Kaart
Verkocht onder voorbehoud

Akkerbouwbedrijf te koop in Friesland: Kavel akkerbouwwaardige cultuurgrond en stelpboerderij met overige opstallen aan de Lange Leane 6 te Workum

8711 HK Workum
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  444389 m²

Namens opdrachtgever te koop aangeboden een kavel prima akkerbouw cultuurgrond met stelpboerderij, voormalige ligboxenstal en overige opstallen, alsmede erf, tuin en ondergrond aan en nabij Lange Leane 6 te Workum, gelegen in 1 blok, totaal groot 44.43.89 ha, kadastraal bekend gemeente Workum, sectie G, nummers 885, 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 1109, 292, 293, 302, 303, 304 en 306. 

Voor meer informatie

Theunis Jensma 

tel. 06-51836888 

e-mail: jensma@agriteam.nl

 

Omschrijving opstallen Lange Leane 6 te Workum: 

Woongedeelte stelpboerderij: 

Bouwjaar volgens BAG 1880. De stelp is opgetrokken in steensmuren, kent een houten bintwerk met juffers, het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten en aan de voorzijde met pannen, met hout en riet onderschoten. De kozijnen zijn van hout en kunststof, grotendeels voorzien van dubbele beglazing en glas in lood partijen (enkel glas).  

De woning is aangesloten op aardgas, elektra en water. Er is geen glasvezel. Het geheel wordt verwarmd middels radiatoren en vloerverwarming (bad- en woonkamer) aangesloten op een combiketel van het merk Nefit (bouwjaar onbekend).  

Indeling: achter-entree, bijkeuken, toegang tot schuur, woonkeuken met kelder, dwarshal met voorentree, meterkast, werkkamer, slaapkamer, badkamer voorzien van douche, ligbad, badkamermeubel, toilet met fonteintje, woonkamer voorzien van vloer van travertin, schuifpui. 

Boven: overloop, toegang tot zolder schuur, twee slaapkamers, berging.  

Schuur stelpboerderij: 

De schuur is eveneens opgetrokken in steensmuren met houten gebint en juffers. De schuur is groot naar schatting circa 20x25m. De schuur is nog voorzien van de dwars-, langsstallen, gelede deur en loopdeur, in gebruik als berging en opslag. Het deel is voorzien van klinkers en tegels.  

Garage:

Aangebouwd aan de schuur de garage, groot circa 4x6m, opgetrokken in spouwmuren met houten topgevels. Het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. 

Loods: 

De loods is groot circa 6x15m, opgetrokken in steen en damwandprofiel. Het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. 

Voormalige ligboxenstal 

Bouwjaar volgens BAG 1979 en is nadien met drie spantvakken verlengd (groot circa 24x48m) en aan de voorzijde bebouwd met een open front berging (circa 10x13m). Het geheel is opgetrokken in betonelementen met topgevels van damwandprofiel, stalen spantwerk en houten gordingen. Het zadel- en ongelijkzijdig dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De voor en achterzijde kennen een gelede deur en voor tevens loopdeur. De melkstal met melkinstallatie is nog aanwezig. De stal en open front berging zijn in gebruik als stalling ten behoeve van circa 40 stuks caravans, boten en campers. Naast de stal gevestigd het voormalig tanklokaal, welke in gebruik is als stalling.  

Onder de verlengde aanbouw en aan de voorzijde zijn twee mestkelders gelegen. Inhoud is onbekend.  

Tuin, erf en ondergrond: 

Totaal naar schatting 1.15.00 ha (11.500m2), waarvan circa 2.500m2 tuin en ondergrond stelpboerderij en circa 9.000m2 erf en ondergrond bedrijfsgedeelte.  

Erf, ondergrond en de opstallen hebben een woonbestemming. 

Omschrijving cultuurgrond: 

De kavel bestaat uit tien aan eengesloten percelen direct achter de opstallen en aan de openbare weg. De grondaard is op de bodemkaart aangeduid als lichte zavel met ondergelegen lichte zeeklei. De bouwvoor bedraagt omstreeks 25cm. De grond is uitermate geschikt voor akkerbouw teelten. De afgelopen jaren zijn op de percelen bieten, aardappelen en mais geteeld (basis 1:3). De percelen zijn grotendeels gedraineerd (jaartal onbekend). De percelen zijn via de openbare weg ontsloten. De vorm en grootte van de percelen is goed. Er is een betonpad in de kavel gelegen. 

Kenmerken


Overdracht
Referentie Lange Leane 6 te Workum
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Lange Leane
Huisnummer 6
Postcode 8711 HK
Plaats Workum

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 444389 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Akkerbouwbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!