drone 1 eppinga, lippenhuizen 4 juni 017 eppinga, lippenhuizen 4 juni 010 eppinga, lippenhuizen 4 juni 020 eppinga, lippenhuizen 4 juni 029 eppinga, lippenhuizen 4 juni 039 eppinga, lippenhuizen 4 juni 009 eppinga, lippenhuizen 4 juni 021 eppinga, lippenhuizen 4 juni 025 eppinga, lippenhuizen 4 juni 036 eppinga, lippenhuizen 4 juni 038 eppinga, lippenhuizen 4 juni 041 eppinga, lippenhuizen 4 juni 006 eppinga, lippenhuizen 4 juni 023 eppinga, lippenhuizen 4 juni 024 eppinga, lippenhuizen 4 juni 047 eppinga, lippenhuizen 4 juni 031 kad kaart paint
Verkocht

Verkocht: Compagnonsfeart 3, 8408 CC Lippenhuizen

Prijs op aanvraag
Type object Melkveehouderijbedrijf, zand
Perceeloppervlakte 183.510 m²

Notitie

Algemeen

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Veehouderijbedrijf met een totale oppervlakte van ca. 18,3 ha.

Het object is gelegen in het dorp Lippenhuizen - van oorsprong een boerendorp - tussen Gorredijk en Beetsterzwaag. Het dorp telt ca. 1.320 inwoners. Via de Turfroute, de prachtige toeristische vaarroute die door Zuidoost-Fryslân loopt, is het dorp verbonden met Hemrik, Gorredijk en Terwisp... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Melkveehouderijbedrijf, zand
  Bouwperiode 1900
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Dinsdag 6 december 2016
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00063
Prijs Prijs op aanvraag
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 6 december 2016
Laatste wijziging Dinsdag 14 november 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Melkveehouderijbedrijf, zand
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1900
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 18 ha 35 a 10 ca

Omschrijving

Namens opdrachtgever te koop aangeboden:

Veehouderijbedrijf met een totale oppervlakte van ca. 18,3 ha.

Het object is gelegen in het dorp Lippenhuizen - van oorsprong een boerendorp - tussen Gorredijk en Beetsterzwaag. Het dorp telt ca. 1.320 inwoners. Via de Turfroute, de prachtige toeristische vaarroute die door Zuidoost-Fryslân loopt, is het dorp verbonden met Hemrik, Gorredijk en Terwispel. Te voet of op de fiets laat het landschap zich bewonderen. Zo is er vanuit de woning tevens prachtig vrij uitzicht over het buitengebied. Lippenhuizen kent een aantal voorzieningen waaronder basisonderwijs, supermarkt en een actief sportverenigings- en kerkleven. Voor uitgebreidere voorzieningen is Gorredijk de aangewezen plaats, gelegen op ca. 3 km afstand.

Indeling

Het geheel bestaat uit:
* Stelpboerderij
* Hollandse stal
* Ligboxenstal
* Jongveestal
* Berging
* Verhardingen - voer/kunstmestopslagen
* Overige
* Landerijen

Stelpboerderij - woongedeelte
Het woongedeelte is gebouwd in 1900 en opgetrokken in steensmuren. Het dak is met dakpannen gedekt en geïsoleerd in 1995. De (tussen)vloeren zijn van hout en de kozijnen op de begane grond zijn voorzien van dubbele beglazing. Op de verdieping zijn 2 tuimelramen voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels een huur CV-installatie van 2010.

Indeling woongedeelte:
Begane grond: entree, hal, gang, toilet, werkkast met opbergruimten, keuken, kamer, slaapkamer met toegang naar badkamer (v.v. bad, douche en wastafel) bijkeuken, kelder.
Verdieping: overloop, 2 slaapkamers, bergkamer, hobby/werkkamer en CV-ruimte.

Stelpboerderij - traditioneel gedeelte
Evenals het woongedeelte dateert de schuur van 1900 en is het geheel opgetrokken in steensmuren. Het dak aan de noordkant is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en aan de oost- en westzijde met dakpannen gedekt. De schuur is traditioneel ingericht met o.a. hooivakken (op zand) en een schuurreed van beton. De oude gierkelder heeft een opslagcapaciteit van ca. 80 m³.

Tevens bevindt zich op het erf een keurig onderhouden houten garage van ca. 6x3 meter.

Hollandse stal
De Hollandse stal is gebouwd in 1968 aansluitend aan het schuurgedeelte en is opgetrokken in steensmuren. Het geïsoleerde dak (met glaswol) is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van hout. De stal is in gebruik voor de huisvesting van jongvee, schapen en tevens zijn er een 5-tal paardenboxen aanwezig.

Ligboxenstal
De 1+3 rijïge ligboxenstal is in 1979 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 42x22 meter.
De stal is opgetrokken halfsteensmuren met isolatie en houten binnenafwerking. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van hout voorzien van stalen ondersteuning. De topgevels zijn opgetrokken in hout. In de stal bevinden zich ca. 116 grootveeboxen. De stal is deels onderkelderd (betonblokken) en heeft een mestopslag van ca. 680 m³. De ligboxenstal is in gebruik voor de huisvesting van jongvee. De aanwezige melkstal met een 2x6 visgraatopstelling is niet meer in gebruik.

