Klooster 43_hoofdfoto3.jpg Klooster 43 - 93.jpg Klooster_foto_2_1.jpg Klooster_foto_5_1.jpg Klooster 43 - 105.jpg Klooster 43 - 106.jpg Klooster 43_zakant 1200w.jpg Klooster 43_achterzijde 1200w.jpg Klooster_foto_1_1.jpg Klooster 43 - 102.jpg Klooster 43 - 108.jpg Klooster_foto_7_1.jpg Klooster_foto_3_1.jpg Klooster_foto_4_1.jpg Klooster_foto_6_1.jpg
Verkocht

Te koop: Klooster 43, 7741 NB Coevorden

€ 295.000,- k.k.
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 6.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 181 m²

Notitie

Algemeen

Karakteristieke vrijstaande woonboerderij met aangebouwde schuur,vrijstaande schuur, berging, gedateerde kapschuur en mestsilo gelegen op een ruime kavel van ca. 6000 m² aan de rustige weg Klooster te Coevorden.

Een prachtige vrije ligging met uitzicht op de Drentse Poort en op korte afstand die Hardenberg en Coevorden bieden.

Rust en ruimte zijn de kenmerken van het wonen in deze omgeving.... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
  Bouwperiode 1920
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Woensdag 16 september 2015
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP1100121
Vraagprijs € 295.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 16 september 2015
Laatste wijziging Donderdag 8 juni 2017
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1920
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 6.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 181 m²
Inhoud 542 m³
Indeling
Aantal kamers 8
Uitrusting
Heeft een garage Ja

Omschrijving

Karakteristieke vrijstaande woonboerderij met aangebouwde schuur,vrijstaande schuur, berging, gedateerde kapschuur en mestsilo gelegen op een ruime kavel van ca. 6000 m² aan de rustige weg Klooster te Coevorden.

Een prachtige vrije ligging met uitzicht op de Drentse Poort en op korte afstand die Hardenberg en Coevorden bieden.

Rust en ruimte zijn de kenmerken van het wonen in deze omgeving.

Het erf met de karakteristieke bebouwing ligt gunstig op de kavel, waardoor van alle zijden privacy is gewaarborgd. Een heerlijke plek om te onthaasten. Een bijkomend voordeel is de royale ruimte waar uw eigen paard en/of andere (huis)dieren kunnen verblijven.

Woonboerderij

De gedateerde woonboerderij die renovatie behoeft (bouwjaar ca. 1920) is middels een tussenlid verbonden aan de aangebouwde schuur. Het tussenlid uit 1963 is voorzien van een plat dak en doet dienst als woonkeuken. Het voorhuis is opgetrokken uit stenen gevels met een klamp aan de binnenzijde en is voorzien van houten (verdiepings-)vloeren, een pannengedekte kap met houten dakbeschot en enkel glas en het wordt verwarmd middels een gasgestookte CV-installatie. De woning is aangesloten op de gebruikelijke openbare nutsvoorzieningen (gas, water en elektra), evenals op gemeentelijk riool. De inrichting is gedateerd.

Indeling begane grond

Zijentree, bijkeuken met douche en toilet, woonkeuken met kelder, slaapkamer/opkamer, woonkamer, hal/tussengang met voorentree en trapopgang, kamer.

Indeling verdiepingsvloer

Overloop met 3 slaapkamers en zolderberging en toiletruimte.

Aangebouwde schuur

De schuur, gebouwd in 1963, ca. 15,50 X 25 meter groot, opgetrokken uit stenen gevels en gedekt met abc-golfplaten. De kap wordt gedragen door houten spanten. De schuur is uitgerust met een betonverharde deel voor berging en grupstalling voorzien van een perfora zolder. De schuur is voorzien van een zijuitbouw, groot ca. 9 X 11 meter, tevens uitgerust met een perfora zolder.

De schuur kan door diverse doelgroepen voor veel doeleinden worden gebruikt zoals: zorggerelateerde bedrijven, paardenliefhebber, bed & breakfast, indooractiviteiten. Uiteraard zal dan vrijstelling van de gebruiksbepalingen moeten plaats vinden door Burgemeester en wethouders. Overleg met de gemeente is dan vereist.

Vrijstaande schuur

De vrijstaande schuur, gebouwd in 1983, ca. 7,5 X 12,0 meter groot en opgetrokken uit stalen spanten, houten gevels op stenen voet en gedekt met abc-golfplaten. De schuur is voorzien van een overheaddeur en doet dienst als stalling van voertuigen/werktuigen.

Overige opstallen

Stalen mestsilo (bouwjaar ca. 1988) met spankapvan het merk Neuero meteen inhoud van ca.196 m³
Oude schuur opgetrokken uit steen, gedekt met abc-golfplaten en voorzien van een mestkelder.
Een gedateerde open kapschuur van beperkte grootte, gedekt met abc-golfplaten

Scans

De volgende scans worden op aanvraag verstrekt;

Kadasterscan
Omgevingsscan
Planscan
Milieuscan

Bestemming

De registergoederen zijn gelegen in het vigerende Bestemmingsplan Coevorden Woongebieden, plandeel Klooster van de gemeente Coevorden, vastgesteld door de gemeenteraad op 10 oktober 2006, vervolgens goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe op 19 juni 2007.

Drentse Poort
De woonboerderij ligt pal naast de Drentse Poort, een cultuur historisch landschapsproject met het beeld "Drentse Poort" van beeldhouwer Rob Schreefel uit Amsterdam.
Het kunstwerk als overgang/begrenzing van het Leeuwerikenveld (industriegebied) in een cultuurhistorisch gebied van het stroomdal van de Kleine Vecht nabijde buurtschap Klooster en het landgoed De Groote Scheere in de gemeente Hardenberg.
De wandelaars van het Pieterpad, het langste lange afstands wandelpad van Nederland, zullen in dit, in 2005 aangelegde, gebied hun wandeltocht vervolgen en door de grote stenen Drentse Poort Drenthe binnenkomen of verlaten.

Kortom:

De mogelijkheid om te wonen/werken op een magnifieke plek waar rust en ruimte nog aanwezig is met alle voorzieningen binnen handbereik.

Lokatie omschrijving:
Gelegen in buurtschap Klooster te Coevorden.

Bestemming:
Agrarisch gebied

Situering:
De woonboerderij is gelegen in het woongebied Klooster naast de Poort van Drenthe

Gronden:
Indien gewenst bestaat de mogelijkheid om de kavel te vergroten met ca. 3 ha. aanhorige cultuurgrond.