Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Friesland: Grietenijdijk 8

8538 XL Bantega

Deze goed onderhouden boerderij is gelegen in Friesland op de grens tussen Friesland en Flevoland. De boerderij is volledig omgeven door landerijen en dat zorgt voor een prachtig uitzicht en unieke rust rondom de locatie. Met een oppervlakte van circa 7.500 m² en diverse bedrijfsopstallen is de boerderij zeer geschikt voor bedrijfsmatig gebruik of als woning in combinatie het houden van bijvoorbeeld (klein)vee/ paarden. In overleg met de verkoper is er een mogelijkheid om eventueel cultuurgrond rondom het object te verwerven.

De boerderij is gelegen tussen de plaatsen Bantega en Schoterzijl. Ondanks de rustige locatie is de ligging zeer centraal. Op zo'n 5,5 km afstand van de snelweg A6 en 7 km afstand van het bekende Friese plaatsje Lemmer, maakt dat het een unieke locatie is. 

Woonhuis
Via de hal komt u in de woonkamer. Door de vele ramen is er een mooie lichtinval en een prachtig uitzicht over de landerijen. Via de woonkamer is toegang tot de keuken. De woonkeuken is uitgerust met een vaatwasser, wasemkap, combi oven, koelkast en elektrische kookplaat. Aangrenzend is een ruime bijkeuken met de wasmachine aansluiting. 
Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een toilet, ligbad (met douche) en wastafel. 
Via een vaste trap is toegang tot een zolderkamer. 

Bijzonderheden woning:
- Beneden gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming
- CV ketel 2019
- Dubbele beglazing

Ligboxenstal (1994) 
De ligboxenstal is ca. 735 m² groot en heeft heeft 80 ligplaatsen. Er is een mestopslagcapaciteit van circa 1320 m³

Bioschuur (1967) ca. 225 m² groot

Werktuigenberging (1996) ca. 180 m² groot

Schuur / stal (1967) ca. 400 m² groot

Lemmer
Op ongeveer 7 kilometer afstand van de boerderij is het dorp Lemmer gelegen. Lemmer is één van de bekendste watersportgebieden van Friesland en wordt ook wel de Poort van Friesland genoemd. Jaarlijks trekt het oude vissersdorp veel toeristen die afkomen op het sfeervolle dorp en de gezellige terrassen. Lemmer heeft een winkelcentrum waar een ruim aanbod van voorzieningen aanwezig is. Andere populaire bezienswaardigheden in Lemmer zijn het Ir. D.F. Woudagemaal, Lemmer Beach en vele andere.

Kuinderbos 
Bij de ontginning van de Noordoostpolder is er tussen Bant, Rutten, Luttelgeest en Kuinre het grootste aaneengesloten bos aangeplant van de Noordoostpolder. Maar liefst 1100 hectare aan bos is daar gevestigd. Omdat de grondkwaliteit bij de ontginning van de Noordoostpolder minder geschikt was voor agrarisch gebruik, is besloten om in dat gebied een groot recreatiegebied te creëren. Dagelijks trekt dit gebied vele bezoekers. Het bos kent vele kilometers wandel-,fiets- en paardenroutes. De boerderij heeft uitzicht op de rand van het Kuinderbos en is gemakkelijk lopend te bereiken.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 520.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Grietenijdijk
Huisnummer 8
Toevoeging Bantega
Postcode 8538 XL
Plaats Bantega

Bedrijfswoning
Aantal kamers 7
Oppervlakte (m2) 150
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand

Bouw
Bouwperiode Van 1960 t/m 1970
Gebruik object Wonen
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Indeling
Aantal kamers 7
Vestiging

Agriteam Makelaars Flevoland
flevoland@agriteam.nl

Duit 6
8305 BB Emmeloord

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!