Kaart
Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Flevoland: Uiterdijkenweg 13 te Luttelgeest

8315 PL Luttelgeest
Vraagprijs € 775000
Oppervlakte / omvang:  12790 m²

Agrarisch woon- en bedrijfserf met onherroepelijke vergunning voor huisvesten van 20 arbeidsmigranten.

Deze woonboerderij met voormalige agrarische bijgebouwen is gelegen aan de rand van de Noordoostpolder. Het perceel is maar liefst 12.790 m2 groot. Dit vergrote erf heeft een hoop ruimte en bijgebouwen. Zo kunt u zelf uw eigen invulling geven aan deze locatie.

Landelijk wonen, werken aan huis, houden van vee, huisvesting arbeidsmigranten……  ,,mogelijkheden genoeg!”

Ruimte en weidse vergezichten en toch alle denkbare voorzieningen binnen handbereik. Dat is landelijk wonen op z’n best!

De woning is gebouwd in 1952, is voorzien van spouwmuren en is met pannen gedekt. De kozijnen zijn voornamelijk van kunststof. Het woonoppervlak bedraagt 128 m2. Omdat de schuur tegen de woning aangebouwd is, heeft deze woning volop interne uitbouwmogelijkheden.

Indeling:

U komt binnen via de hal. Daarin bevinden zich het toilet en trapopgang. Er is een ruime lichte woonkamer aanwezig met een vrij uitzicht over de landerijen. Door de vele raampartijen is het heerlijk licht. De keuken staat in halfopen verbinding met de woonkamer. Vanuit de keuken is toegang tot de kelder en bijkeuken.                                       

Op de eerste verdieping bevinden zich een overloop, 4 slaapkamers en een badkamer met ligbad en wastafel. Vanaf de overloop kunt u naar de vliering d.m.v. een vlizotrap.

 

Domeinschuur:

De domeinschuur is gebouwd in 1952 en circa 476 m2 groot en middels een tussenlid verbonden aan het woonhuis. In 2021 is deze schuur gerenoveerd en voorzien van een nieuw geïsoleerd dak, nieuwe deuren en een nieuwe betonvloer.

 

Ligboxenstal:

De ligboxenstal is gebouwd in 1979 en verlengd in 2007. De totale vloeroppervlakte bedraagt circa 1.122 m2.

Het voorste gedeelte uit 1979 is 33 x 22 meter, gefundeerd op zand met betonnen vloerverharding, opgetrokken uit stenen muren, houten spanten met hulpstaanders, houten gordingen, en een asbesthoudend geïsoleerd golfplaten dak. De topgevel is bekleed met damwand profiel platen, en kelders van gemetselde betonblokken. Het voerpad is niet onderkelderd.

Het achterste gedeelte gebouwd in 2007 is 18 x 22 meter, gefundeerd op zand met betonnen vloerverharding, opgetrokken uit wall board elementen, gegalvaniseerde ijzeren spanten met hulpstaanders, houten gordingen en een asbestvrij golfplaten dak. De topgevel is bekleed met damwand profiel platen , de kelders van gestort beton en is in zijn geheel onderkelderd. Het is het staltype 3+1.

De complete ligboxenstal is geschikt voor circa 120 grootvee eenheden. De totale mestopslagcapaciteit bedraagt circa 800 m3.

 

Jongveestal:

De jongveestal is gebouwd in 1993, gefundeerd op zand met een totale vloeroppervlakte van circa 432 m2.  De afmeting is 16 x 27 meter , de muren zijn opgetrokken met geïsoleerde betonplaten met grindprofiel, er zijn gegalvaniseerde ijzeren spanten met hulpstaanders toegepast, houten gordingen en het dak bestaat uit asbestvrije golfplaten. De volledige vloer is van gestorte beton en de topgevel is bekleed met damwand profielplaten. Het geheel is onderkelderd, kelders van gestorte beton. De mestopslagcapaciteit van de jongveestal bedraagt circa 1.000 m3.

Op de locatie van de jongveestal ligt een vergunning voor het huisvesten van 20 arbeidsmigranten.

 

Werktuigenberging:

Deze berging is gebouwd in 1994 met een vloeroppervlakte van circa 240 m2. De afmeting is 30 x 8 meter,  stalen spanten bekleed met damwand profielplaten, houten gordingen en een damwandprofiel platen dak. Topgevel van damwand, gefundeerd op zand met een vloer van stort beton

 

Bioloods:

Deze loods heeft een afmeting van 16 x 7,5 meter en is gebouwd van betonelementen, houten gordingen en een asbesthoudend geïsoleerd golfplaten dak. De loods wordt gebruikt als berging.

 

Mestsilo:

De bovengrondse stalen mestsilo heeft een inhoud van circa 1.200 m3. Deze is gebouwd in 2010 .

 

Erfverharding – sleufsilo’s:

Circa 2.000 m2 van het erf is verhard met gestort beton, industrieplaten en asfalt.

Daarnaast zijn er nog diverse sleufsilo’s aanwezig evenals twee kunstmestsilo’s van circa 14 en 5 ton.

 

Overige bijzonderheden:

- Op de locatie rust een NB-vergunning voor 132 stuks melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar (A1.100).

- Vergunning voor het huisvesten van 20 arbeidsmigranten in de voormalige jongveestal.

- Het object heeft volgens het vigerend bestemmingsplan een agrarische bestemming met een agrarisch bouwblok. Op 21 maart 2016 is door de gemeente Noordoostpolder een beheers verordening Landelijk gebied vastgesteld.

 

Luttelgeest ligt in het noordoosten van de polder, ten noorden van het dorp Marknesse.  Ten noordwesten van het dorp vindt men het Kuinderbos. Dit bos ligt op het grondgebied van Luttelgeest langs de grens van de provincie Friesland. Luttelgeest ligt vlakbij de A6. Daardoor bent u binnen ca. 1 uur en 10 minuten in Amsterdam en binnen 1,5 uur in Utrecht.

Video's

Te koop: Uiterdijkenweg 13 Luttelgeest

Uiterdijkenweg 13 Luttelgeest

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 775.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Uiterdijkenweg
Huisnummer 13
Postcode 8315 PL
Plaats Luttelgeest

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 12790 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!