Kaart
Verkocht

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Schapespikke 5 Bathmen

7437 RL Bathmen
Vraagprijs € 795000
Oppervlakte / omvang:  10779 m²

KARAKTERISTIEKE TE SPLITSEN WOONBOERDERIJ MET TEVENS MOGELIJKHEID EXTRA BOUWKAVEL

Prachtig gelegen vrijstaande karakteristieke woonboerderij met diverse bijgebouwen op een royaal perceel van ca. 10.779 m2. De gemeente is bereid mee te werken aan het splitsen van de woonboerderij en realisatie van een bouwkavel. Het geheel biedt talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarische bedrijfsmatige activiteiten. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht over de landerijen en alle voorzieningen op een paar minuten rijden van Bathmen.

 

Bathmen biedt alle voorzieningen die u nodig heeft, basisscholen, sport, openbaar vervoer (bus) een veelzijdig winkelaanbod, restaurants, etc. Indien u geen interesse heeft in de schuren is het wellicht mogelijk de sloopmeters te verkopen.

KENMERKEN:

- Karakteristieke woonboerderij 

- Mogelijkheden splitsen woonboerderij en realisatie bouwkavel

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen

- Bosrijke omgeving, aangrenzend bevindt zich landgoed ’t Hemeltje, een prachtig      wandelgebied

- Aangebouwde achterhuis en schuren met veel mogelijkheden

- Ideaal voor een paardenliefhebber

- Op ca. 10 autominuten van Deventer en A1

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Plan boerderijsplitsing en bouwkavel

Door de eigenaar is een verzoek vooroverleg ingediend bij de gemeente Deventer om de boerderij te splitsen en mee te doen aan de Rood voor rood-regeling. De gemeente heeft bij brief laten weten hieraan onder voorwaarden aan mee te willen werken. De beoordelingsbrief kunt u in de brochure inzien.

Let wel, het risico van bestemmingswijziging is voor rekening en risico van koper.

In verband met een bestemmingswijziging verdient het de aanbeveling om vooraf met de bank / hypotheekadviseur goed overleg te hebben.

 

Woonboerderij 

Deze karakteristieke woonboerderij met voor- en achterhuis is gebouwd in 1912, diverse keren uitgebreid en ten laatste in 1980. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met riet (voorhuis 2017). De woning is voorzien van grotendeels dubbele beglazing. De begane grond vloer is van beton (op zand) en hout (woonkamer) en de verdiepingsvloer is van hout. Het voorhuis wordt verwarmd middels gaskachels. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, gas, waterleiding, riolering en glasvezel. De inhoud van de woonboerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 1.445 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:               

entree, berging met trapopgang, keuken met inbouwapparatuur, kelder, woonkamer,

eetkamer, gang / hal, kantoor, toilet, wasruimte en berging.

Eerste verdieping:

overloop met drie slaapkamers (2 met vaste kasten), een badkamer met ligbad, douche, vaste wastafel en toilet.

Het achterhuis heeft een afmeting van ca. 10,25 m x 16,10 m. Het achterhuis is opgetrokken uit spouwmetselwerk met houten bintwerk en een hooizolder en is gedekt met riet en pannen. De vloer is verhard met beton en het achterhuis is ingericht met een voormalige grupstal. De kelderinhoud bedraagt ca. 45 m³.

 

Kapschuur

Deze schuur met een afmeting van ca. 10 m x 13 m is gebouwd in 2014. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers. Op het dak van de kapschuur liggen 250 zonnepanelen uit 2015 met een capaciteit van 18.750 kW.

Kapschuur

Deze schuur met een afmeting van ca. 11,2 m x 15,6 m is gebouwd in begin jaren ‘90. Het geheel is opgetrokken uit steens- en halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers. De inrijhoogte bedraagt ca. 3 m.

Voormalige stal

Deze stal uit 1991 heeft een afmeting van ca. 10 m x 22,6 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met abc-golfplaten. Aangebouwd bevindt zich de ligboxenstal uit 1979 met een afmeting van ca. 9,6 m x 36 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een stalen spantconstructie (met trekstangen) en is gedekt met abc-golfplaten. Gezien de ruimte voor diverse doeleinden geschikt. Inpandig bevindt zich een eigen waterinstallatie.

 

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Deventer is de Enkelbestemming Agrarisch met Waarden-Landschapswaarden, Dubbelbestemming Waarde Archeologie- 3, Bouwvlak, Bouwaanduiding Karakteristiek en Gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied. 

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 795.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Schapespikke
Huisnummer 5
Postcode 7437 RL
Plaats Bathmen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10779 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen in Overijssel

Agriteam makelaars en taxateurs is een landelijk opererend samenwerkingsverband van zelfstandige, regionale makelaars. We werken samen op landelijk niveau, maar zijn sterk geworteld in onze eigen regio's.

In de regio zijn er verschillende betrouwbare dienstverleners van Agriteam waarop u kunt rekenen. Allereerst hebben we Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV, waar ing. R.J.A. Groot Koerkamp en Suzan Groot Koerkamp garant staan voor deskundig advies op maat voor u en uw bedrijf. Zij zullen u begeleiden met hun uitgebreide kennis en ervaring.

Daarnaast hebben we Agriteam Makelaars Oost Overijssel, met makelaars en taxateurs Jan Bart Smelt en Yvon Droste, gevestigd in het Twentse Bruinehaar. Zij kennen de regio oost-Overijssel als geen ander en bieden specifieke expertise voor deze omgeving.

Ten slotte hebben we Agriteam Vestiging Deurningen, waar Makelaar en taxateur Gerben van Hummel gevestigd is in het Twentse dorp Deurningen. Hij staat klaar om u gedurende alle belangrijke fases in uw bedrijfsvoering te begeleiden.