Kaart

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Utrecht: Groenedijkje 7a, 3997 MZ ‘t Goy

3997 MZ 't Goy
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  22720 m²

Fruitteeltsorteer- en opslagbedrijf met bedrijfswoning gelegen nabij Houten (Utrecht) op een perceel van 02.27.20 ha.

De locatie
Ten noorden van het Amsterdam-Rijnkanaal en rivier de Lek in ‘t Goy ligt dit fruitopslag- en sorteerbedrijf met voormalige pluimveehouderij en bedrijfswoning. ‘t Goy is gelegen ten zuidoosten van Houten. De belangrijkste voorzieningen in ‘t Goy zijn de voetbalvelden, een rooms-katholieke basisschool en een dorpshuis. De overige voorzieningen treft u aan in Houten op enkele kilometers afstand. Op korte afstand treft u goede verbindingswegen, waaronder de A12 en A27.


De woning
De ruimte vrijstaande bedrijfswoning met bouwjaar 1963 heeft een inhoud van circa 735 m3. Aanpalend aan de woonkamer bevindt zich een serre, waar u bij de eerste zonnestralen heerlijk van de warmte kunt genieten. De woning is opgetrokken uit spouwmuren en beschikt gedeeltelijk over dubbel glas. Deels is enkel glas (glas in lood) aanwezig. De woning heeft een mooi aangelegde groenvoorziening en besloten achtertuin.

Begane grond
De entree is voorzien van een hal en toilet. Onder de hal bevindt zich een kelder. De woonkamer heeft een houten vloer en op de begane grond zijn tevens de keuken, kantoor- en CV-ruimte aanwezig.


Verdieping
Op de 1e verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, een inloopkast en een badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel.
Op de 2e verdieping zijn een dakkapel en nog 2 slaapkamers gerealiseerd.

 

Algemene info bedrijf en opstallen
De verschillende moderne loodsen met ULO-koelcellen hebben een totale capaciteit van circa 2.450 ton fruit en zijn voorzien van kantoren, kantine en sanitaire voorzieningen.
De koelinstallatie betreft een Freon 507 systeem, welke nog een aantal jaren is toegestaan.

Een gedeelte van het sorteercentrum is verhuurd. Op verzoek kunnen kandidaten inzicht krijgen in de huurprijs- en voorwaarden.

De voormalige pluimveestallen boden plaats aan circa 74.000 leghennen (volièrehuisvesting en koloniehuisvesting). Op het bedrijf rusten geen pluimveerechten.

Het gehele complex is voorzien van camerabewaking.

Nadrukkelijk zij vermeld dat de voorraadkisten, fruitsorteermachines, pluktreinen, heftrucks, tractoren etc. niet tot de aangeboden onroerende zaken behoren.

Op het te koop staande object rusten de gebruikelijke vaste lasten. Aspirant-kopers kunnen op aanvraag inzage krijgen in deze lasten.

Het bedrijf heeft een eigen uitweg naar de openbare weg: de Beusichemseweg.

Kantoorruimte/ sorteerloods
Deze loods is te verdelen in 2 delen:
Deel A (382 m2) heeft een centrale hal, 2 toiletten, 2 kantoorruimten, 2 omkleedruimten voorzien van een toilet en urinoir, een mooie kantine met keuken (keramische kookplaat, oven, vaatwasser en koelkast), bar en een afgescheiden rokersruimte en een sanitaire ruimte met 3 toiletten.
Deze ruimten zijn voorzien van spouwmuren, kunststof kozijnen, CV en vloerverwarming.
Deel B (457 m2) welke in gebruik is als fustopslag heeft 2 Alpha elektrische roldeuren, een monolithische vloer en een zolder met houten vloer welke boven het kantoor en de kantine is gevestigd.
Deze loods heeft een goothoogte van 5,8 m en nokhoogte van 9,5 m. Aangrenzend bevindt zich een 70 tons weegbrug uit 2012.

