Kaart
Verkocht

Paardenbedrijf te koop in Flevoland: Sportlaan 42, 8302 AZ Emmeloord

8302 AZ Emmeloord
Vraagprijs € 389000
Oppervlakte / omvang:  30224 m²

Manege / pensionstal / trainingsstal, bestaande uit: een binnenbak, 36 paardenboxen, 2 weilanden waarvan 1 met buitenbak en longeercirkel

Het complex ligt zeer centraal gelegen en is goed bereikbaar via de A6 en de N50 (A50). Het is gelegen aan het Emmelerbos welke is voorzien van ruiterpaden. Ideaal voor het starten van een nieuwe eigen manege of een trainingsstal. Het hoofdgebouw dateert uit 1986 en bestaat uit:

Binnenrijbaan
De binnen rijbaan is voorzien van stalen spanten en houten gordingen. De afmeting is 20 x 40 meter. In de binnen rijbaan staat nu een stapmolen.

Kantine
Een grote kantine met 2 damestoiletten en 2 herentoiletten. Vanuit de kantine is uitzicht op de binnen rijbaan en de rijbaan van de balansruiters. Vanuit de kantine is toegang tot een keuken en kelder. De keuken is voorzien van een afzuigkap, dubbele spoelbak, vaatwasser en een gasfornuis. Naast de keuken is er nog een kantoor aanwezig.

Stagewoning
Boven de kantine is een appartement gemaakt voor tijdelijke bewoning voor een eventuele stagiaire. Het appartement is geïsoleerd en voorzien van een woonkamer, slaapkamer en een keukenblok.

17 paardenboxen
Vanuit de ingang is toegang tot de paardenboxen en een ruimte voor de cv ketel, meterkast, voormalig washok, de zadelkamer en 12 boxen van 3,20 diep en ca 3 meter breed. Aan de andere kant van bak zijn nog 5 boxen van 4 x 3,5 en een spuitplaats aanwezig.

Kapschuur / werktuigenberging (1986)
Achter de binnenbak staat een grote kapschuur voor opslag van fourage of werktuigen. Deze is opgetrokken uit damwand platen. Het dak is gedekt met golfplaten. Hier bevinden zich 6 boxen van 3 x 3,5 waarvan 2 zijwanden ontbreken. In het andere deel van de kapschuur zijn nog 4 boxen aanwezig.

Schuur (2008) met 9 paardenboxen
In 2008 is er een aparte schuur gebouwd. Deze heeft stalen spanten en houten gordingen. Er zijn 9 boxen in gemaakt van 3,5 x 3 m. Van het andere deel zijn kassen gemaakt. Deze schuur is opgetrokken uit damwand profielplaten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Dienstwoning
In beginstel staat de gemeente positief tegenover het feit dat er een dienstwoning gerealiseerd gaat worden op het terrein. 

Landerijen
Bij de accommodatie horen 2 weilanden met een oppervlakte van ca. 2,8 hectare. Aan de achterzijde van het perceel loopt een pad naar één van de weilanden. Het weiland aan de overkant van de weg beschikt over een gedraineerde buitenbak met verlichting en een longeer cirkel.

Parkeergelegenheid
Aan de wegzijde is voldoende parkeergelegenheid. 

Bijzonderheden 
Het geheel is in erfpacht van de gemeente Noordoostpolder uitgegeven en heeft de bestemming sport / manege. De erfpacht is 40 jaar tegen een zeer laag rentepercentage (€2500 per jaar). Er is een beregeningspomp aanwezig. Het perceel is belast met het opstalrecht t.b.v. de huidige eigenaren. 

 

 

 

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Vraagprijs € 389.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Sportlaan
Huisnummer 42
Postcode 8302 AZ
Plaats Emmeloord

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 30224 m²

Bouw
Bouwperiode Van 1981 t/m 1990
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Paardenbedrijf
Bouwjaar 1986

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!