Kaart
Verkocht onder voorbehoud

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Gelderland: Brugsteeg 1 Tricht

4196 RL Tricht
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  499.417 m²

Brugsteeg 1, 4196 RL Tricht

Te koop
Nieuw gebouwd geitenbedrijf met bedrijfswoning in Tricht geschikt voor circa 1.500 melkgeiten en 500 opfokgeiten op een perceel van 49.94.17 hectare.

De locatie
Tricht is een klein dorp in de gemeente West-Betuwe in Gelderland tegen het landgoed Mariënwaerdt aan. Het is gelegen aan de rivier de Linge. Een dorp dat rustig oogt, maar onder de oppervlakte bruist van de energie. Een gezellig en vooruitstrevende gemeenschap, met een bloeiend verenigingsleven. Dit dorp is het waard om eens rustig doorheen te fietsen en te genieten van het magische landschap. Voor meer karakteristieke middeleeuwse straatjes brengt u een bezoek aan het op 5 km gelegen stadje Culemborg. Tussen de rivieren Lek en Linge komt u langs de imposante verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tricht ligt centraal tussen de A2 en de A15  en bent u binnen een mum van tijd in het centrum van Utrecht en Den Bosch.

De woning
Het in 2014 nieuwgebouwde woonhuis met een inhoud van circa 1034 m3 en aangebouwde garage heeft een moderne, frisse uitstraling.
De woonkamer heeft 2 erkers aan de voor- en zijkant voorzien van screens. De keuken en badkamer zijn in 2020 geheel vernieuwd.
Het betreft een traditioneel gebouwde woning voorzien van vloerverwarming, spouwmuurisolatie, dakisolatie , isolerende beglazing en een warmtepomp. En heeft Energielabel A.
De woning en garage hebben zinken dakgoten en regenpijpen.
De woning is aangesloten op tankgas en heeft een IBA.
In 2022 zijn 585 zonnepanelen op de stal gelegd die jaarlijks ca.175.000 kWh kunnen opwekken.

Begane grond
Vanuit de lichte ruime hal met toilet loopt u de woonkamer in die de hele lengte van het huis beslaat, met 2 erkers en in het eetgedeelte openslaande deuren naar de tuin. Aansluitend een in 2020 nieuw geplaatste moderne keuken met kookeiland en inbouwapparatuur. Er is ook nog een werkkamer aanwezig.

In de keuken bevindt zich een deur naar de bijkeuken met toegang tot de garage, met badkamer, slaapkamer en een grote werkkamer.

Verdieping
Via de vaste trap in de hal bereikt u de overloop met vide.
Vier grote slaapkamers, een badkamer met inloopdouche, toilet en badkamermeubel. Verder is er een aparte wasruimte met aansluiting voor de wasmachine aanwezig.
Ook boven is alles licht en modern afgewerkt.

De stallen

Geitenstal
(116 x 29 meter)
Het bouwjaar van de stal is 2018/2019 en staat op heipalen met een betonnen onderbouw. De gevels zijn 4 meter hoog en bestaan uit een betonelement met steenstrips muur tot circa 1,5 meter. De zijgevel is open en voorzien van windbreekgaas en Vervaeke systeem met weerstation. Het geïsoleerde dak is bedekt met sandwichpanelen. Er is veel lichtinval door het dak en er is dag en nacht led verlichting aanwezig. De inrichting is met vier potten van 102 m lang, 4,7 meter breed en 0,6 meter diep, afgescheiden door twee voergangen.
De stal is zeer praktisch ingericht door de 2 voergangen van 4 meter breed.
Er is een krachtvoerverstrekking door middel van vijzels in de melkstal en een wachtruimte met opdrijfhek.
Voorin de stal is een 2x48 BouMatic traploze melkstal gesitueerd met bouwjaar 2019. Dumpleiding is separaat aanwezig, zodat u niet met emmers hoeft te slepen. Overal is aan gedacht: snelle uitloop, schoonmaakslangen hangen klaar, brokvoedering in de melkstal, gecoate vloeren en gegalvaniseerde hekwerken. De machinekamer is voorzien van een BouMatic installatie en een 1.000 liter watervat.
In de kelder staat een vacuümpomp, buffervanger en het pulsatie systeem. De Mueller silo melkkoeltank van 20.000 liter staat voor de schuur. Er zijn vier grote krachtvoersilo’s en één voor vloeibaar voer aanwezig en de mestopslag bedraagt 1500 m3.

