luchtfoto fleur juli 2014 tbv venum zijaanzicht fleur met nieuwe banners mei 2015 bloembollen voorjaarsbloeiend - najaar 2014 02 kamerplanten - sfeer en deco - september 2014 koude kas perkplanten mei 2015 tuingereedschap 20-02-2015 voorzijde fleur met border 04 plattegrond fleur heerhugowaard de noord img_3016
Verkocht

Te koop: Tuincentrum in kop van Noord Holland. Ook geschikt voor andere doeleinden

Prijs nader overeen te komen
Adres: Altonstraat 25A, 1704 CC Heerhugowaard
Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw
Perceeloppervlakte 20.400 m²

Notitie

Algemeen

Het object ligt op een kavel van in totaal 02.04.00 ha en heeft een bebouwd oppervlak van 3.760 m2. Het tuincentrum bestaat uit twee gedeelten: een ‘koude verkoopruimte’ van 2.150 m2 en een ‘warme verkoopruimte’ van 1.610 m2. Tevens is er op dit moment ca. 1.000 m2 ingericht als onoverdekt buitenterrein (verkoopruimte) en een ongeveer even grote ruimte geschikt gemaakt voor de aanleg van een kind... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw
    Status Verkocht
    Aangeboden sinds Maandag 22 februari 2016
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer ATNH00135
Prijs Prijs nader overeen te komen
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Maandag 22 februari 2016
Laatste wijziging Maandag 11 september 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Tuinbouwbedrijf, glastuinbouw
Eveneens ALV woning
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2 ha 4 a
Bedrijfswoning
Situatie Vrijstaand
Type object Vrijstaande woning
Inhoud 594 m³
Perceeloppervlakte 2.720 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 120 m²
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 5 (waarvan 3 slaapkamers)

Omschrijving

Het object ligt op een kavel van in totaal 02.04.00 ha en heeft een bebouwd oppervlak van 3.760 m2. Het tuincentrum bestaat uit twee gedeelten: een ‘koude verkoopruimte’ van 2.150 m2 en een ‘warme verkoopruimte’ van 1.610 m2. Tevens is er op dit moment ca. 1.000 m2 ingericht als onoverdekt buitenterrein (verkoopruimte) en een ongeveer even grote ruimte geschikt gemaakt voor de aanleg van een kinderboerderij. De overige ruimte om de kavel biedt verschillende mogelijkheden ter ontwikkeling.
Ten aanzien van toekomstige uitbreiding van het winkeloppervlak is er een mogelijkheid om de reeds bestaande bebouwing uit te breiden met nog eens 4.000 m2. Het magazijn en het laad-los gebied is via een aparte ingang/toerit bereikbaar zonder hinder voor het winkelende publiek.

Het gehele object verkeert in goede staat van onderhoud.

Ruimte A: de ’koude’ verkoopruimte
Bouwjaar is circa 1992, type kas, breedkapper 12,80 meter met afmetingen 4 m x 12,80 m x 42 m = 2.150 m2. Deze zogeheten ‘koude’ ruimte is in 2014 voorzien van nieuw schermdoek, waterdichte lichtlijnen en een nieuwe ontruimingsinstallatie t.b.v. de brandveiligheid. De onderbouw is gegalvaniseerd ijzer. De gevels en dak zijn opgetrokken uit enkel glas met tweezijdig doorlopende nokluchting. De vloer is voorzien van betonnen tegels en heeft deels betonnen paden. Het is mogelijk om deze ruimte te verwarmen via een bovennet van verwarmingsbuizen en verwarming langs de zijgevels. De poothoogte van deze ruimte is 4 meter en de nokhoogte bedraagt 7 meter, de breedte van de kappen is 12,80 meter.

De in 2002 ingebouwde ruimte bestaat uit kantoorruimte, kantine, vergaderruimte , keuken met keukenblok, toiletgroep met dubbel toilet en ketelhuis met Burderusketel met brander en vier elektrische kranen voor vier groepen.

