Kaart
Verkocht

Varkensbedrijf te koop in Gelderland: Waliënseweg 33, Winterswijk Huppel

7105 CD Winterswijk Huppel
Prijs op aanvraag

Modern varkensbedrijf van grote omvang. Goed gelegen in het buitengebied van Winterswijk Huppel. De totale perceeloppervlakte betreft ruim 3 hectare.

De locatie

Tussen alle mooie cultuurgronden in het buitengebied van Winterswijk ligt deze mooie en ruime woning. (Winterswijk) Huppel is een buurtschap in de gemeente Winterswijk, in de Achterhoek in Gelderland. Huppel telt circa zo’n 400 inwoners op een oppervlakte van 17 km2.

Winterswijk heeft een passend onderwijs voor iedereen, diverse sport- en muziekverenigingen, een diversiteit aan leuke activiteiten om te ondernemen (binnenzwembad, strandbad, klimbos, etc.) en een groot winkelcentrum met op woensdagochtend en op zaterdag een uitgebreide warenmarkt. Ook leuk en handig om te weten, u bent op nog geen kilometer afstand in het mooie Duitsland.

De woning
De woning is in 1912 gebouwd en is daarna nog vele malen gerenoveerd. De fundering is op staal. De woning is verder voorzien van gedeeltelijk houten/beton vloeren, spouwmuren, hardhouten kozijnen en is gedekt met dakpannen. Grotendeels geïsoleerd en enkele beglazing.

Begane grond
Op de begane grond bevinden zich de entree/ hal, woonkeuken (met apparatuur van 2020), woonkamer, slaapkamer, badkamer met douche en toilet, kantine, een 2e keuken, kantoor, berging met cv-opstelling, bijkeuken, doucheruimte en een speelkamer.

Verdieping
De eerste verdieping is voorzien van een overloop en vier slaapkamers.

Houten tuinhuis
Het houten tuinhuis staat naast de woning en heeft een aangebouwde technische ruimte waarin het noodstroom aggregaat is geplaatst.

De stallen

Loods

De loods is gebouwd in 2010 en heeft een afmeting van circa 20 x 30 meter. De fundering is op staal, de gevels zijn opgetrokken op stenen voet, wanden bedekt met damwandplaten en de vloer is gedeeltelijk betonklinkers en betonvloer.

Varkensstal met voerkeuken

Dit gedeelte bestaat uit drie stallen, is omstreeks 1985 gebouwd en recent in 2020 gerenoveerd (hierbij is de elektrische installatie vernieuwd). De fundering is op staal, opgetrokken uit spouwmuren, betonvloer met gedeeltelijk betonroosters en grotendeels met asbest houdende golfplaten gedekt. De stal heeft loop- en roldeuren van kunststof en hout, vloerverwarming en is volledig geïsoleerd. De ventilatie loopt via het luchtkanaal naar de biologische en gecombineerde luchtwassers (één luchtwasser moet nog geplaatst worden, het luchtkanaal is al wel aanwezig). Mestopslagcapaciteit circa 3.800 m3.

Inrichting: Voerkeuken met technische ruimte, bedieningsruimte mengers, hydrofoor installatie (2020), noodstroomaggregaat, mengers en brijpompen, kantine, toilet, acht opslagtanks (50 ton) voor natte brijproducten (waarvan er twee defect zijn), centrale ingang, 39 afdelingen voor in totaal 3.048 vleesvarkens, brijvoedering met trog en variomix bak met sensor.

Vleesvarkensstal met hygiënesluis

Bouwjaar 1980 en in 2020 gerenoveerd. De fundering is op staal, de betonvloer is voorzien van gedeeltelijk betonroosters, opgetrokken uit spouwmuren, vloerverwarming, volledig geïsoleerd en met ABC-golfplaten gedekt.

Indeling: Deze varkensstal heeft vijf afdelingen met in totaal 884 vleesvarkens, brijvoedering middels de variomix bak met sensor. De mechanische ventilatie loopt via het luchtkanaal naar de biologische luchtwasser.

Vleesvarkensstal

Deze stal is volledig nieuw gebouwd in 2020 en heeft een afmeting van circa 26 x 82 meter. De fundering is op staal, opgetrokken uit betonelementen, topgevels bekleed met sandwichpanelen, betonvloer voorzien van betonroosters. Verder is het verwarmd middels vloerverwarming (rondpomp systeem), volledig geïsoleerd en bedekt met asbestvrije golfplaten. De mechanische ventilatie loopt via het luchtkanaal naar de chemische luchtwasser.

Indeling: Technische ruimte, centrale gang, 16 afdelingen met in totaal 2.880 vleesvarkens en brijvoedering trog met sensor.

Cultuurgrond

Circa 6.805 m2 betreft cultuurgrond, wat geschikt is voor gras en maisland.


De natuurbeschermingswetvergunning

Het bedrijf heeft een geldende NB-wet vergunning van 25 april 2018 voor 9.692 vleesvarkens, 200 vleesstieren en een mestverwerkingsinstallatie met een maximale capaciteit van 24.200 m3 per jaar.

Milieuvergunning

De milieuvergunning is aanwezig voor het houden van 6.546 vleesvarkens en een mestverwerkingsinstallatie met een maximale capaciteit van 24.200 m3 per jaar.

Het bestemmingsplan en het bouwvlak
Het vigerende bestemmingsplan ‘Waliënseweg 33’ van de Gemeente Winterswijk d.d. 27-01-2011 heeft ter plaatse de aanduiding:
Enkelbestemming Agrarisch - Cultuurlandschap
Dubbelbestemming Waarde – Archeologie verwachting 1
Dubbelbestemming Waarde – Landschap

Bouwvlak
Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone – verwevingsgebied


Het totaal omvat de volgende percelen, kadastraal bekend:
Kadastrale gemeente Winterswijk, sectie R, de nummers: 684, 698 en 699.

De totale perceeloppervlakte bedraagt: 03.38.05 ha.

Oplevering

Het bedrijf wordt in de huidige staat opgeleverd. Het grootste deel van de mestputten zitten vol, dit betreft circa 6.000 m3 mest.

Kenmerken


Overdracht
Laatste wijziging 15-08-2022
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Walienseweg
Huisnummer 33
Postcode 7105 CD
Plaats Winterswijk Huppel

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Varkensbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!