Verkocht onder voorbehoud

Woning te koop in Overijssel: Stoombootweg 6 Wijhe

8131 RL Wijhe Oppervlakte / omvang: 29000 m²

In buitengebied van Wijhe en nabij Raalte gelegen te verbouwen vrijstaande woonboerderij met bijgebouwen met uitzicht over de landerijen op een perceel van maar liefst ca. 2.90 ha. De woonboerderij behoeft renovatie maar de sfeer en authentieke elementen maakt dit meer dan waard: het object heeft heel veel ruimte en mogelijkheden. Dit is een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, uitzicht over de landerijen met alle voorzieningen en verbindingswegen op fietsafstand. Meerdere gebruiksmogelijkheden denkbaar: ideaal voor het houden van paarden, vee en/of andere hobbymatige doeleinden.

KENMERKEN:

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen;

- Te renoveren woonboerderij;

- Op korte afstand van Raalte;

- Ideaal voor paardenliefhebber.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Woonboerderij

Deze rond 1900 gebouwde woonboerderij is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen. De voorgevel is voorzien van een binnenspouwblad en de zijgevels zijn voorzien van voorzetwanden. De begane grond vloer is van hout en beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en riolering,  doch niet op glasvezel. Het voorhuis is voorzien van gaskachels en warm water middels een huurboiler. De keuken en woonkamer zijn voorzien van dubbele beglazing. Het achterhuis is voorzien van een betonvloer en heeft nog de oude houten gebinten.  De afmetingen van de boerderij met voor- en achterhuis bedraagt ca. 11 x 13 m en de inhoud bedraagt ca. 660 m³. De indeling is als volgt:

Begane grond:      keuken, woonkamer, twee slaapkamers, gang, toilet en douche en het achterhuis.

Bovenverdieping: zolderruimte (hooizolder).

 

Voormalige varkensstal

Deze stal heeft een afmeting van ca. 4,5 m x 15 m. en is gebouwd in 1965. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en betonelementen gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is geïsoleerd met tempex platen.

Veestal

Deze grupstal heeft een afmeting van ca. 4 m x 8,5 m. en is gebouwd in 1965. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten.  

Garage / Werktuigenberging

Deze garage / werktuigenberging is in 1970 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 10 m x 10 m. De garage / werktuigenberging is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten.  De vloer is verhard met klinkers. De garage is toegankelijk  middels een kanteldeur.

Grupstal

Deze grupstal heeft een afmeting van ca. 7 m x 22 m en is gebouwd in 1978. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is ingericht als grupstal voor 15 koeien. De stal is geïsoleerd.

Voorts aanwezig  

-        een afdak van ca. 5 x 9,5 m, opgetrokken uit houten gevels en houten spantconstructie, gedekt met abc-golfplaten;

-        erfverharding.

Bestemming                                   

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming van het object Agrarisch met agrarisch bouwvlak met dubbelbestemming Waarde-Archeologie 1.  Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwmogelijkheden, adviseren we u contact op te nemen met de gemeente Olst-Wijhe.

Clausules
De woning wordt met de as-is where-is clausule verkocht. Dat wil zeggen dat de woning in de huidige staat en voor volledig risico van koper wordt verkocht. Verder maken de oudheidsclausule,  niet-zelf-bewoners-clausule en de asbestclausule onderdeel uit van de koopovereenkomst. De koopsomsplitsing wordt door verkoper voorbehouden. Vraag voor meer informatie omtrent deze clausules naar de verkopend makelaar.

Richtprijs: € 575.000,-- k.k.

 

 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Vraagprijs € 575.000,00
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Stoombootweg
Huisnummer 6
Postcode 8131 RL
Plaats Wijhe

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 29000 m²

Bedrijfswoning
Aantal kamers 3
Aantal slaapkamers 2
Inhoud (m3) 660
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand

Bouw
Bouwperiode Tot 1906
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Woning
Bouwjaar 1900
Direct contact met de makelaar

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!