dji_0022 dji_0005 dji_0006 dji_0008 DSC00380 (Kopie).JPG DSC00377 (Kopie).JPG DSC00362 (Kopie).JPG P1000894 (Kopie).JPG P1000938 (Kopie).JPG P1000928 (Kopie).JPG P1000829 (Kopie).JPG P1000806 (Kopie).JPG P1000808-2 (Kopie).jpg P1000812 (Kopie).JPG P1000814 (Kopie).JPG P1000817 (Kopie).JPG P1000818 (Kopie).JPG P1000803 (Kopie).JPG P1000833 (Kopie).JPG P1000839 (Kopie).JPG DSC00356 (Kopie).JPG P1000892 (Kopie).JPG P1000881 (Kopie).JPG P1000869 (Kopie).JPG P1000884 (Kopie).JPG P1000891 (Kopie).JPG P1000930 (Kopie).JPG P1000900 (Kopie).JPG P1000903 (Kopie).JPG P1000904 (Kopie).JPG P1000910 (Kopie).JPG P1000905 (Kopie).JPG P1000912 (Kopie).JPG P1000917 (Kopie).JPG P1000918 (Kopie).JPG P1000919 (Kopie).JPG P1000946 (Kopie).JPG Plattegrond BG.jpg Plattegrond verdieping.jpg Plattegrond slaapzolder.jpg
Topper

Te koop: Geweldig monumentaal object met enorme mogelijkheden!

Prijs op aanvraag
Adres: Bredeweg 69, 6668 AS Randwijk
Type object Woonhuis, landhuis
Perceeloppervlakte 8.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 320 m²

Notitie

Algemeen

Wonen en werken combineren in een mooie landelijke omgeving, een grote droom voor veel mensen. Maar die droom kunt u nu werkelijkheid laten worden. Wij bieden u namelijk deze prachtige monumentale T-boerderij aan.

De huidige bewoners hebben het geheel in 1999 met veel zorg gerestaureerd en daarna goed onderhouden. Hoewel de woning dus compleet opgeknapt is, heeft het nog steeds karakter. Veel a... Meer informatie
 • Kenmerken

  Alle kenmerken
  Type object Woonhuis, landhuis
  Bouwperiode 1800
  Status Beschikbaar
  Aangeboden sinds Dinsdag 8 september 2015
 • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer VGP0900108
Prijs Prijs op aanvraag
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 8 september 2015
Laatste wijziging Maandag 20 februari 2017
Bouw
Type object Woonhuis, landhuis
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1800
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 8.000 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 320 m²
Inhoud 3.200 m³
Indeling
Aantal kamers 8
Locatie
Type Tuin rondom
Heeft een achterom Ja
Uitrusting
Tuin aanwezig Ja

Omschrijving

Wonen en werken combineren in een mooie landelijke omgeving, een grote droom voor veel mensen. Maar die droom kunt u nu werkelijkheid laten worden. Wij bieden u namelijk deze prachtige monumentale T-boerderij aan.

De huidige bewoners hebben het geheel in 1999 met veel zorg gerestaureerd en daarna goed onderhouden. Hoewel de woning dus compleet opgeknapt is, heeft het nog steeds karakter. Veel authentieke elementen zijn bewaard gebleven of zelfs benadrukt. Zo ligt er in de hal van het woonhuis een historische antieke vloer, zijn er prachtige schouwen behouden en zijn oude balkenplafonds in het zicht gebleven.

Het object in het kort

Het object bestaat uit twee delen: het voorhuis met de deel en een oorspronkelijke aangebouwde landbouwschuur.

De begane grond van het voorhuis wordt nu gebruikt als woning. De deel is ingericht als galerie met een atelier en een vrij toegankelijk appartement (Bredeweg 71B). Op de eerste verdieping vindt u ruimten waar vergaderingen, workshops en trainingen gehouden kunnen worden.

De aangebouwde landbouwschuur is in gebruik als theeschenkerij/feestzaal en er zijn twee bed en breakfast-appartementen. Op de eerste verdieping van deze monumentale landbouwschuur - van oorsprong een hooizolder - vindt u de slaapzolder. Hier is plaats voor een groep van maximaal 12 personen.

Voorhuis en deel

Begane grond voorhuis

De kamers op de begane grond van de woning hebben allemaal prachtige grote authentieke ramen. De woonkamer (de oorspronkelijke voorkamer) heeft een mooie houtkachel met schouw en is voorzien van een houten vloer en houten plafond. Een kleine trappetje leidt u naar de opkamer die momenteel gebruikt wordt als werkkamer. Hier vindt u een zeer unieke schouw. Deze soort schouwen werd alleen gemaakt tussen het jaar 1800 en 1810!

Zoals gebruikelijk in T-boerderijen ligt tussen de woonkamer en de opkamer (nu slaapkamer) een hal/gang. Deze loopt van de voordeur tot in de deel. De oude houten deuren die leiden naar de kamers, passen perfect bij de authentieke tegelvloer. De eerste slaapkamer ligt op de begane grond, aan de voorkant van het huis. Hier wordt u 's morgens wakker gezongen door de vogels die in de prachtige bomen (het geriefhout) voor de woning zitten. Een schilderij in de slaapkamer is eigenlijk niet nodig; het uitzicht door het raam is al genoeg. Ook deze kamer heeft een originele schouw. De kamer heeft een badkamer met ruim bad, hangtoilet en wastafel. Verder is het slaapvertrek voorzien van een vaste kast.

