Paardenbedrijf te koop in Overijssel: De Stouwe 4a, 7738 PJ Witharen

7738 PJ Witharen Oppervlakte / omvang: 10500 m²

Algemeen
Het betreft hier een paardenbedrijf dat op een mooie en landelijke locatie tussen Zwolle en Ommen gelegen is. Door de degelijke bouw en ruime opzet is het bedrijf uitstekend geschikt voor de professionele paardenhouder, die hier alle mogelijkheden zal vinden het bedrijf naar eigen inzicht uit te bouwen.
Achter de vrijstaande woning liggen de nette en degelijk gebouwde stallen, met aansluitend een rijhal en kantine. Op dit moment wordt het bedrijf gebruikt voor de fok en opfok van paarden en het africhten van sportpaarden.
Het geheel wordt aangeboden op circa 1,05 hectare grond, maar er is meer weidegrond te kopen (totaal circa 6 hectare).

Ligging
Het bedrijf ligt op korte afstand van Ommen, Dalfsen en Nieuwleusen. De A28 bereikt u in circa 10 autominuten. De percelen grond die bij het bedrijf worden aangeboden liggen in één blok achter het bedrijf. Het betreft hier goede kwaliteit zandgrond.

Woning
De woning is gebouwd in 1979. Muren en dak zijn geïsoleerd en het huis is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas. In 2006 zijn schoorsteen, goten en windveren volledig vernieuwd.

Indeling woning:
BG: entree, ruime hal, woonkamer (24m2) voorzien van allesbrander (open haard mogelijk), woonkeuken (16m2) voorzien van gaskookplaat, elektrische oven, afzuigkap en koelkast, toilet, badkamer met ligbad aparte douche en wastafel, twee slaapkamers (12 en 9m2) en ruime bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken is de garage (24 m2) bereikbaar.
Verdieping: Overloop, 4 slaapkamers (18, 13, 13 en 4 m2), toilet en bergruimte met CV- ketel.

Bedrijf
Het bedrijf bestaat uit een stallengedeelte, een rijhal en een kantine. Het totale complex is ca. 27,5 meter breed en 70 meter lang. Vanuit de woonkeuken van de woning heeft men een prachtig uitzicht op de stallen die met een mooie rode baksteen zijn afgewerkt en voorzien zijn van luxe openslaande stalramen. Aan deze zijde bevindt zich ook de overkapping voor stalling van koetsen en/of auto’s. De top- en zijgevels van de manege zijn afgewerkt met groene damwandplaten.

Stallen:
In 2002 is de stalruimte gebouwd. Het gaat hier om een ruimte van 25 x 27,5 meter met gegalvaniseerde spanten en een volledig geïsoleerd dak. De stallen zijn uitstekend geventileerd en geïsoleerd. Ze zijn o.a. toegankelijk via een elektrische roldeur van 4 meter hoog. De goothoogte is circa 4 meter, dus deze ruimte is geschikt voor meerdere doeleinden!

In 2006 zijn in dit stalgedeelte 24 ruime luxe boxen (3,30 x 3,5 meter) geplaatst, voorzien van verdiepte betonnen vloeren. Er is een zware kwaliteit boxen geïnstalleerd, gebruikte materialen zijn gegalvaniseerd staal en tropisch hardhout. De tussenwanden zijn volledig uit te schuiven zodat de boxen met een shovel via hoge buitendeuren kunnen worden uitgemest. Door het verdiepen van de boxen hoeft er slechts één maal per 1 á 2 maanden te worden uitgemest.
Alle stallen zijn voorzien van automatische drinkbakken. Er is een waterzuiveringsinstallatie aanwezig, met eigen bronwater.
Naast de 24 boxen blijft er nog voldoende ruimte over voor opslag van hooi en stro en eventueel voor een aantal trailers. Er zouden ook extra stallen en/of een werkplaats gecreëerd kunnen worden. Er is een voersilo aanwezig. Verder zijn de stallen voorzien van een automatisch spray-systeem om vliegen te weren.

Rijhal:
De rijhal met kantine is in 1996 gebouwd. De binnenbak meet 20 x 40 meter en is voorzien van een leembodem. Achter in de manege zijn ruime toegangsdeuren voor een tractor. Naast de binnenbak is er nog veel ruimte voor eventuele extra stallen, opslag of opzadelen. Verder is er een af te sluiten volledig betegelde poets/spuitplaats voor 4 paarden met verplaatsbaar solarium en een ruime, af te sluiten zadelkamer.

Kantine:
Vanuit de ruime kantine hebt u mooi uitzicht op de binnenbak. Naast de bar en keuken biedt de kantine plaats aan circa 40 personen. De kantine wordt verwarmd middels een eigen cv-combiketel. Naast de kantine is een toiletgroep geplaatst met een separate dames- en herentoilet, en een doucheruimte. De ruimte boven de kantine is te gebruiken als opslagruimte, en is ruim genoeg om bijvoorbeeld een appartement te realiseren voor een medewerker of stagiaire.

Erfindeling:
Op het erf is een buitenbak (circa 25x70). Verder is er voldoende parkeerruimte. Achter het stallencomplex liggen weiden van verschillende afmetingen. Alle weiden zijn paardvriendelijk en deugdelijk omheind.

Grond
De grondsoort is een goede kwaliteit zandgrond, geschikt om de paarden jaarrond te laten weiden. Het bedrijf wordt aangeboden op 1,05 hectare grond, maar eventueel is meer grond (tot een totale oppervlakte van ruim 5,5 hectare) verkrijgbaar.

Milieuvergunning:
Volgens de huidige vergunning mogen er maximaal 67 paarden en/of pony’s gehouden worden.

Bestemmingsplan:
Het bedrijf valt onder het bestemmingsplan buitengebied, herziening 2013-2 van de gemeente Ommen en heeft een agrarische bestemming. Het heeft hierin de bestemming: enkelbestemming agrarisch-paardenhouderij.
Binnen dit bestemmingsplan is het mogelijk een bouwvergunning aan te vragen voor het realiseren van een schuur van 20 x 75 meter. Hierin kan bijvoorbeeld een trainingsmolen, een paddock, een werkplaats, een opslagplaats en een loopstal voor groepshuisvesting van paarden en/of pony’s.

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0900362
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 5 februari 2019
Laatste wijziging Donderdag 28 februari 2019
Vraagprijs € 690.000,00

Adresgegevens
Straatnaam De Stouwe
Huisnummer 4a
Postcode 7738 PJ
Plaats Witharen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10500 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Paardenbedrijf
Direct contact met de makelaar

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 131 347 67

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!