Uw partner in aan- en verkoop van objecten in het buitengebied

Voelt u de vrijheid? Dan is wonen in een landelijk gebied wellicht iets voor u..

Uw partner in aan- en verkoop van objecten in het buitengebied

Emigreren doe je nooit alleen!

Als we zeggen dat je niet alleen emigreert, bedoelen we dat u er niet alleen voor staat.

Emigreren doe je nooit alleen!

Kavelruil

Als agrarisch ondernemer hebt u graag zelf het heft in handen. Toegegeven, de overheid maakt het niet altijd gemakkelijk, maar er is zeker een terrein waarop het eigen initiatief een prima kans van slagen heeft en ook nog beloond wordt: de vrijwillige kavelruil.

Vrijwillige kavelruil kan omschreven worden als (en heeft als voorwaarde) het op vrijwillige basis ruilen van grond tussen tenminste drie partijen, waarbij het initiatief bij de partijen ligt en er sprake is van verbetering van de inrichting van het landelijk gebied.
U hoeft bij een vrijwillige kavelruil niet uitsluitend aan landbouwgronden te denken. Ook natuurgebieden, recreatiegebieden en gronden voor infrastructuur kunnen er in betrokken zijn.

Omdat de verschillende partijen in zo'n ruil natuurlijk ieder hun eigen belangen hebben, is een onafhankelijke begeleiding sterk aan te bevelen. Een begeleiding die zorgt dat geen partij over- of onderbedeeld wordt. AgriTeam Makelaars heeft een ruime ervaring in het begeleiden en tot een succesvol einde brengen van kavelruil. Vanaf het samenbrengen van de verschillende partijen, het onderhandelen en opstellen van een conceptovereenkomst, tot de beoordeling door de Dienst Landelijk Gebied (DLG); AgriTeam Makelaars zorgt dat de hele procedure vlekkeloos verloopt.

De overheid beloont particulier initiatief, de voordelen zijn:

  • De notaris- en kadasterkosten worden gesubsidieerd door de DLG. 
  • De deelnemers zijn vrijgesteld van overdrachtsbelasting over de gronden. 
  • U profiteert van een betere verkaveling met een efficiëntere bedrijfsvoering en minder transport.

Kavelruil onder voorwaarden zijn bedrijfsgebouwen vrijgesteld. Informeer naar de mogelijkheden.

Recent bekeken