Kaart
Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Friesland: Kerkhofslaan 8, Oldetrijne

8479 HH Oldetrijne
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  748783 m²

Mooi gelegen melkveebedrijf op de grens van Friesland/Overijssel, bestaande uit woonboerderij met recent verbouwd voorhuis, achterhuis voor ca. 84 stuks jongvee tot 4 maanden, 2+2 rijige ligboxenstal met 146 boxen voor melkkoeien en 3 Lely-melkrobots, een werktuigenberging, schuur, ruwvoeropslag en erfverharding op een huiskavel van ca. 74.87.83 ha. De grond bestaat uit goede humusrijke en gedraineerde landbouwgrond, tevens geschikt voor de verbouw van bijv. mais en pootaardappelen. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

Omschrijving onroerend goed

Woonboerderij

Deze woonboerderij is gebouwd in ca. 1900 maar is in 2018 ingrijpend verbouwd. Het woongedeelte bevindt zich in het voorhuis en deels in het achterhuis. De woning is opgetrokken uit steensmetselwerk, welke is betengeld en afgetimmerd met gipsplaten (in keuken met isolatie) en is gedekt met pannen. De begane grondvloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en kabel. De woning is voorzien van centrale verwarming via HR Combiketel d.d. 2017 met vloerverwarming in hal, keuken en badkamer. De ramen zijn voorzien van isolerende beglazing. De kap is beschoten met hout en riet. De indeling is als volgt:

Begane grond:                        

gang, meterkast (met aansluiting noodstroomaggregaat), woonkeuken met kookeiland, woonkamer, kelder, vijf slaapkamers, toilet, badkamer met douche, bijkeuken en twee bergingen.

Eerste verdieping:                   

open zolder.

Achterhuis

Het stalgedeelte van het achterhuis heeft een afmeting van ca. 19 x 20 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk en een vaste hooizolder en is gedekt met asbestvrije golfplaten met riet als isolatie. Het achterhuis is ingericht met:

 • groepshokken met 36 ligboxen voor jongvee en mixbare mestkelder van ca. 40 m³;
 • 20 éénlingboxen;
 • 3 groepshokken op stro voor de huisvesting van 30 kalveren, voorzien van drinkautomaat.

Inpandig bevindt zich een berging. De vloer is verhard met beton.

Ligboxenstal
Deze 2+2 rijïge stal uit 1992 heeft een afmeting van ca. 26,42 m x 46,5 m. De zijhoogte bedraagt ca. 2,80 m en de nokhoogte ca. 8,46 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en zijgevels van halfsteensmetselwerk met een gegalvaniseerd stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht met 146 grootveeboxen, voorzien van diepstrooisel met biobedding met R-ligboxenafscheidingen, een Engels zelfsluitend voerhek, mestschuiven, 6 automatische (vrijwel) geluidsloze verkoelingsventilatoren, een automatisch ventilatiegordijn met windbreekgaas. Het melken vindt plaats middels 3 Lely A3 melkrobots (bj. 2007 en 2009), waarachter zich 6 separatieplaatsen bevinden. Mogelijkheid voor drie voersoorten middels 2 krachtvoersilo’s en 1 vloeibare voersoort. De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 2.510 m³. Voor de stal bevindt zich nog een ondergrondse mestkelder van ca. 430 m³. De golfplaten zijn een van de eerste asbestvrije platen en dienen vervangen te worden.

Via een tussenlid van ca. 3,5 m x 5 m staat de ligboxenstal in verbinding met een stal uit 1980 van ca. 16 x 16 m. Opgetrokken in spouwmetselwerk met een gegalvaniseerd stalen spantconstructie en gedekt met abc-golfplaten. Hierin bevinden zich een deel van de vermelde 146 ligboxen, alsmede een royaal strohok. De kelderinhoud bedraagt ca. 190 m³. Inpandig bevindt zich de machinekamer, voorzien van een eigen Remon waterinstallatie van ca. 2017 met nanofiltratie, voorkoeler, warmteterugwinning, twee compressoren robots. Er is een buitensilotank van 24.000 l (bj. 2017). 

Achter de stal staat een mestscheider van Sepcom met opslag (bj. ca. 2012).

Werktuigenberging

De werktuigenberging is herbouwd rond 1980 en heeft een afmeting van ca. 16,5 m x 36 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De vloer is verhard met beton en betonroosters.

Berging

Deze voormalige paardenstal is herbouwd rond 1979 en heeft een afmeting van ca. 7,5 m x 15,5 m. Het geheel is opgetrokken uit metselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Voorzien van een vaste hooizolder. De vloer is verhard met beton.

Voorts aanwezig:

 • een vaste mestopslag;
 • een bijproductenopslag van gestort beton van ca, 4 m x 18 m met zijwanden 1 m hoog;
 • een dubbelwandige dieselolietank van ca. 3.000 l met certificaat;
 • 3 krachtvoersilo’s met vijzelsysteem met afstandsbediening;
 • 2 kunstmestsilo’s van elk ca. 10 ton;
 • tijdelijke mestopslag ca. 950 m3 met aarden grondwal.

Ruwvoeropslag

 • 2 sleufsilo’s van ca. 12,5 m x 80 m, verhard met Stelcon-betonplaten en zijwanden van ca. 3 m. hoog;
 • 1 maissleufsilo van ca. 10,5 m x 80 m, verhard met Stelcon-betonplaten en zijwanden van ca. 2 m. hoog;

De sleufsilo’s zijn voorzien van een fundering van granulaat (gebroken puin) en voorzien van een gescheiden afvoerssysteem voor perssap en regenwater.

Erfverharding

Het erf is grotendeels verhard met beton en betonplaten.

 

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt ca. 74.87.83 ha welke als huiskavel bij de gebouwen is gelegen (4.23.90 ha overzijde weg). De grond betreft goede humusrijke en gedraineerde landbouwgrond, geschikt voor de verbouw van bijv. mais en pootaardappelen. Het betreft goede deels venige zandgrond met een gemiddeld organische stof gehalte van ca. 17,3% en gedraineerd tussen 8 en 11 m, afhankelijk van hoeveelheid zand/veen.  De grond is aaneengesloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen en aan overzijde van de weg. 

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Oldetrijne is de Enkelbestemming van het object Agrarisch met agrarisch bouwvlak a en lettertekenaanduiding aA. (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl). Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente.

Milieuvergunning

Het bedrijf heeft een vergunning (AIM-melding) d.d. 1 februari 2017 voor het houden van 168 melkkoeien, 81 stuks jongvee en 7 paarden. Het bedrijf heeft een NBvergunning d.d. 18 december 2015 voor het houden van 280 melkkoeien en 166 stuks jongvee. Het betreft een pré PAS vergunning, hetgeen inhoud dat er een vergunning is verleend op basis van bestaande milieuvergunningen op aanwijsdata’s van de omliggende Natura 2000 gebieden. De vergunning is tot stand gekomen door aankoop van verschillende porties NH3. Voor verdere informatie wordt verwezen naar het memo van FarmConsult, zie op te vragen brochure.

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Kerkhofslaan
Huisnummer 8
Postcode 8479 HH
Plaats Oldetrijne

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 748783 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!