Terug in de hal heeft u toegang tot de berging. Hier bevindt zich de trap naar de eerste kelder. Deze is ongeveer 27 m² groot en heeft een stahoogte van 180 cm.

De eetkeuken lijkt een eenvoudige keukenopstelling te hebben, maar deze is compleet om te bouwen tot een professionele keuken! Ideaal als u een diner verzorgt voor gasten in de feestzaal. De keuken heeft ook een deur naar de oudste gewelfkelder. Deze is opgesplitst in twee delen en heeft een totale oppervlakte van 24 m². Naast de keuken bevindt zich de ruime bijkeuken waar plek is voor de wasmachine en –droger en andere huishoudelijke apparatuur. Hier bevindt zich ook een toiletruimte met hangtoilet en wastafel.

Eerste verdieping voorhuis

De tweede slaapkamer (oorspronkelijk de meidenkamer) is op een bijzondere manier bereikbaar. Deze bevindt zich namelijk halverwege de trap naar de eerste verdieping. Deze kamer heeft een eigen wastafel en is recent geschilderd. Hier zijn in een aparte ruimte de cv-ketel (Nefit Ecoline HR uit 1999) en een zonneboiler (2007) gevestigd.

Verder de trap op komt u op de 'echte' eerste verdieping. In het eerste gedeelte kunt u heerlijk relaxen. De huidige bewoners hebben hier een ruime sauna staan en er is een fijn plekje om onder het genot van een wijntje een boek te lezen. Er is een inloopdouche met stortdouche en wastafel aanwezig. Via de doorgang heeft u toegang tot de vergader- annex presentatieruimte. Hier kunnen workshops, trainingen en vergaderingen gehouden worden. De ruimte is voorzien van een luchtafzuiging. Het is mogelijk om hier twee dakramen te realiseren (reeds ingedekt in de rietkap). De presentatieruimte heeft een eigen toiletgroep met urinoir, hangtoilet en fontein. Deze ruimte is ook via de zolder van de deel te bereiken.

De deel

Op de deel is een entree voor gasten. Het eerste gedeelte van deze ruimte wordt momenteel gebruikt als galerie en binnentuin. Hier is een gastentoilet aanwezig.

Een tweede ruimte op de deel is ingericht als atelier. Van hieruit heeft u toegang tot een halletje dat naar de landbouwschuur leidt.

In de deel bevindt zich een appartement met een woonkamer, slaapkamer, keuken en douche met wastafel en toilet. Het appartement is bereikbaar via de eigen voordeur en vanaf de deel.

Boven de galerie en het atelier is een zolder (oorspronkelijke hooizolder) welke ook als galerie in gebruik is. Deze zolder staat via een vide in direct contact met de galerie op de begane grond. Vanaf deze vide kijkt u als het ware van boven in de galerie. De zolder is vanuit de galerie bereikbaar en heeft een doorsteek naar de vergader- annex presentatieruimte van het voorhuis. Gasten hoeven dus niet door uw woning om bij de vergaderruimte te komen.

Voormalig landbouwschuur

Net als het voorhuis en de deel is ook de voormalige landbouwschuur compleet gerenoveerd. Tegenwoordig heeft deze schuur geen agrarisch doel meer, maar worden hier onder meer feestjes gegeven!

De feest-/eetzaal is voor de eigenaar bereikbaar via het halletje vanuit de deel, maar voor de gasten zijn er twee eigen toegangen. Bij de hoofdingang is een aparte meterkast en cv-ruimte (Hr-ketel 2009). De zaal is voorzien van cameratoezicht en er is wifi aanwezig. Er ligt een plavuizenvloer met vloerverwarming. De zaal heeft een eenvoudige bar waar u zich prima kunt redden met koffie/ thee en lunches. Voor uitgebreide maaltijden kunt u dus terecht in de keuken van de woning.

Op de begane grond van de landbouwschuur zijn twee appartementen aanwezig. Deze worden gebruikt als B&B-accommodatie. De appartementen hebben ieder een eigen douche met wastafel, een apart toilet en een eenvoudig keukenblok. Ze hebben beiden een eigen klimaatregeling en een eigen terrasje.

Een trap voert van de feestzaal naar de eerste verdieping. Hier bevindt zich een apart dames- en herentoilet met wastafel. De rest van de zolder is in gebruik als slaapzolder. Hier is ruimte voor maximaal 12 bedden. De slaapzaal heeft een aparte douche.

Hooiberg

Achter de woonboerderij is recent een hooiberg gebouwd. Deze is voorzien van een garage met werkruimte (hobbyschuur). Bovenin de hooiberg is een zitje gemaakt van waar u een werkelijk geweldig uitzicht heeft over de landerijen.

Om de woning ligt een mooie op natuurlijke wijze ingerichte tuin met hoogstamboomgaard en prachtige uitkijkjes over de landerijen.

Het geheel ligt op een perceel van ca. 8.000 m². Er is de mogelijkheid om dit uit te breiden met ca. 3.000 m². Op het bij te kopen stuk grond kan een wooncomplex met drie woningen gebouwd worden. Er ligt eventueel een plan klaar. Nu staat er op die grond een schuur, ingericht als kattenpension.

Tijdens de restauratie is gezocht naar asbest (volledige asbestinventarisatie). Alles wat is gevonden is toen ook verwijderd.

Situering:
Een geweldig monumentaal object met enorme mogelijkheden!