Ruimte B: de ‘warme’ verkoopruimte
Bouwjaar ca. 2002. Type kas, breedkapper 12,80 meter met afmeting 3 m x 12,80 m x 42 m = 1.612 m2. Deze ruimte is voorzien van vloerverwarming i.c.m. een bovennet van verwarmingsbuizen, een dekrol schermdoek, sfeervolle verlichting en een nieuwe ontruimingsinstallatie t.b.v. de brandveiligheid. De onderbouw is gegalvaniseerd ijzer. De gevels zijn voorzien van dubbele beglazing en deels sandwichpanelen. Het dak bestaat uit stegdoppelplaten met tweezijdig doorlopende nokluchting. De vloer is bestraat en voorzien van H-profiel tegels. De poothoogte van deze ruimte is 4 meter en de nokhoogte is 7 meter, de breedte van de kappen is 12.80 meter.

Het winkelende publiek verlaat de winkel via deze ruimte. De uitgang komt uit nabij het parkeerterrein.

Parkeervoorzieningen
Gedurende het voorjaar van 2014 is de aanwezige parkeervoorziening voor 100 auto’s gerealiseerd. Tevens zijn hierin opgenomen een drietal parkeerplaatsen voor minder validen. De parkeerplaats is ruimschoots voorzien van borders met beplanting waarmee het winkelend publiek qua groei en bloei verwelkomd wordt door het betreffende seizoen.

Nabij de entree van het tuincentrum is op dit moment ook een bushalte welke dienst doet als op- en afstapplaats van de openbaar vervoer voorziening van de Hugo Hopper (Heerhugowaard).

Bereikbaarheid
Op dit moment wordt er door de provincie Noord Holland hard gewerkt aan de realisatie van de N23 Westfrisiaweg welke de ontsluiting van de regio van West naar Oost v.v. zal verbeteren. Deze nieuw te realiseren weg bevindt zich nabij het tuincentrum en zal via een nog te realiseren rotonde en weg door het bedrijventerrein “De Vaandel” ook de bereikbaarheid van het tuincentrum verbeteren.

Woonhuis
Bij het tuincentrum is een bedrijfswoning gelegen. Deze woning dateert uit 1993 en is onderheid. De inhoud bedraagt circa 594 m3. Het huis is opgetrokken uit gemetselde gevels met spouw en is geheel geïsoleerd. Het dak is met pannen gedekt. De begane grond en de verdieping zijn voorzien van betonvloeren.

Indeling begane grond: entree, hal met trapopgang en toilet, ruime woonkamer, keuken met inbouwapparatuur, kantoor, bijkeuken en garage.

Indeling verdieping: overloop met drie slaapkamers, badkamer met ligbad, douche, wastafels en toilet en inloopkast.

Het huis wordt centraal verwarmd met C.V.-ketel Merk Nefit HR Combi uit 2004 met vloerverwarming op de begane grond.
Nutsvoorzieningen: gas, water, elektra, riolering en schotel.

Het woonhuis verkeert in prima staat van onderhoud.
Het woonhuis zit niet in de prijs van € 665.000,- De vraagprijs voor de woning met erf en ondergrond is € 325.000,-

De locatie
Het tuincentrum ligt iets ten noorden van de stad Heerhugowaard (54.000 inw.) met woonkernen Noord & Zuid Scharwoude, Waarland, Broek op Langedijk, Oudkarspel, Alkmaar, Obdam & Nieuwe Niedorp in de nabijheid.

Omgeving
Qua woningbouw is de regio volop in beweging. In Heerhugowaard (Noord-Oost) is nieuwbouwplan “De Draai” in volle gang, in dit plan zullen de komende jaren 2.700 woningen gerealiseerd worden. Ten westen van Heerhugowaard is inmiddels ook het nieuwbouwplan “Broekhorn” in volle gang, in dit plan zullen de komende jaren 550 woningen geraliseerd worden. Ten westen van Heerhugowaard, aan de noordzijde van Alkmaar ligt de start van het nieuwbouwplan “Vroonermeer-Noord” in het verschiet. In het laatstgenoemde nieuwbouwplan verwacht men de komende jaren 660 woningen te realiseren. De drie genoemde nieuwbouwplannen bevinden zich binnen een straal van 5 km vanaf het tuincentrum.