Kaart

Paardenbedrijf te koop in Gelderland: Rozenkampweg 26, Oene

8167 LP Oene
Vraagprijs € 975000

Te koop
Een mooi gelegen paardenhouderij met uitdagend woonobject op een perceel van bijna 4 ha. De woning met het achterhuis kent veel potentie!

De locatie
Deze paardenhouderij met een capaciteit van vijftien paarden is gelegen in het agrarische buitengebied tussen Oene en Epe. De verbindingen met de rest van het land zijn uitstekend; het bedrijf ligt dichtbij de oprit van de A50.

In de Gemeente Epe valt van alles te beleven. De bossen rondom Epe zijn het leefgebied van zwijnen, herten, reeën en vossen. Wandel eens langs de mooie sprengen en beken of haal uw hart op bij de bossen of de uitgestrekte heidevelden. Ook de nabij gelegen Hanzesteden Deventer en Zutphen zijn een bezoekje meer dan waard.

De woning
De woning is gebouwd in 1876. Het voorhuis is opgetrokken uit houten vloeren met spouwmuren; het achterhuis/ de deel heeft steens muren. De hoofdwoning verwarmt men met gaskachels; het badhuis, dat toegankelijk is middels een tussenlid/ de bijkeuken, heeft een CV en vloerverwarming. De rieten kap heeft men in 2012 aangebracht.

Wij gaven het al aan: het betreft een woning met een uitdaging. In 2021 is er namelijk brand geweest in het achterhuis. Dit heeft zeker geen fysieke/ technische schade aan de woning opgeleverd, alleen roetschade. Om die reden is de gehele woning ‘gestript’. De bijkeuken en het rustiek aangeklede badhuis met bubbelbad, inloopdouche, toilet en dubbel wastafelmeubel treft u aan in oorspronkelijke staat! De witte unit aan de voorzijde van de woning, welke u op de foto ziet, betreft een tijdelijk opstal in verband met de schoonmaakwerkzaamheden.

In de hoofdwoning dient u slechts de afbouw opnieuw te realiseren. Dit geeft dus mogelijkheden de woning naar eigen idee helemaal opnieuw in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige lichte vide waarbij u vanuit uw woonkamer opkijkt naar het robuuste imposante dakgewelf!   

Het gastenverblijf
Het bouwjaar van het gastenverblijf is onbekend. Het betreft een voormalige stal met authentieke raampjes, luiken en toegangsdeur. Het biedt u mogelijk een ideaal verblijf tijdens het opknappen van de hoofdwoning!
Het verblijf is voorzien van gemetselde spouwmuren, een geïsoleerd dak en is met pannen gedekt. De afmeting bedraagt: 9,0 x 7,0 m met een goothoogte van 2,1 m en een nok van 6,3 m. Deze ruimte is verwarmd middels CV en heeft vloerverwarming.
De indeling is als volgt:
Begane grond: entree, een plezierige lichte living (woonkamer/ keuken), badkamer, toilet en trapopgang.
Verdieping: twee slaapkamers.

Rondom de woning en het gastenverblijf zijn enkele opslagschuurtjes met een totale oppervlakte van  circa 60 m2 en een buitenkeuken aanwezig.

De loods
De loods kent een bouwjaar uit 2007 en heeft een oppervlakte van circa 267 m2 (22,0 x 12,1 m). De goot is 2,7 m hoog, de nok 5,5 m. De inrijdhoogte bedraagt 3,65 m. De loods is opgetrokken uit stalen spanten met damwand gevels; het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De binnenwanden zijn gemetseld ter hoogte van de stallen. De betonvloer is gestort. De loods is ingericht met twaalf luxe boxen (3,4 x 2,85 m) en een opslagruimte.

Het houten stalgebouw
Hiervan is het bouwjaar 2008. De afmetingen zijn 16,3 x 5,25 m, goothoogte 2,2 m, nokhoogte 4,25 m. Het gebouw is voorzien van houten wanden, houten spanten en asbestvrije golfplaten en is ingericht met drie ruime boxen van 2,85 x 4,35 m, een was- en poetsplaats voorzien van warm en koud water, een solarium en een ruime zadelkamer.

Het buitenterrein
De rijbaan is voorzien van eb- en vloedbodem en is in 2005 gerealiseerd. Rondom is een hoge laurierhaag aangeplant voor optimale privacy. De baan is in 2020 voorzien van nieuwe drainagebuizen en ledverlichting. Een spiegel en juryhok completeren het geheel.

Verder heeft u de beschikking over vijf paddocks met zandbodem en een longeercirkel.

Vergunning en bestemming
Er is op 6 november 2006 een vergunning Wet Milieubeheer afgegeven voor het houden van negen volwassen paarden (K1) en tien paarden in opfok (K2).

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Epe’ is vastgesteld op 23 maart 2017 door de Gemeente Epe. De enkelbestemming is ‘Agrarisch’ en de dubbelbestemming  is ‘Waarde-Archeologie 5’. De gebiedsaanduiding is ‘overige zone-natte heideontginningen, dekzandruggen en oude bouwlanden en droge bos- en heideontginningen’.

Er is een ruim, deels onbenut en met de buren gedeeld bouwvlak aanwezig van circa 5.500 m2.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 975.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Rozenkampweg
Huisnummer 26
Postcode 8167 LP
Plaats Oene

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Paardenbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!