voorkant woonkamer 2 woonkamer 1 kkachel keuken 1 slaapkamer beneden vide grote slaapkamer boven slaapkamer 2 slaapkamer 3a slaapkamer 3 aanzicht achterkant woning zitje tuin garage buitenkant stal zijkant stal binnenkant stal voorkant berging land img_2226
Verkocht

Verkocht: Eastwâld 3B, 9114 AC Driezum

€ 449.000,- k.k.
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 4.623 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²

Notitie

Algemeen

Bent u op zoek naar een woning op een royale kavel waar u kunt genieten van het buitenleven en welke direct toegang biedt tot diverse fiets- en wandelpaden? Dan heeft deze boerderij verrassend veel te bieden. De woning is gelegen op een kavel van ruim 4.600 m². Achter de woning bevindt zich een ligboxenstal, een Hollandse stal/berging en een perceel cultuurgrond van ca. 1.32.50 ha. Het geheel is z... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
  Bouwperiode 1986
  Status Verkocht
  Aangeboden sinds Maandag 27 maart 2017
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer FRYSL00069
Vraagprijs € 449.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Maandag 27 maart 2017
Laatste wijziging Dinsdag 31 oktober 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1986
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Volledig geïsoleerd
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 4.623 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 140 m²
Inhoud 432 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan bosrand
Vrij uitzicht
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Platteland
CV ketel
CV ketel Daalderop
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Gaskachels
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Bent u op zoek naar een woning op een royale kavel waar u kunt genieten van het buitenleven en welke direct toegang biedt tot diverse fiets- en wandelpaden? Dan heeft deze boerderij verrassend veel te bieden. De woning is gelegen op een kavel van ruim 4.600 m². Achter de woning bevindt zich een ligboxenstal, een Hollandse stal/berging en een perceel cultuurgrond van ca. 1.32.50 ha. Het geheel is zeer geschikt voor het houden van vee of een ruimtevragende hobby.

Driezum is een dorp gelegen in de gemeente Dantumadiel en heeft ca. 1.000 inwoners. Driezum is omgeven door prachtige wandel- en fietspaden. Het Driezumer Bos en het natuur- en recreatiegebied Rinsma Pôle zijn op korte afstand gelegen. Voor diverse andere voorzieningen kunt u naar de naburige dorpen Wâlterswâld en Damwâld. Daarnaast kent de nabij gelegen stad Dokkum nog meer voorzieningen op ca. 5 autominuten.

Indeling

Vrijstaande woning inclusief garage:
De woning is gebouwd in 1986 en is opgetrokken uit spouwmuren. Het dak is met dakpannen gedekt. De woning heeft een afmeting van 11,40 x 6,90 meter en is op staal gefundeerd. Zowel de begane grondvloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. De vliering is van hout. De woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming en deels door een (sier)gaskachel. De kozijnen zijn van hout. In 2012 is er een onderhoudsbeurt geweest waarbij het zinkwerk en het schilderwerk is gedaan.

Bijzonderheden:
- Eigendomsketel , Daalderop, ca. 2010;
- De aangebouwde garage is opgetrokken uit houten wanden en heeft een zadeldak. De schuur heeft een afmeting van ca. 5 x 6 meter.

Eerste verdieping

Indeling woning:
Begane grond:
Entree, hal met vide, toilet en meterkast, slaapkamer, woonkamer, keukenkamer met keuken ca. 2010 (voorzien van vaatwasser, combimagnetron, koelkast en gasfornuis), kelder, bijkeuken.

Verdieping:
Overloop, 3 ruime slaapkamers, waarvan één met balkon, badkamer (voorzien van bad, wastafel en douche).

Tuin

De tuin is gelegen op het zuiden en is fraai aangelegd. Naast de woning is een privacyvol terras aangelegd, waar het 's zomers prima vertoeven is.

Bijzonderheden

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is oorspronkelijk in 1982 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 40,5 x 21 meter. De nokhoogte bedraagt 5,90 meter en de goothoogte bedraagt 2,10 meter. De stal heeft een 2+1 rijïge inrichting, is op staal en op kelders gefundeerd en is opgetrokken uit enkelsteens muren. De vrij overspannen spantconstructie is van staal. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten.
Bijzonderheden:
- Capaciteit:
Ca. 89 GVE;
- Mestopslagcapaciteit: 400 m³.

Melkstal:
Het betreft een 2 x 4 stands visgraat melkstal (1986) van Alfa Laval.
Bijzonderheden:
- De melkstal is uit te breiden tot een 2 x 6 visgraat melkstal.

Hollandse stal/berging:
Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met klip. Het dak is met asbestcementhoudende golfplaten gedekt. De stal heeft een afmeting van ca. 31 x 12 meter. De goothoogte is ca. 1,80 meter en de nokhoogte is ca. 4,25 meter. De spantconstructie is van hout, met ondersteuning. De stal is geïsoleerd. De inrichting is nagenoeg geheel verwijderd. De vloer is van beton.

Landerijen:
Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 1.32.50 ha. De grondsoort bestaat uit een zandgrond en heeft een teelaardelaag van ca. 50 centimeter. Het perceel is scheefachter het erfperceel gelegen en is via het erf bereikbaar. Het land is gelegen op voldoende brede akkers van ca. 12 meter. De perceelvorm en – grootte zijn goed.

Bestemmingsplan:
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet Dantumadiel’ van de gemeente
Dantumadiel hebben zowel het object als de landerijen de enkelbestemming ‘Agrarisch’, met deels de aanduiding ‘Agrarisch bedrijf’ en deels de aanduiding ‘Woudenlandschap’. Daarnaast hebben zowel het object als het perceel cultuurgrond de dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologische verwachtingswaarde ‘ en de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – radar’.

Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan. Adres gemeentehuis: Hynsteblom 4, 9104 BR, Damwâld. Telefoonnummer (0519) 298 888.

Zakelijk recht:
Op perceelnummer 2043 rust een zakelijk recht als bedoeld in art. 5, lid 3, onder B, van de belemm. wet privaatr ten behoeve van Gemeente Dantumadiel.

Brochure(s) en overige bijlagen