Beschikbaar

Woning te koop in Overijssel: Malbergerweg 2A Schalkhaar

7433 RR Schalkhaar Oppervlakte / omvang: 1661 m²

Een ruime woonboerderij bouwen op een riante bouwkavel? 

Nabij Deventer in buitengebied van Schalkhaar op een prachtige plek gelegen bouwkavel met vrij uitzicht over de landerijen op een riant perceel van circa 1.661 m2. Eventueel is aankoop meer aanliggende grond bespreekbaar. Bij de kavel hoort voorts 1/3 aandeel van de toegangsweg, welke niet bij vermelde oppervlakte is inbegrepen. Wonen in een landelijke omgeving met een coulissenlandschap maar de voorzieningen en verbindingswegen wel binnen bereik.

Prachtig gelegen bouwkavel te koop! 
In het buitengebied van Schalkhaar wordt het erf aan de Malbergerweg 2a herontwikkeld. De (agrarische) opstallen zijn inmiddels gesloopt en op deze locatie mogen 3 landhuizen worden gebouwd. Het bestemmingsplan staat de herbouw van een karakteristieke woonboerderij en 2 schuurwoningen toe. De kavels voor de schuurwoningen zijn inmiddels verkocht. De sfeer van een authentiek Sallands boerenerf zal zoveel mogelijk worden nagebootst. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan deel uit van het ruimtelijk plan.

Het betreft een bouwkavel van ca. 1.661 m² met een woonbestemming waar overeenkomstig het ontwikkelingsplan de bouw van een vrijstaande woonboerderij met inpandig bijgebouw is toegestaan. Er dient een grotere boerderij (of hoofdgebouw) gebouwd worden in de lijn van de afmetingen van de gesloopte boerderij van ca. 13 m x 20 m. met een inpandige garage / bijgebouw. Het bestemmingsplan vermeld hierover: "De te restaureren of herbouwen boerderij, ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding - hoofdgebouw', dient hetzelfde volume te hebben als de bestaande boerderij."

De nutsvoorzieningen water, elektra, riolering en glasvezel zijn aan de weg gelegen. De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavels worden aangeboden zonder aannemers of architect verplichting. 
Gezien het volume ideaal voor inwoning, kantoor aan huis e.d.

 
Vrij uitzicht en de vrijheid van buiten wonen maar toch op fietsafstand van diverse voorzieningen. Toegankelijk via een gedeelde oprit. Project notaris Notariaat Salland te Raalte.

 

Vraagprijs kavel woonboerderij, groot ca. 1.661 m2 : € 225.000,-- VON (vrij op naam).

Vrij op naam houdt in dat de omzetbelasting ad 21%, de notaris- en kadasterkosten voor rekening van de verkoper zijn.


De kavel is ruimtelijk in het landschap ingebed waarbij het bouwvlak zo gesitueerd is dat deze uitzicht biedt, zonder dat daarbij de privacy in het gedrang komt. De mogelijkheid bestaat nog grond bij te kopen. 
 

Kenmerken:
- Veel vrijheid en riant uitzicht over landerijen

- Voorzieningen binnen handbereik

- Evt. extra aanliggende grond te koop.
 

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Vraagprijs € 225.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Malbergerweg
Huisnummer 2
Toevoeging a
Postcode 7433 RR
Plaats Schalkhaar

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1661 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 900

Bouw
Gebruik object Wonen
Object categorie agrarisch Woning
Direct contact met de makelaar

René Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570590900
M: 0653455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16-A
8121 PT Olst
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!