Kaart
Verkocht

Paardenbedrijf te koop in Overijssel: Hagweg 17, Raalte

8102 SL Raalte
Vraagprijs € 639000

ENERGIEZUINIGE EN GASLOZE WOONBOERDERIJ MET ENERGIELABEL A++++

Prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met paardenstal, bijgebouwen en rijbak op een oppervlakte van ca. 10.300 m² (evt. meer grond mogelijk). De aangebouwde boerderij/achterhuis en schuren bieden talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen en alle voorzieningen op een paar minuten rijden van Raalte. Raalte biedt alle voorzieningen die u nodig heeft, basisscholen, voortgezet onderwijs, sport, openbaar vervoer (trein en bus) een veelzijdig winkelcentrum, restaurants, etc. Indien u geen interesse heeft in de schuren is het wellicht mogelijk de sloopmeters te verkopen.

KENMERKEN:

- Energiezuinig, gasloos en energielabel A++++

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen

- Aangebouwde boerderij/achterhuis en schuren met veel mogelijkheden

- Ideaal voor een paardenliefhebber: paardenstal en buitenbak aanwezig

- Op 20 autominuten van Zwolle en 25 autominuten van Deventer

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Woonboerderij 

Deze woonboerderij is gebouwd in 1950. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De woning is voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie en een warmtepomp met boiler en 76 zonnepanelen met een capaciteit van maar liefst 19.780 Wp. De begane grond vloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, riolering en glasvezel. De woning is voorzien kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap van de woning is gedekt met Unidekplaten. De inhoud van de woning met aangebouwde boerderij/achterhuis bedraagt ca. 1.213 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond: 

entree, trapopgang, woonkamer, keuken, slaapkamer met vaste kast, technische ruimte met warmtepomp en boiler, hal/gang, toilet, meterkast en in aangebouwde boerderij/achterhuis: hal, badkamer met douche, toilet en vaste wastafel, kantoor, schuur/berging en schuurruimte. 

Eerste verdieping: 

Overloop met drie slaapkamers, berging en in aangebouwde boerderij/achterhuis: grote open zolderruimte.

De aangebouwde boerderij/achterhuis is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met dakpanprofielplaten. 

Schuur

Deze schuur met een afmeting van ca. 9,75 m x 15 m is gebouwd in 1969. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. Inpandig bevindt zich een 1+1 rijïge jongvee-afdeling voorzien van 12 zwevende ligboxjes. De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 70 m³.

Paardenstal

Deze stal met een afmeting van ca. 14,5 m x 17 m is gebouwd in 1988. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten (2020). De stal is toegankelijk middels schuifdeuren en is ingericht met 4 paardenboxen. Het geheel is onderkelderd en heeft een mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 340 m³.

Ligboxenstal

Deze 1+1 rijïge stal is gebouwd in 1977 en heeft een afmeting van ca. 27,8 m x 15,4 m, maar is in 2008 uitgebreid met een afmeting van ca. 11,25 m x 23 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal bood plaats aan 73 stuks melkvee maar de inrichting is verwijderd. Inpandig bevindt zich het voormalige tanklokaal en melkstal. De totale mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 565 m³. Op de stal liggen 76 zonnepanelen met een capaciteit van 19.780 Wp. Gezien de ruimte voor diverse doeleinden geschikt. 

Ruwvoeropslag / Overig

Er zijn nog 2 kuilplaten aanwezig en er is een paardrijbak (buiten).

Bestemming en NBvergunning 

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Raalte is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak en gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied.  (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl). Op het bedrijf rust een NB vergunning voor het houden van 70 melkkoeien en 36 stuks vrouwelijk jongvee.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 639.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Hagweg
Huisnummer 17
Postcode 8102 SL
Plaats Raalte

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Paardenbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!