Kaart
Verkocht

Vleeskalveren te koop in Overijssel: Ankummerdijk 2 Dalfsen

7722 XJ Dalfsen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  11290 m²

MODERN EN GOED GEOUTILLEERD VLEESKALVERENBEDRIJF MET WONING ENERGIELABEL A++++

Op een vrije locatie gelegen modern, goed geoutilleerd en energiezuinig vleeskalverenbedrijf met een ruime woning voor 1.181 witvleeskalveren op een perceel van ca. 1.12.90 ha, waar een koper zo mee verder kan. NBvergunning aanwezig. Het bedrijf is gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen, o.a. op enkele autominuten van de A28 nabij Zwolle. Dalfsen biedt alle voorzieningen die u nodig heeft, basisscholen, sport, openbaar vervoer (trein en bus) een veelzijdig winkelaanbod, restaurants, etc.

KENMERKEN:

- Modern, goed geoutilleerd en energiezuinig bedrijf

- Vrije ligging en NBvergunning

- Goed onderhouden en keurig verzorgd bedrijf met korte looplijnen

- Woning eventueel dubbel bewoonbaar

- Binnen 10 autominuten in Zwolle

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Woning

Deze woning is gebouwd in 1989. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De woning is voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie en dubbele beglazing, het energielabel is A++++. De begane grond vloer en verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen gas, water, elektra, glasvezel en riolering. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming (HR Combi-ketel 2021). De kap van de woning is gedekt met Unidekplaten. De inhoud van de woning bedraagt ca. 894 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:               

Hal met toilet, bijkeuken met bergkast en cv, woonkeuken met inbouwapparatuur, woonkamer (eveneens v.v. houtkachel) met kamer ensuite en vaste kastruimte, (slaap)kamer v.v. vaste kasten en een kantoor.

Eerste verdieping:

Overloop met vier slaapkamers (allen v.v. vaste kastruimte), badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en een toilet.

Tweede verdieping:

Vliering bereikbaar middels een vlizo-trap.

De woning is dubbel bewoond geweest en hiervoor eenvoudig weer in gebruik te nemen (zogenaamde inwoning). 

 

Vleeskalverenstal

Deze vleeskalverenstal met een afmeting van ca. 22,3 m x 76 m is gebouwd in 1987 en verlengd in 2000. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De kap is geïsoleerd met Dupanel-platen en de ventilatie geschiedt mechanisch. De stal is ingericht met groepshokken voor de huisvesting van in totaal 595 kalveren op 1,8 m², voorzien van rvs stalinrichting met klaphekken en deels kunststof hokafscheidingen (waarvan 235 plaatsen nieuw november 2020), hardhouten roosters deels met rubber (voor 235 plaatsen nieuw november 2020), een vaste melkleiding en LED-verlichting (2022). De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 1.500 m³. Op de stal zijn in 2021 zonnepanelen gelegd met een capaciteit van 65.000 kW.

Vleeskalverenstal

Deze vleeskalverenstal met een afmeting van ca. 27,2 m x 69,2 m is gebouwd in 2004 en 2008. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk, topgevels van damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De kap is geïsoleerd met Dupanel-platen en de ventilatie geschiedt mechanisch. De stal is ingericht met groepshokken voor de huisvesting van in totaal 595 kalveren op 1,8 m², voorzien van rvs stalinrichting met klaphekken en deels kunststof hokafscheidingen, hardhouten roosters, een vaste melkleiding en LED-verlichting (2021). Inpandig bevinden zich een kantoor, toilet, doucheruimte, een hygiënesluis, bulksilo’s en de voerkeuken. De voerkeuken is voorzien van een voorraadmenger van 1.200 liter, een Milkway (2018), warm- en koudwater voorraadvat, een voercomputer, een medicijnmenger, een cv-installatie en een bronwater-installatie met ontijzering van Mezutec, alsmede een palletkachel van 100 kW (bj. 2022). De mestopslagcapaciteit bedraagt ca. 1.500 m³. Op de stal zijn in 2021 zonnecollectoren gelegd met een watervoorraad van 12.000 l.

Werktuigenberging / opslagloods

Deze werktuigenberging met een afmeting van ca. 7,85 m x 22,57 m is herbouwd in 1987. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met beton en klinkers. Inpandig bevindt zich een menginstallatie (2 mengers en 2 Vlibokarren). 

Erfverharding / overig

Het erf is verhard met klinkers en H-klinkers.

Tevens op het erf aanwezig: een spoelplaats, een vaste mestopslag en een maisplaat van beton met een afmeting van ca. 6,5 m x 68 m.

NB- en mileuvergunning  

Het bedrijf beschikt over een NB vergunning afgegeven door de Provincie Overijssel d.d. 4-4-2013, voor het houden van 1.181 vleeskalveren tot 8 maanden.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Dalfsen is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak en gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied. 

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Ankummerdijk
Huisnummer 2
Postcode 7722 XJ
Plaats Dalfsen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 11290 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Vleeskalveren

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!