Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Spanjaardsdijk 94, 7434 RT Lettele

7434 RT Lettele Oppervlakte / omvang: 350844 m²

Vrij gelegen en goed onderhouden melkveebedrijf, bestaande uit een woonboerderij, ligboxenstal, jongveestal en overige bedrijfsgebouwen voor ca. 63 melkkoeien en bijbehorend jongvee, kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 35.08.44 ha incl. erf, tuin en ondergrond. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten,... Meer informatie

Omschrijving

Vrij gelegen en goed onderhouden melkveebedrijf, bestaande uit een woonboerderij, ligboxenstal, jongveestal en overige bedrijfsgebouwen voor ca. 63 melkkoeien en bijbehorend jongvee, kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 35.08.44 ha incl. erf, tuin en ondergrond. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

Omschrijving onroerend goed

Woning (met inwoning)
Deze woonboerderij met voor- en achterhuis is in 1918 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet. Het voorhuis is geschikt voor zogenaamde dubbele bewoning (inwoning). De gevels van het voorhuis zijn aan de binnenzijde afgetimmerd met gipsplaten. De begane grondvloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, glasvezel en op de riolering: de nutsvoorzieningen zijn gezamenlijk. Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming en heeft kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De inhoud van het voorhuis bedraagt ca. 750 m3 en de indeling is als volgt:

Woondeel I:
Begane grond: entree, meterkast, trapopgang, toilet, keuken, bijkeuken, woonkamer, kelder, douche.

Eerste verdieping: overloop met drie slaapkamers en opkamer via zolder bereikbaar.

Woondeel II:
Begane grond: woonkamer, keuken, entree, toilet, douche, kast, twee slaapkamers.

Achterhuis
Het achterhuis van ca. 13,5 m x 14 m = 189 m2 is eveneens gebouwd in 1918. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met houten bintwerk, één hilde en een losse hooizolder en is gedekt met riet. Het achterhuis is ingericht voor de huisvesting van 15 stuks jongvee, 8 éénlingboxjes en een machineberging. De kelderinhoud bedraagt ca. 40 m³.

Jongveestal
Deze in 1968 gebouwde jongveestal heeft een afmeting van ca. 8 m x 9 m = 72 m2. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen. De stal is ingericht voor de huisvesting van ca. 26 stuks jongvee in groepshokken. De kelderinhoud bedraagt ca. 30 m³.

Berging
Deze berging van ca. 9,74 m x 19 m = 185 m2 is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbest golfplaten.

Ligboxenstal
Deze 2+1 rijïge stal uit 1979 heeft een afmeting van ca. 20,44 m x 31,24 m = 638 m2. In 1998 is de kap verhoogd. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een gegalvaniseerde stalen spantconstructie met vrije overspanning en is gedekt met asbest golfplaten. De stal is geïsoleerd met Dupanel-platen. Ingericht voor de huisvesting van 63 stuks melkvee, voorzien van zwevende ligboxen, een Engels zelfsluitend voerhek, 2 krachtvoerboxen en een afkalf- en ziekenstal. De stal is voorzien van een 2x4 Alfa Laval melkstal, voorzien van melkglazen. Het tanklokaal is voorzien van een eigen tank van ca. 6.200 liter. De kelderinhoud bedraagt ca. 225 m³.

Jongveestal
Deze in 2002 gebouwde jongveestal heeft een afmeting van ca. 20,1 m x 22,7 m = 456 m2. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van ca. 71 stuks jongvee, voorzien van zwevende ligboxen en een zelfsluitend voerhek. De kelderinhoud bedraagt ca. 220 m³.

Mestsilo
Deze stalen mestsilo is gebouwd in 1991 en heeft een kap van kunststof golfplaten. De inhoud van de silo bedraagt ca. 800 m³. De silo is goedgekeurd tot en met 2018.

Ruwvoeropslag
- 4 kuilplaten van 7 m x 35 m, verhard met klinkers.

Overig
- erfverharding: het erf is grotendeels verhard met klinkers;
- de met asfalt verharde toegangsweg;
- een vaste mestopslag (2x).

Going concern
Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek Friesland Campina.

Verkaveling en grondsoort
De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 35.08.44 ha incl. erf, tuin en ondergrond:
- de huiskavel bedraagt 26.61.50 ha incl. erf, tuin en ondergrond gebouwen en ca. 0.75 ha bos/singels;
- 8.46.94 ha grond is aan de Butersdijk gelegen.
Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft.

Milieuvergunning en NBvergunning
Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit.
Het bedrijf beschikt over een NBvergunning d.d. 3 augustus 2015 voor het houden van 100 melkkoeien en 65 stuks vrouwelijk jongvee.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied Deventer heeft het object de bestemming Agrarisch met waarden met agrarisch bouwvlak met de dubbelbestemming Waarde-Archeologie-1.
Voor nadere informatie kan omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Deventer.

Zakelijke lasten
Op het bedrijf rusten de gebruikelijke zakelijke lasten, te weten de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten.

Belasting en kosten
Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het bedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van AgriTeam Makelaars) komen ten laste van koper.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0700308
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 28 februari 2019
Laatste wijziging Donderdag 28 februari 2019
Eigendomsrechten Geheel perceel
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Spanjaardsdijk
Huisnummer 94
Postcode 7434 RT
Plaats Lettele

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 350844 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Direct contact met de makelaar

René Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570590900
M: 0653455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16-A
8121 PT Olst
http://www.agriteam.nl/

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!