Te koop: Plústerdyk 7A, 8512 AH Broek

€ 795.000,- k.k.
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 2.035 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 145 m²

Notitie

Algemeen

VOOR WIE WIL WONEN AAN HET WATER OP EEN BIJZONDERE LOCATIE

Namens opdrachtgever bieden wij deze, onder architectuur gebouwde woning genaamd “Bûtenstee Grutsyl”, te koop aan. Gelegen op werkelijk een schitterende locatie aan open vaarwater.

De woning is gebouwd in 2005 en heeft een fraaie oprijlaan.
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
  Bouwperiode 2005
  Status Beschikbaar
  Aangeboden sinds Dinsdag 9 februari 2016
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00039
Vraagprijs € 795.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 9 februari 2016
Laatste wijziging Dinsdag 27 juni 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2005
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Volledig geïsoleerd
Dubbelglas
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 2.035 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 145 m²
Inhoud 500 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 2 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan water
Vrij uitzicht
Buiten bebouwde kom
Aan vaarwater
Type Tuin rondom
Hoofdtuin Ja
Staat Normaal
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja

Omschrijving

VOOR WIE WIL WONEN AAN HET WATER OP EEN BIJZONDERE LOCATIE

Namens opdrachtgever bieden wij deze, onder architectuur gebouwde woning genaamd “Bûtenstee Grutsyl”, te koop aan. Gelegen op werkelijk een schitterende locatie aan open vaarwater.

De woning is gebouwd in 2005 en heeft een fraaie oprijlaan.

Indeling

Begane grond: Hal/entree met trapopgang, toilet, woonkamer, open keuken, bijkeuken

Eerste verdieping

Overloop, 2 slaapkamers met mogelijkheid voor een derde slaapkamer, luxe badkamer.

Tweede verdieping

Bergzolder met mogelijkheid tot creëren extra slaapkamers.

Tuin

Het terrein is maar liefst 2.035 m² groot en heeft een eigen oever aan de Noardbroekster Feart welke uitmondt in de Jouster Sylroede met een open verbinding naar de Snitsermar (het Sneekermeer). Midden in het Friese Merengebied!

Op het terrein is een insteekhaven gerealiseerd. Daarnaast is er een bouwvergunning verleend voor een botenhuis annex garage. Het ontwerp hiervan is van dezelfde architect welke ook de woning ontworpen heeft (Kijlstra-Brouwer uit Beetsterzwaag).

Bijzonderheden

Broek ligt op een steenworp afstand van Joure, bekend van o.a. Douwe Egberts, Ballonfeesten en Boerebrulloft. Zie ook op www.joure.nl
Broek (Fries: De Broek) is een dorp in de gemeente De Friese Meren, in de Nederlandse provincie Friesland. Het ligt iets ten noordwesten van Joure en kent zo'n 230 inwoners. Tot 1 januari 2014 behoorde Broek tot de gemeente Skarsterlân.
In de vorm van Broek is nog duidelijk te zien dat de oorspronkelijke verbindingen over het water gingen. Het dorp lag vroeger helemaal langs de Scheensloot en het wordt ook nog doorsneden door de Zijlroede, die het opsplitst in Broek-Noord en Broek-Zuid. De twee gedeelten hebben zelfs geen directe verbinding over land; de route over de weg van het ene naar het andere deel voert via Joure.
Broek is rond het jaar 1250 gesticht, waarschijnlijk door mensen uit de omgeving van Sneek. Er is zelfs wel gesuggereerd dat de kolonie werd opgezet om de groei van Joure in de richting van Sneek te beperken. De Scheensloot waarlangs de kolonisten zich vestigden is van oorsprong een veenstroompje, maar werd door de bewoners uitgediept tot een vaart. Het dorp ligt aan beide zijden langs deze vaart, waardoor het langgerekt is en zeker niet in een rechte lijn ligt.
Broek Noord
Broek kent weinig nieuwbouw in de stijl van na de Tweede Wereldoorlog. In het noordelijke gedeelte staat een kleine kerk met een klokkenstoel.
Aan de noordzijde van het dorp staat aan de Scheensloot een Amerikaanse windmotor van het zeldzame type Van der Laan, die oorspronkelijk uit 1915 dateert.
Joure:(Fries: De Jouwer) is een plaats in de Nederlandse provincie Friesland en de hoofdplaats van de gemeente De Friese Meren. Joure heeft ongeveer 13.045 inwoners (2012). Inwoners van Joure worden Jousters genoemd; in de volksmond worden ze ook wel Jouster Keallepoaten genoemd.
Geschiedenis
Joure is ontstaan boven op een zandrug op een kruising van waterwegen naast het voormalige dorp Westermeer. De plaats is van oudsher geen stad, maar tevens te groot om een dorp te worden genoemd. Naar Oud-Friese traditie wordt zo'n plaats een vlecke genoemd.
Over de oorsprong van de naam Joure, of De Jouwer zijn verschillende theorieën. Veelal wordt gedacht dat het van het Friese woord Hjouwer komt, dat haver betekent.
De naam van Joure is verder onlosmakelijk verbonden met die van Douwe Egberts. In 1753 begon de vader van Douwe Egberts, Egbert Douwes, aan de Midstraat in Joure een zaak in koloniale handelswaren, die is uitgegroeid tot de bekende koffiebrander. Jarenlang zat er nog een DE-winkel aan de Midstraat. Deze is op 24 oktober 2014 gesloten.
Tot de gemeentelijke herindeling van 1984 maakte de hoofdplaats Joure deel uit van de voormalige gemeente Haskerland en daarna tot 2014 van de voormalige gemeente Skarsterlân.
Ten oosten van Joure liggen de Haulsterbossen. Ten noorden van Joure ligt de Haskerveenpolder. Ten westen van Joure ligt de Langweerderwielen. Joure beschikt over een subtropisch zwembad, haven, oud centrum en mooie waterrijke woonwijken. Daarnaast scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en voldoende winkelgelegenheden.

Brochure(s) en overige bijlagen