Geïsoleerde jongvee opfok schuur (22 x 46 meter)
Deze geïsoleerde schuur is in 2014 gebouwd met in totaal 235 m2 hokoppervlakte. Een overheaddeur van 4,0 meter breed geeft toegang tot de stal. Deze ruim opgezette schuur, met 4 inpandig geïsoleerde en apart geventileerde jongvee opfok afdelingen, is voorzien van vloerverwarming, aparte luchtinlaat, en afzuiging, mechanische ventilatie. Er is een kunststof hokinrichting met rvs voerbakken en drinknippels. Per twee hokken is er plaats voor een drinkautomaat. Er zijn rvs waterleidingen met aftappunten door de afdeling aanwezig.
In de technische ruimte bevindt zich de klimaatkast, cv installatie, spoelbakken etc.
De grote afdeling voor de oudere lammeren is ingericht met 2 potten (5 en 3 meter breed). Tussen de potten loopt een voerband. Water is beschikbaar via drinknippels en anti mors bak.
De stal is geïsoleerd met Dupanel en is voorzien van TL verlichting. In de tussenruimte naar de melkkamer is een toilet. De watervoorziening op het gehele bedrijf is mogelijk via zowel waterleiding als broninstallatie.

Open Loods
Is van 1990 met afmetingen van 8 x 21 meter en een doorrijhoogte van 3,3 meter en een nokhoogte van 5 meter. De damwandloods heeft stalen spanten, vrije overspanning, een golfplaten dak en betonnen vloer.

Sleufsilo’s met afdeksysteem
In 2021 zijn 3 sleufsilo’s aangelegd van 72 x 10 meter en een asfalt vloer. De betonnen wanden zijn 2,5 meter hoog. Het hoogwaardige afdekkleed van Agridek heeft geïntegreerde waterslangen. Het rolt op met een Agridek Haspel XL machine op zonne-energie.

Vaste mestopslag
Met wanden van 3 meter hoog met een pers sap afvoer, op Stelcon platen.

Natuurbeschermingswetvergunning
Het bedrijf heeft een in 2016 afgegeven Natuurbeschermingswet- en Milieuvergunning voor het houden van:
1.500 geiten (C 1.100),
250 opfokgeiten (C 2.100)
250 opfokgeiten (C 3.100).

Milieu vergunning
Aan het bedrijf is een nieuwe milieuvergunning afgegeven in de huidige staat met de vaste mestopslag voor het houden van:
1.500 geiten ( C1.100)
250 opfokgeiten (C 2.100)
250 opfokgeiten (C 3.100).

Dit is tevens de maximaal aantal te houden dieren in de huidige situatie.

Bestemming:
Het object valt onder het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2022 gemeente West Betuwe en is vastgesteld 2021-12-21
Het geheel heeft een:
Enkelbestemming agrarisch
Dubbelbestemming: waarde-archeologie 4
Functieaanduiding: specifieke vorm van agrarisch-niet grondgebonden veehouderij
Gebiedsaanduiding: milieu zone - beschermingszone leefgebied natte dooradering

Het bouwblok is circa 1,1 ha groot.

Mogelijke overname:
Trekker met voermengwagen van Trioliet
Trekker met stroblazer van Kuhn
Voeraanschuifrobot van Lely Juno
Voervoorraden
 

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Brugsteeg
Huisnummer 1
Postcode 4196 RL
Plaats Tricht

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 499.417 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!