Kaart
Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Gelderland: Gatherweg 11 Vaassen

8171 LB Vaassen
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  273762 m²

Te koop bij inschrijving:

Mooi vrij in buitengebied van Vaassen gelegen melkveebedrijf, bestaande uit woonboerderij met voor- en achterhuis, aangebouwde schuur, ligboxenstal met ca. 80 melkkoeien, een werktuigenberging, een mestsilo, ruwvoeropslag en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt ca. 27.37.62 ha incl. erf, tuin en ondergrond in eigendom. Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen op korte afstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: ook ideaal voor het houden van paarden, vee en/of agrarisch bedrijfsmatige doeleinden.

Meer informatie over de inschrijving en het biedingsformulier ontvangen? Neem dan contact met ons op: T. 0570-590900 of E. olst-wijhe@agriteam.nl. De inschrijving loopt tot 19 april 2022 12.00 uur.

Woonboerderij

Deze woonboerderij ‘De Adelaarshof’ is herbouwd in 1886. Het betreft een gemeentelijk monument. Het voorhuis is opgetrokken uit steensmetselwerk (binnengevels deels voorzien van eternitplaten) en is gedekt met riet. De begane grondvloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en riolering (pompput is in de tuin aanwezig: nog niet aangesloten). De woning is voorzien van een gaskachel, een boiler als warmwatervoorziening en heeft enkele beglazing. De kap is niet beschoten. De indeling is als volgt:

Begane grond:                         gang, woonkeuken, kelder, voorraadkamer met meterkast, woonkamer, twee slaapkamers, toilet, douche en bijkeuken met oude waterpomp.

Eerste verdieping:                    open zolder (hooizolder).

Deze woonboerderij dient geheel verbouwd te worden: de sfeer en authentieke elementen maakt dit meer dan waard.

Achterhuis

Het achterhuis van de woonboerderij heeft een afmeting van ca. 15,9 x 20 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk, hilden en een losse hooizolder en is gedekt met riet en deels asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met beton. Het achterhuis is ingericht met een grupstal: volgens de vergunning kunnen er in combinatie met de hierna omschreven aangebouwde schuur 51 stuks jongvee worden gehouden. Aangebouwd bevindt zich een:

Aangebouwde schuur

Deze schuur heeft een afmeting van ca. 11 m x 21 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk en is gedekt riet. Ingericht met strohokken voor de huisvesting van jongvee. De vloer is verhard met beton.

Ligboxenstal

Deze ligboxenstal is gebouwd in 1973 en is later verlengd.  Deze 2+1 rijïge stal heeft een totale afmeting van ca. 21,7 x 38 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. Geïsoleerd met isolatieplaten. De stal is ingericht met ca. 80 ligboxen, voorzien van zwevende ligboxen en een Engels zelfsluitend voerhek. De roosters zijn een keer vervangen. De melkstal betreft een 2 x 5 visgraatmelkstal met melkglazen. Het tanklokaal is voorzien van een eigen tank. De kelderinhoud bedraagt ca. 400 m³. Volgens de vergunning mogen er 59 stuks melkvee en 1 fokstier worden gehouden.

Werktuigenberging

De werktuigenberging is herbouwd rond 1985 en later verlengd. Het geheel heeft een afmeting van ca. 13 m x 42 m. Het geheel is opgetrokken uit deels halfsteensmetselwerk en deels uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De berging is toegankelijk middels schuifdeuren en een handbediende roldeur. De vloer is verhard met betontegels en klinkers. Inpandig bevindt zich een garage (betonvloer), deze is toegankelijk middels een kanteldeur.

Voorts aanwezig:

  • een vaste mestopslag;
  • een betonnen mestsilo met spanzeil met een opslagcapaciteit van ca. 845 m³.

Ruwvoeropslag

  • een kuilplaat en een sleufsilo van ca. 8 m x 35 m, verhard met betonplaten/klinkers;

Erfverharding

Het erf en de oprit zijn grotendeels verhard.

NBvergunning

Het bedrijf heeft een NBvergunning d.d. 15 januari 2019 met het kenmerk 2018-012025 voor het houden van 59 melkkoeien, 51 stuks jongvee en 1 fokstier, zie brochure.

Bestemming

Volgens het vigerende bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Epe heeft de locatie met de daarop gestichte gebouwen en voorzieningen de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Epe.

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Gatherweg
Huisnummer 11
Postcode 8171 LB
Plaats Vaassen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 273762 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!