Beschikbaar

Bedrijfsruimte te koop in Limburg: Kleindorp 25, 5815 CL Merselo

5815 CL Merselo Oppervlakte / omvang: 4000 m²

Aan de rand van Merselo gelegen agrarisch bedrijf met bedrijfswoning van circa 750 m³ en bedrijfsgebouw van ruim 500 m² (eventueel uit te breiden). Omschakelen naar kleinschalige bedrijfsactiviteiten (cat. 1-2) behoort tot de mogelijkheden in bestaande bebouwing. De kavel is circa 4000 m² groot en is eventueel uit te breiden tot 01.12.47 ha.

De indeling van de woning is als volgt:

Woning

Begane grond:

Wanneer u de woning betreedt via de voordeur, komt u in een hal met originele gietvloer. De hal biedt toegang tot de woonkamer, keuken, kantoor en trap naar de eerste verdieping.

De woonkamer met tegelvloer heeft veel ramen, waardoor het een lichte ruimte is wat comfortabel aanvoelt.

De woonkeuken beschikt ook over een originele gietvloer en is uitgerust met een inbouwkeuken met kookplaat, afzuigkap, combi-oven, vaatwasser en koelkast. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder (13 m²) en de zeer ruime serre. Vanuit de serre heeft u een optimale tuinbeleving wat een fraaie toegevoegde waarde is van deze woning. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming.

Vanuit de hal heeft u ook toegang tot het kantoor, dat ook voor andere doeleinden geschikt is zoals een slaapkamer of een speelkamer voor kinderen.

Op de begane grond is de badkamer gesitueerd. Hierin vindt u een vaste wastafel, hangend toilet, inloopdouche, cabine van een turks stoombad en witgoedaansluitingen. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van vloerverwarming.

Vanuit de keuken komt u in de bijkeuken, waar zich ook een toilet bevindt. Tevens kunt u hier via de achterdeur naar buiten, met een overkapping, en komt u op het terras en bij de zeer ruime tuin.

Het toilet is ingericht met een hangend toilet, tevens geschikt voor minder validen, een urinoir en een wasbak.

Vanuit de bijkeuken heeft u direct toegang tot het achterhuis.

 

Eerste verdieping:

Via de trap naar boven komt u op de overloop met 6 slaapkamers! Diverse kamers beschikken over een kastenwand of vaste kast. Een van de slaapkamers is uitgerust met een infrarood sauna.

Alle slaapkamers beschikken over dezelfde parketvloer.

 

Achterhuis

Het voormalige stalgedeelte is voorzien van een betonvloer en is onderverdeeld in een  royale garage, een machineloods en 2 bergingen. De voormalige hooizolder is toegankelijk met een vaste trap en is voorzien van een nieuwe gebalkte en beplankte vloer.

 

Kantoorruimte

In de voormalige afhang van de boerderij is een kantoorruimte gerealiseerd met eigen toilet en keukenblok. Deze ruimte is momenteel in gebruik door de historische vereniging van Merselo.

 

Loods

De loods (1981) is gebouwd met stalen spanten, spouwmuren en een gewapende betonvloer. De loods is toegankelijk middels een 4 meter hoge sektionaaldeur en een aparte loopdeur. Het dak is gedekt met geisoleerde asbestvrije profielplaten. De loods heeft een lengte van 23,5 en een breedte van 16,5 meter.

 

Tuin

U vindt aan de linker- en achterzijde van de woning een zeer ruime tuin die is ingericht met gazon, borders en een natuurlijke afscheiding. Aansluitend aan de woning bevindt zicht het terras dat een mooie tuinbeleving geeft. Het terras is voorzien van een flexibele parasol, waardoor beschutting tegen de zon mogelijk is.

Aan de rechterzijde van de woning is een betonnen oprit/terrein, omheind met hekwerk en een toegangspoort, die toegang biedt tot de loods en het achterhuis van de woning.

 

Zonnepanelen

Op een metalen stelling werden in 2015 40 zonnepanelen gelegd en gesitueerd op het eigen terrein achter de loods.

 

Algemeen

De boerderij werd oorspronkelijk gebouwd in de dertiger jaren.

Door diverse aanpassingen en een perfect onderhoud verkeert de boerderij in een prima staat, zonder achterstallig onderhoud.

Overzicht verbouwingen:

1976 6 slaapkamers gerealiseerd op de eerste verdieping;

1980 isolerende beglazing;

1980 nieuw dak op de gehele boerderij – woongedeelte geïsoleerd;

1990 badkamer met inloopdouche met vloerverwarming  en Turkse sauna;

1997 groepenkast electra: 10 groepen – 3 aardlekschakelaars ;

1998 aanbouw serrekamer van ruim 40 m² – alles aluminium – met vloerverwarming;

2016 alle kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met isolerende beglazing;

1998 renovatie keuken, alle apparatuur vervangen in 2018;

2018 nieuwe CV ketel –Nefit-combiketel;

2018 extra dakkapel op zolderkamer;

2019 tuin opnieuw aangelegd.

 

Bestemming

De boerderij met bedrijfsgebouwen is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Venray 2010” en heeft de agrarische bestemming – agrarisch met waarden.

“Kleindorp”  bestaat uit een ‘clustertje’ van (bedrijfs)woningen. Overleg met de gemeente Venray leerde dat omschakelen naar een kleinschalig bedrijf in de categorie 1 en 2  tot de mogelijkheden behoort, rekening houdend met de staat van bedrijfsactiviteiten behorende bij het bestemmingsplan buitengebied. De activiteiten zullen wel plaats moeten vinden binnen de bestaande bebouwing. (zie bijlage)

 

Omgeving

Merselo is een landelijk gelegen dorp, behorende bij de gemeente Venray. De mooie omgeving van Merselo maakt het mogelijk om wandel- en fietstochten te ondernemen. Het beschikt over een basisschool, horecagelegenheden, heeft een sportcomplex en een ruim verenigingsleven. Voor de dagelijkse zaken bent u aangewezen op Venray, dat op enkele kilometers afstand bereikbaar is.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 30 juni 2020
Eigendomsrechten Gedeeltijke perceel
Vraagprijs € 449.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Kleindorp
Huisnummer 25
Postcode 5815 CL
Plaats Merselo

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 4000 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 5573
Woonlagen 3
Aantal kamers 11
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 7
Woonoppervlakte (m2) 315

Bouw
Bouwperiode Van 1931 t/m 1944
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Bedrijfsruimte
Bouwjaar 1935

Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 11
Direct contact met de makelaar

Bert Bardoel
bardoel@agriteam.nl
T: 0485-387 300
M: 06-534 98 899

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Peel-, Maas- en Rivierengebied
sintanthonis@agriteam.nl

Breestraat 20
5845 AV Sint Anthonis
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!