Woning te koop in Friesland: Trophorne 3, Elahuizen

8581 MZ Elahuizen Oppervlakte / omvang: 1.64.85 ha m²

Voormalige melkveelocatie op een perceel van 1.64.85 ha eigen grond. Deze boerderij is gebouwd omstreeks 1850 en deed dienst als melkveebedrijf. De afgelopen 8 jaar is de boerderij grondig verbouwd. Bij de verbouwing zijn dakisolatie, dubbele beglazing en kunststof kozijnen aangebracht en is er een tot de nok opgetrokken brandwerende muur gerealiseerd. Het geheel is opgetrokken uit steensmuur (woongedeelte spouw). Het dak van het woongedeelte is met dakpannen gedekt en het dak van het bedrijfsgedeelte is met dakpannen gedekt, met riet onderschoten. De woning wordt verwarmd door middel van een Benraad HR ketel (de CV-ketel is van 2005, eigendom). Er is een waterontharder aanwezig.

Stelpboerderij
Via de voordeur komt u in een lange hal met laminaatvloer. Hier bevinden zich de meterkast, de toegang tot de keuken, bijkeuken, woonkamer, kantoor en ook is hier de trap naar de eerste verdieping. De ruime woonkeuken is recent vernieuwd en voorzien van luxe inbouwapparatuur zoals een combi-oven, koffiezetapparaat, steamer en vaatwasser. Vanuit de keuken is door middel van een schuifpui toegang naar het terras en de grote tuin.
De lichte en sfeervolle woonkamer heeft uitzicht over de landerijen en is afgewerkt met een laminaatvloer. Door de grote raampartijen is er veel lichtinval. De ruimte naast de woonkamer doet momenteel dienst als kantoor maar zou ook prima als slaapkamer gebruikt kunnen worden. De kozijnen zijn allemaal vervangen door kunststof kozijnen en dubbele beglazing.
Vanuit de hal is de bijkeuken toegankelijk. Daar bevinden zich een toilet, witgoedaansluiting en een kraan met uitstortbak. Van hieruit is toegang tot de traditionele schuur.
Op de bovenverdieping zijn 4 slaapkamers aanwezig, 2 badkamers en een apart 2e toilet. De grote badkamer (en suite) is voorzien van een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. De kleine badkamer is voorzien van een inloopdouche en een wastafel.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1983 en is opgetrokken uit steensmuren. De stal heeft een afmeting van ca. 40x16 meter. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van staal. In de stal kunnen ca. 70 stuks grootvee worden gehuisvest. De overige ruimte biedt de mogelijkheid voor opslag. Onder de stal bevindt zich een mestopslagruimte met een inhoud van ca. 650 m³. De voormalige melkstal bevindt zich tussen de beide bedrijfsgedeeltes. Deze ruimte heeft een afmeting van ca. 18,5 x 5,5 m. De melkput is nog aanwezig. De melkinstallatie is verwijderd. Het dak van de voormalige melkstal is eveneens gedekt met asbestcement houdende golfplaten. De ligboxenstal wordt momenteel tijdelijk verhuurd aan een hondentrainingscentrum.
 

Perceeltje weiland
Achter de opstallen ligt een perceeltje weiland met een oppervlakte van ca. 1 hectare. Het land is niet gedraineerd. De perceelsvorm en ontsluiting zijn goed. Het perceeltje weiland is uitermate geschikt voor het houden van o.a. paarden en schapen.

Overig
- 2 betonplaten (ca. 30x7 meter);
- Overige erfverhardingen zijn voldoende aanwezig.

Tuin
De achter-zijtuin is gelegen op het zuidwesten. De voortuin is gelegen op het zuidoosten. De tuin biedt privacy en is goed onderhouden.
 

Bijzonderheden
Op het erf bevindt zich een transformatorhuisje. Voor onderhoudswerkzaamheden e.d. dient de toegang tot het transformatorhuisje altijd mogelijk te zijn.


Bestemmingsplan
Volgens het vigerende bestemmingsplan rust er op deze locatie de volgende bestemming: ‘Agrarisch gebied in een open landschap’.

 

Milieuvergunning
Er is nog een milieuvergunning aanwezig voor 30 stuks jongvee en 1 volwassen paard. 

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Vraagprijs € 550.000,- k.k.
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Trophorne
Huisnummer 3
Postcode 8581 MZ
Plaats Elahuizen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.64.85 ha m²

Bedrijfswoning
Woonlagen 2
Aantal kamers 7
Oppervlakte (m2) 1199
Woonoppervlakte (m2) 199
Inhoud (m3) 7381
Type Vrijstaand

Bouw
Bouwperiode Tot 1906
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Woning

Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 7
Direct contact met de makelaar

Saakje van der Valk
info@landelijk-wonen.nl
T: 058-2849188
M: 06-12919011

Contact opnemen
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!