Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Ganzepanweg 4-4A, 7722 MG Dalfsen

7722 MG Dalfsen Oppervlakte / omvang: 366860 m²

Vrij gelegen en goed onderhouden melkveebedrijf, bestaande uit twee bedrijfswoningen, ligboxenstal en overige bedrijfsgebouwen voor ca. 115 melkkoeien en bijbehorend jongvee, kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 36.68.60 ha incl. erf, tuin en ondergrond. Ruime NBvergunning en bouwvlak. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, mach... Meer informatie

Omschrijving

Vrij gelegen en goed onderhouden melkveebedrijf, bestaande uit twee bedrijfswoningen, ligboxenstal en overige bedrijfsgebouwen voor ca. 115 melkkoeien en bijbehorend jongvee, kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 36.68.60 ha incl. erf, tuin en ondergrond. Ruime NBvergunning en bouwvlak. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

Woonboerderij nr. 4
Deze woonboerderij is voor 1900 gebouwd. Het voorhuis heeft een afmeting van ca. 9,20 m x 11,50 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met riet. De gevels zijn aan de binnenzijde afgetimmerd. De begane grondvloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding en aardgas, doch niet op de riolering (via zinkput). Het voorhuis is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel bouwjaar 2015) en heeft enkele beglazing. De inhoud van het voorhuis bedraagt ca. 550 m3 en de indeling is als volgt:

Begane grond: hal, meterkast, trapopgang, keuken, woonkamer, gang, bijkeuken (bakhuis), toilet, douche en kelder.

Eerste verdieping: overloop met één slaapkamer.

Woning nr. 4A
Deze woning is in 1981 gebouwd en is recentelijk uitgebreid met een aanbouw met plat dak met een slaapkamer. De afmetingen bedragen ca. 8,5 m x 12,9 m (aanbouw ca. 4,5 x 8 m). Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en de verdiepingsvloeren zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en niet op de riolering. Glasvezel is in aanleg. De woning is voorzien van een centrale verwarming (HR Combi-ketel 2018). De benedenverdieping is voorzien van isolerende beglazing. Het dak is beschoten met isolatieplaten. De inhoud van de woning bedraagt ca. 625 m3 en de indeling is als volgt:

Begane grond: hal, meterkast, kelderkast, trapopgang, toilet, woonkamer, keuken, badkamer, bijkeuken en in aanbouw: slaapkamer.

Eerste verdieping: overloop met drie slaapkamers en een badkamer met ligbad, douche en toilet, bergkast.

Tweede verdieping: middels een steektrap te bereiken zolderberging.

De eigenaar zal onder nader te bepalen condities in deze woning blijven wonen.

Achterhuis
Het achterhuis van ca. 11,5 m x 23 m = 264,5 m² is voor 1900 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met deels houten en deels stalen spanten, gewolmaniseerde sporen en een hooizolder en is gedekt met riet. Het achterhuis is ingericht als grupstal voor de huisvesting van ca. 36 stuks vee.

Schuur
Naast het achterhuis bevindt zich een schuur van ca. 6,5 m x 23 m = 149,5 m². De schuur is opgetrokken uit steensmetselwerk en is gedekt met pannen en asbest golfplaten. Ingericht met roosterhokken voor het houden van ca. 30 stuks jongvee.

Ligboxenstal
Deze 2+2 rijïge stal uit 1979 heeft een afmeting van ca. 25,75 m x 40,1 m= 1.033 m². De nokhoogte bedraagt ca. 6,6 m en de zijhoogte ca. 2 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met sandwichpanelen (2013). De stal is ingericht voor de huisvesting van 115 stuks melkvee, voorzien van Engelse ligboxen en een Schrijver voerhek (2015). In 2016 zijn de roosters vernieuwd. De stal is voorzien van een 2x6 visgraat Surge melkstal, voorzien van halfautomatische afname, krachtvoerverstrekking en vloerverwarming. Het tanklokaal is voorzien van een huurtank van ca. 8.800 liter en vloerverwarming. In de stal bevindt zich een eigen-waterinstallatie en warmteterugwinning (buiten gebruik). De kelderinhoud bedraagt ca. 450 m³.

Jongveestal / werktuigenberging
Deze in 1995 gebouwde jongveestal / werktuigenberging heeft een afmeting van ca. 25,3 m x 35,4 m= 896 m² . De nokhoogte bedraagt ca. 8,4 m en de zijhoogte ca. 3 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteensmetselwerk met een gegalvaniseerde stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van ca. 108 stuks jongvee en een kalverafdeling voor de huisvesting van in totaal 30 kalveren, voorzien van groepshokken met ligboxjes en éénlingboxen. De kelderinhoud bedraagt ca. 1.600 m³ (volledig onderkelderd). De oostgevel is open: dit is de toegang tot de werktuigenberging.

Werkplaats
Deze werkplaats is in 1998 gebouwd (zeskantig). Het geheel is opgetrokken uit dubbelwandig houten gevels met isolatie en is gedekt met gecoate dakisolatieplaten. De vloer is verhard met beton. De werkplaats is voorzien van verwarming en een afzuigsysteem en royale verlichting.

Ruwvoeropslag
- een kuilplaat van 8 m x 40 m, verhard met klinkers;
- een kuilplaat van 9 m x 70 m, verhard met klinkers.

Overig
- erfverharding: het erf en de oprit zijn verhard met klinkers.

Milieuvergunning en NBvergunning
Milieuvergunning: het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw. Er is op 20 augustus 2013 een NB-vergunning met het kenmerk 2013/0293355 verleend voor het houden van 155 melkkoeien, 110 stuks jongvee en 1 vleeskalf.

Going concern
Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek Friesland Campina.

Bestemming
Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming Agrarisch met waarden-Landschapswaarden met agrarisch bouwvlak met 2 bedrijfswoningen. Het bouwvlak is ca. 1.50 ha groot.
Voor nadere informatie kan omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Dalfsen.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0700307
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 12 februari 2019
Laatste wijziging Vrijdag 15 februari 2019
Eigendomsrechten Geheel perceel
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Ganzepanweg
Huisnummer 4-4A
Postcode 7722 MG
Plaats Dalfsen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 366860 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Direct contact met de makelaar

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!