Kaart
Verkocht

Akkerbouwbedrijf te koop in Overijssel: Lierderholthuisweg 4 Wijhe

8131 PW Wijhe
Vraagprijs € 1670000
Oppervlakte / omvang:  150835 m²

In het buitengebied van Wijhe gelegen vrijstaande (woon)boerderij ‘Erve Het Westerkamp’ met bijgebouwen op 15.08.35 ha grond (150.835 m2) en met agrarische bestemming. Deze woonboerderij dient geheel verbouwd te worden: de sfeer en authentieke elementen maakt dit meer dan waard. Het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen op korte afstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: ideaal voor het houden van paarden, vee en/of andere hobby- en/of agrarisch bedrijfsmatige doeleinden. Door de aanwijzing “Karakteristiek”, die onlangs is toegekend door het Oversticht, is de mogelijkheid ontstaan om deze boerderij officieel te splitsen in twee woonbestemmingen. Wellicht is rangschikking als NSW-landgoed mogelijk.

KENMERKEN:
- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen;

- Algehele verbouw ligt in de rede;

- Agrarische bestemming.

Nieuwsgierig geworden? We ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Woonboerderij

De woonboerderij bestaat uit een dubbele riet gedekte kap, houten bintwerk met grote overspanning en is opgetrokken uit steens metselwerk. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming en een gaskachel. De inhoud van de boerderij met voor- en achterhuis is circa 2.429 m³ en de indeling, verdeeld onder de beide kappen is als volgt:

  • Begane grond:  hal, woonkamer, woonkeuken, gang, drie slaapkamers (waarvan één slaapkamer een opkamer is), kelder, bijkeuken/cv-ruimte, douche, toilet en authentieke deel (het achterhuis).
  • Bovenverdieping: hooizolder met onbeschoten kap.

 

Authentieke wagenloods

Deze wagenloods heeft een afmeting van ca. 9,89 m x 11,95 m en is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen.

Werktuigenberging

Deze in 1987 gebouwde kapschuur heeft een afmeting van ca. 13,05 m x 20,03 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Schuur

Deze voormalige kippen- en varkensschuur uit de jaren ’50 heeft een afmeting van ca. 4,56 m x 17,37 m. De schuur is opgetrokken uit betonplaten met een houten spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten

Bestemming                                   

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied heeft het object de bestemming Agrarisch met Dubbelbestemming Waarde-Archeologie-1 en Waarde-Landschap-2.

Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Kadastrale omschrijving

Gemeente Wijhe, sectie C, nummer 2370, groot 15.08.35 ha

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 15.08.35 ha incl. erf, tuin en ondergrond. De grond is aaneengesloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen.  Voor de verkaveling en kavelvorm wordt verwezen naar de kadastrale kaart, die als bijlage is bijgevoegd. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen varieert van goede zandgrond tot (zware) kleigrond: de grond is de laatste jaren grotendeels gebruikt voor de teelt van akkerbouwgewassen (bron: boerenbunder.nl). De gegevens van boerenbunder kunnen op aanvraag worden gemaild.

Clausules

De volgende clausules zullen in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Een toelichting hierop vindt u in de brochure:

-de as-is where-is clausule

-de ouderdomsclausule

-de niet-zelf-bewonings-clausule (door verkopers)

-de asbestclausule

Na globale visuele inspectie blijkt de rookgasafvoer van de cv-installatie zeer waarschijnlijk asbesthoudend.

Door de verkoper is Notariaat Salland te Heino als projectnotaris vastgesteld.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 1.670.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Lierderholthuisweg
Huisnummer 4
Postcode 8131 PW
Plaats Wijhe

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 150835 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Akkerbouwbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!