Kaart

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Gelderland: Mijllerweg 16, 6741 JV Lunteren

6741 JV Lunteren
Vraagprijs € 1775000
Oppervlakte / omvang:  12079 m²

Te koop
Charmante woonboerderij met allure en sfeer. Van fraai aangelegde tuin tot zwembad, van moestuin tot hobbydieren. Ervaar de vrijheid en breng uw wensen tot leven op dit royale perceel van ruim 1,2 hectare. 

De locatie
Wonen nabij de aantrekkelijke dorpskernen van Lunteren en Barneveld maar u volledig vrij voelen in uw eigen oase van rust? U treft het! Wij bieden u deze royale woning met vele mogelijkheden aan. Verscholen van de weg, gelegen tussen prachtige sfeerbepalende bomen en struiken ervaart u een optimum aan woongenot.

Binnen 10 autominuten bent u bij de aansluitingen van de A30, zodat u in een handomdraai ook de A12 of A1 bereikt.

Het woonhuis met zwembad
In the middle of nowhere ontdekt u deze authentieke woonboerderij met haar lieflijke en anderzijds stoere en robuuste uitstraling. Hardgebakken klinkertjes en prachtige groenpartijen omzomen deze rustgevende ‘binnenplaats’. De grote bomen en de reeds lang aanwezige beplanting geven de tuin een volwassen indruk. De kleine raampjes en luiken in de boerderij maken het een knus geheel. 
Deze woonboerderij onder een recent gerenoveerde rieten kap bestaat uit het woonhuis, een tussenlid en een bakhuis. Dit biedt u de mogelijkheid voor inwoning of Bed & Breakfast.

De woning (inhoud 684 m3) beschikt grotendeels over dubbelglas, Cv-verwarming (propaangas) en een houtkachel, elektra, riolering en eigen waterbronnen (één voor drinkwater, één voor buitenwerk). Er is geen leidingwater en nog geen glasvezel aangelegd. 

Het vroegere achterhuis doet nu dienst als rustieke woonkamer. U kijkt tegen de kap aan waar de oude vakwerk gebinten te zien zijn met een sporenkap en riet ertussen. Geef uw ogen gerust de kost: robuuste imposante draagbalken en authentieke tegels op de vloer; de vroegere haard heeft plaatsgemaakt voor een houtkachel.
De U-vormige strakke open keuken uit 2017 nodigt u uit om naar hartenlust te koken. De keuken is uitgerust met een vaatafwasser, veel bergruimte en een professioneel zes pits gasfornuis van Viking inclusief een Japanse bakplaat en twee ovens. Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder. 
Een doorgang in de woonkamer leidt u naar de slaapkamer met badkamer in lichte kleurstelling voorzien van bad, grote inloopdouche, toilet, en badkamermeubel met dubbele waskommen.  
Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers. Vanaf de overloop heeft u vanwege de vide zicht op de woonkamer beneden.

In het tussenlid is naast de eetkamer nog een extra toilet met fonteintje gerealiseerd. Via de openslaande deur heeft u toegang tot het terras en het zwembad.

Het bakhuis is voorzien van een slaapkamer, badkamer met bad, toilet en badkamermeubel, bijkeuken en Cv-ruimte. 
Op de verdieping is een slaapkamer gesitueerd.

Vanuit de woning met haar openslaande deuren heeft u eveneens toegang tot het zwembad. Het bad is niet verwarmd maar heeft een overkapping zodat u er toch een groot deel van het jaar gebruik van kunt maken. De afmeting van het bad is 6,0 x 11,0 m met een diepte van 1,5 en 2,5 m. 

Het kantoor en atelier 
Dit zwart gepotdekselde bijgebouw (inhoud 448 m3) verwarmt u middels de Cv-installatie of de houtkachel.

Het kantoor van circa 20 m2 heeft een wijds uitzicht over de landerijen. De prachtige hoge en lichte ruimte van 75 m2 is nu in gebruik als atelier.  

Het afdak biedt u nog een royale opslagruimte van 11,0 x 2,5 m.

Het gastenverblijf 
Met uitzicht op de schapenweide biedt u uw gasten een geweldig onderkomen met zeer veel privacy.  
Het gastenverblijf heeft een warme uitstraling en is voorzien van een kamer met houtkachel, open keuken, slaapkamer en badkamer met douche, badkamermeubel en toilet. Onder de nok treft u nog een bergzolder. De afmeting van het geheel is circa 5,0 x 8,0 m met een inhoud van 105 m3.  

De dierenverblijven 
Laat u zich vermaken door de roffelende kwakel van kalkoenen. Zij hebben een verblijf tot hun beschikking van 3,0 x 4,0 m, opgetrokken uit hout.

Er is een hondenhok aanwezig van 2,5 x 7,0 m. Hier staat ook de waterpomp opgesteld ten behoeve van de watervoorziening van de buitenverblijven.

De huidige eigenaar fokt Hongaarse wolvarkens. Zij bivakkeren op zandgrond en hebben twee vertrekken tot hun beschikking. 
Varkens 1: opgetrokken uit hout (potdeksel) met een sporenkap, aan de binnenzijde afgewerkt met ABC-golfplaten en met pannen gedekt. De afmeting is 5,0 x 2,5 m. 
Varkens 2 (nieuw): dit betreft een opstal van 5,0 x 2,2 m, opgetrokken uit hout en met pannen gedekt. De binnenzijde is afgewerkt met watervaste platen, de buitenzijde is gepotdekseld.

Verder zijn er diverse houthokken aanwezig. 

De bestemming 
Het object valt onder het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied Ede 2012, vastgesteld op 4 oktober 2012.

De woning met bijgebouwen kent de bestemming ‘Wonen’. Voor de omliggende grond, dat als weiland in gebruik is, geldt de enkelbestemming ‘Agrarisch’. 

Het totaal bestaat uit het perceel kadastraal bekend Lunteren, sectie I, nummer 1308 en 1433 (gedeeltelijk), totaal groot 01.20.79 ha. Wilt u het perceel uitbreiden? U heeft de mogelijkheid maximaal 9.000 m2 bij te kopen.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 1.775.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Mijllerweg
Huisnummer 16
Postcode 6741 JV
Plaats Lunteren

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 12079 m²

Bouw
Gebruik object Wonen
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!