Jongveestal
De jongveestal is in 1968 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 15x8,5 meter. De stal is opgetrokken in halfsteensmuren. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van hout. De aanwezige mestkelder heeft een inhoud van ca. 90 m³ (onder de roostervloer).

Berging
De berging is in 1952 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 8x6 meter. De berging is opgetrokken in halfsteensmuren. Het dak is deels met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van hout. De vloer is uitgevoerd in beton.

Verhardingen - voer/kunstmestopslagen
Polyester silo’s (2)
- Voer, inhoud ca. 12 ton;
- Kunstmest, inhoud ca. 10 ton.

Overige
- Vaste mestopslagplaats;
- Overige erfverhardingen zijn voldoende aanwezig;
- Stalen mestsilo van 1990 met een opslagcapaciteit van ca. 720 m³.

Landerijen
De landerijen zijn gelegen rondom en naast de boerderij. De grondsoort betreft een zandgrond met een voldoende aanwezige teelaardelaag. De landerijen zijn grotendeels op greppels gelegen, ca. 1,5 ha is gedraineerd (westelijke richting - Gorredijk). Het land is gelegen in grotere en kleinere percelen. De ontsluiting vindt plaats via het (bedrijfs)erf en de openbare weg “Compagnonsfeart”.

Bestemmingsplan
Volgens de geldende beheersverordening heeft het object de bestemming “agrarisch bedrijf” en hebben de percelen de bestemming “agrarisch gebied” met een nadere aanduiding “gebied met houtwallen en bosschages”.

Activiteitenbesluit
Het bedrijf valt onder het “Activiteitenbesluit”. Thans is er een aanvraag voor de NBW-vergunning ingediend voor 107 stuks melkvee, 74 stuks jongvee, 95 schapen en 5 paarden.

Waterschapslasten: De gebruikelijke waterschapslasten zijn van toepassing.

Herinrichtingsrente: € 1.512,88 in totaal per jaar (met eindjaar 2033).

Nutsvoorzieningen: Het object is aangesloten op alle gebruikelijke nutsvoorzieningen m.u.v. kabeltelevisie.

Voorraden: De ruwvoervoorraad, mestvoorraad alsmede het nog aanwezige krachtvoer en de kunstmest dienen te worden overgenomen en zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.

Mestopslagcapaciteit: De totale mestopslag op het bedrijf is ca. 1.570 m³.

Bodemverontreiniging: De percelen zijn op aangeven van de verkoper voor zover bekend niet meer vervuild dan het agrarisch gebruik met zich heeft meegebracht.

Ondergrondse tank(s): N.v.t.

Bovengrondse tank(s): Aanwezig, zal door verkoper worden verwijderd.

Opstalrecht: Alle kadastrale nummers zijn gedeeltelijk belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen t.b.v. de gemeente Opsterland.

Betalingsrechten: 15,67 toeslagrechten met een totale bruto waarde van € 3.035,44 per jaar.

Jachtrecht: Het jachtrecht is verhuurd aan de heer L. Bodzinga.

Energielabel: Het woongedeelte heeft een voorlopige toewijzing energielabel G.

Uitmeting/grens: Tussen perceelsnummer 950 en 951 dient nog een erfafscheiding te worden gerealiseerd in de vorm van een nieuw te graven watergang.

Deelsperceel 75: Van perceelsnummer 75 wordt ca. 500 m² in mindering gebracht t.b.v. bij een aangrenzende woning. De erfafscheiding vindt plaats in de vorm van een nieuw te graven watergang.
De kosten voor het graven van deze sloot komen voor rekening van eigenaar van de woning, zo ook de kadastrale uitmeetkosten en bijkomende notariskosten t.b.v. de overdracht. Uitmeting en
overdacht van het perceel zal plaatsvinden voor verkoop/overdracht van de Compagnonsfeart 3 - Lippenhuizen.

Meerwaardeclausule
T.b.v. perceelsnummer 950 en 75 (stuk aangrenzend aan woningbouw) zal een meerwaardeclausule worden opgenomen. Dit houdt in dat wanneer koper deze grond binnen 15 jaar na verkrijging voor een andere bestemming dan agrarisch verkoopt, hij dient af te rekenen met verkoper. Inhoudende dat de helft van de meerwaarde boven de agrarische waarde toekomt aan verkoper en de andere helft aan koper.

OVERIGE INFORMATIE

- Alle op de koop vallende kosten komen voor rekening van de koper, hieronder begrepen zijn de notariskosten, inschrijvingen openbare registers en overdrachtbelasting.

- Aspirant kopers kunnen aan dit schrijven geen enkel recht verbinden van voorkeur of eerste koop.

- Tot zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen is koper verplicht een aanbetaling bij de aangegeven notaris te storten, zijnde 10% van de hoofdsom (incl. eventuele roerende zaken).

Vraagprijs: op aanvraag.
Aanvaarding en betaling: in overleg.
Verrekening zakelijke lasten: datum eigendomsoverdracht.
Bezichtiging: uitsluitend op afspraak.

Hoewel bij het maken van deze aanbiedingstekst de meest uiterste zorg is nagestreefd kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. Wijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden aan de verkoper.