaapkamer met inloopkast en doorgang naar de keuken.

Verdieping: overloop met twee slaapkamers met dakkapel. In een van de slaapkamer bevindt zich een kast met de CV ketel.

De woning is aangesloten op de riolering en voorzien van gas, water en elektra.

Achter de woning staat een schuur met betonvloer, gemetselde gevels, houten spanten en voorzien van asbestcementgolfplaten onderschoten met tempex isolatie. De schuur is ingedeeld in twee ruimten waarvan één in gebruik als werkplaats.

Verder nog drie schuren van respectievelijk 7,80 maal 14,80 m is 115 m2, 8,20 m maal 14,80 m is circa 121 m2 en 9.00 m maal 14.00 m is circa 126 m2. De schuren hebben een betonnen vloer, deels houten gevels deels met damwandprofielplaten en houten spanten met asbestcementgolfplaten.

Achter de schuren een kas van 25,60 m bij 33 m is 844 m2. De kas is gebouwd met stalen onderbouw met vier kappen van 6,40 tralieligger. De kas heeft 11 vakken van 3 meter. Het gebouw verkeert in matige tot slechte staat van onderhoud.

Achter de kas een riant perceel weiland omsloten door sloten.

Omgeving en historie

Gemeente Koggenland bestaat sinds 1 januari 2007. Het bestaat uit de volgende plaatsen; Avenhorn, Berkhout, De Goorn,Grosthuizen,Hensbroek, Obdam, Oudendijk,Rustenburg,Scharwoude, Spierdijk, Ursem, Wogmeer enZuidermeer.

In de gemeente wonen 22.485 mensen verspreid over 84,13 km2, bekijk hieronder meer feiten en cijfers.

Inwoners

Inwonersaantal januari 2014: 22.485
Inwonersaantal januari 2013: 22.376
Inwonersaantal januari 2012: 22.345
Inwonersaantal januari 2011: 22.086
Inwonersaantal januari 2010: 21.969
Inwonersaantal januari 2009: 21.795

Grondgebied

Totale oppervlakte: 84,13 km2
Wateroppervlakte: 2,91 km2

Spierdijk is een dorp in de gemeente Koggenland, in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp heeft 1480 inwoners (2004). Onder de oudere generatie wordt nog Westfries dialect gesproken, maar de meeste inwoners spreken Standaard Nederlands met Westfries accent: Spierdijk klinkt als Spierdoik.

Het dorp is gelegen tussen Heerhugowaard en Hoorn en wordt omringd door de dorpen De Goorn, Wogmeer, Zuidermeer, Bobeldijk en Berkhout. Onder deze plaats valt ook de buurtschap Noord-Spierdijk dat gelegen is in het verlengde van het dorp. Aan de andere kant van het dorp is Zuid-Spierdijk gelegen, een groot deel daarvan wordt vaak ook tot Spierdijk gerekend, het meest zuidelijke gedeelte valt onder De Goorn.

Tot 1 januari 1979 behoorde Spierdijk tot de gemeente Berkhout, en het kent dan ook dezelfde patroonheilige: Sint Joris of St. George. Van 1979 tot 2007 behoorde het tot de gemeente Wester-Koggenland, waarin de gemeente Berkhout was opgegaan. Voor het bestaan van de gemeente behoorde een deel van Spierdijk onder de stede Berkhout en een ander deel bij de stede Opmeer en Spanbroek en de latere stede Obdam-Hensbroek.

Spierdijk komt als Spierdijck voor in 1365 en in 1639 wordt het Spierdyck genoemd. De plaatsnaam is afgeleid van de grondlaag die bij de plaats voorkomt. Spier verwijst naar de taaie bovenste laag van zeeklei die bedekt is met veen. Door de taaie aard van de spier is het geschikt voor het maken van dijken en/of het ophogen ervan. Ook de dijk van de plaats is hiervan gemaakt.

Spierdijk was lang een niet al te groot dijkdorp, maar na de Tweede Wereldoorlog groeide het langzaam. Bij deze groei is de huidige nieuwbouwwijk ontstaan. De groei van het dorp werd beduidend minder nadat de gemeente Wester-Koggenland en de provincie de dorpen De Goorn en Avenhorn als de nieuwe groeikernen aanduidde. Het dorp kent nog stolpboerderijen in en bij het centrum.

Hoewel de middenstand bijna geheel verdwenen is, leeft het verenigingsleven in het dorp volop. Verenigingen als het Jeugdgilde, Meisjesclub, Jongensclub en NKJB (jongerenvereniging) hebben voldoende leden om goed te kunnen draaien. In het dorp zijn de voetbalvereniging, handbalvereniging en de tennis opgegaan in één zogenaamde Omnivereniging. Onder de naam RKSV St. George is de club actief. In 2004 betrok de Omnivereniging, samen met 12 andere verenigingen een nieuw onderkomen gesitueerd in eenn multifunctioneel gebouw. De sportvereniging huist in het ene gedeelte van het gebouw, waar de kantine, bestuurskamer en ook de kleedkamers zich bevinden. De overige verenigingen vinden hun onderdak in het andere gedeelte van het gebouw, genaamd 'De Mantel'.

Verder een volwaardige 9 holes golfbaan met A-status gelegen in de Wogmeer, golfbaan Spierdijk met Golfclub GC De Koggen als home club. Een gezellige vereniging met veel wedstrijden en deelname aan NGF competitie.

Lokatie omschrijving:
Landelijk gelegen op korte afstand van kern Spierdijk in de gemeente Koggenland.

Bestemming:
Agrarische bestemming, Mogelijkheid aanwezig tot omzetting in woonbestemming of gebruikmaking van Ruimte voor Ruimte.
Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de bestemming te wijzigen naar Woondoeleinden. De gemeente stelt hierbij als voorwaarde dat de bijgebouwen worden verkleind tot maximaal 300 m2.
Verder biedt het bestemmingsplan de mogelijkheid om bij verwijderen van alle opstallen, een extra woning te bouwen. De breedte van de twee percelen aan de weg dient daarbij minimaal 20 meter te zijn. Bij dit object is dit niet haalbaar. Samenwerking of bezit van een ander perceel in de gemeente dat aan deze voorwaarde voldoet is noodzakelijk. Informeer bij de gemeente Koggenland

Situering:
Ligging aan rustige weg met open lintbebouwing in de Polder Wogmeer. Prachtig uitzicht over de polder. In de nabijheid van kern Spierdijk. 9 holes golfbaan Spierdijk in de Wogmeer op loopafstand.

Gronden:
Totaal 00.98.05 ha grond, gelegen aaneengesloten achter de gebouwen en omringd door een sloot. In het perceel ligt een riooltransportleiding.