Sorteerloods
Deze loods met bouwjaar 2012 bestaat uit totaal 8 koelcellen met een gezamenlijke capaciteit van 950 ton. Deze loods is te omschrijven in 2 delen:
Deel A (1.273 m2) met 3 elektrische roldeuren, 2 koelcellen, 2 laaddocks, een afgescheiden eier-sorteerruimte met toilet en hygiëne sluis. Boven de eier-sorteerruimte ligt een zolder met betonnen vloer waar tevens machinekamers met koelinstallaties zijn gesitueerd.
Deel B (807 m2) met 1 elektrische roldeur, 6 koelcellen, een fruitsorteerruimte en woonverblijven bestaande uit kantine, keuken, bergruimte, toiletten en 5 slaapvertrekken voor circa 20 personen. Het gebruik van de woonverblijven is volgens de huidige vergunning toegestaan tot najaar 2020.
Het geheel is voorzien van een monolithische vloer. Deze loods heeft een goothoogte van 5,9 m en nokhoogte van 9,5 m.

Koelloods
De koelloods bestaat uit twee cellencomplexen van elk negen koelcellen, Roma deuren (hef en schuif) en Matex elektrische roldeuren. Er zijn een koelinstallatie, compressoren en een scrubber boven het gangportaal aanwezig. De 18 koelcellen hebben een gezamenlijke capaciteit van 1550 ton en hebben de volgende bouwjaren: 2001 (2 stuks), 2003 (8 stuks), 2005 (4 stuks), 2009 (4 stuks). De koelloods heeft een afmeting van 23,0 x 47,8 m (1.099 m2), een goothoogte van 6,8 m en nokhoogte van 11,0 m.

Voormalige pluimveestal I
De voormalige pluimveestal is op dit moment in gebruik als opslagloods. De stal heeft een betonnen vloer, circa 0,7 m onder het maaiveld. De wanden zijn bekleed met sandwichpanelen. De stal heeft een afmeting van 19,2 x 46,0 m (883 m2), een goothoogte van 5,2 m en nokhoogte van 10,7 m.

Voormalige pluimveestal II
Er is nog een 2e voormalige pluimveestal op het terrein aanwezig. Deze stal heeft een betonvloer circa 1,0 m onder het maaiveld. De stal is opgetrokken uit stalen, vrijdragende spanten en met Dupanel geïsoleerd. De wanden zijn van betonelementen met ventilatieventielen. De stal heeft een afmeting van 19,0 x 40,4 m (768 m2), een goothoogte van 6,4 m en nokhoogte van 10,5 m.

De mest werd voorheen afgevoerd naar de mestopslag, eveneens voorzien van een betonvloer.
De mestvoorziening is opgetrokken uit stalen spanten en heeft stalen damwandprofielplaten en een plat dak met een hoogte van 5,5 m. De afmeting hiervan is 7,7 x 13,0 m (100 m2).

Fustloods
Deze open loods heeft een betonvloer en betonnen wanden en is opgetrokken uit stalen, vrijdragende spanten. De kap is bedekt met ABC dakplaten. De fustloods heeft een afmeting van 10,4 x 20,4 m (212 m2), een goothoogte van 4,0 m en nokhoogte van 6,9 m.

Bestemming en vergunning
Het object valt onder het bestemmingsplan ’t Goy en omgeving, vastgesteld op 21 juni 2017.

Voor deze locatie geldt een bouwvlak met de bestemming ‘Agrarisch’ en onder andere de functieaanduiding ‘fruitteelt’.
Er gelden tevens meerdere dubbelbestemmingen ter bescherming van waarden, zoals ten behoeve van Archeologie.
Het bouwvlak is grofweg beperkt tot de bestaande bebouwing. Alleen in de zuidoostelijke hoek is nog een deel van het bouwvlak onbebouwd.
Voor de twee pluimveestallen is tevens de aanduiding ‘intensieve veehouderij’ opgenomen. Voor de meest westelijke stal geldt de aanduiding ‘houden van dieren op meerdere bouwlagen’.
Voor een deel van de noordoostelijke loods geldt de aanduiding ‘huisvesting werknemers’.
Voor het parkeerterrein ten noorden van het bouwvlak geldt deels de aanduiding ‘parkeerterrein’.
Het kavelpad ten noorden van het Groenedijkje is tevens specifiek aangeduid.

In oktober 2015 is een milieuvergunning verleend voor 74.000 legkippen.

Video's

Nieuwe asset

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Status Beschikbaar
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Groenedijkje
Huisnummer 7
Toevoeging a
Postcode 3997 MZ
Plaats 't Goy

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 22720 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 735
Woonlagen 3
Aantal kamers 8
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 6

Bouw
Gebruik object Bedrijfsmatig
Object categorie agrarisch ALV overig
Bouwjaar 1963

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!