Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Koloniedijk 1A Vinkenbuurt

7739 PA Vinkenbuurt Oppervlakte / omvang: 515274 m²

Modern en goed geoutilleerd vrij gelegen melkveebedrijf geschikt voor ca. 250 melkkoeien en bijbehorend jongvee, bestaande uit de bedrijfswoning, ligboxenstal met 36 stands GEA-melkcarrousel-melkstal (bj. 2014), aangebouwde ligboxenstal (2003 en 1980), werktuigenberging kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 51.52.74 ha incl. erf, tuin en ondergrond, waarvan 5.29.25 ha in pacht. In overleg met de verkoper is meer pacht bespreekbaar. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Goede melkveestapel met bijna 11.000 liter per koe.

Omschrijving onroerend goed

Woning

Deze woning is in 1984 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grondvloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas en glasvezel, doch niet op de riolering (via septic-tank). De woning is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel bj. 2013) en heeft dubbele beglazing. De kap is beschoten met isolatieplaten. De inhoud bedraagt ca. 500 m3 en de indeling is als volgt:

Begane grond:                        hal, trapopgang, toilet, keuken, woonkamer, kantoor / slaapkamer en een kelder.

Eerste verdieping:                   overloop met drie slaapkamers, een badkamer met douche en toilet (2017).

Via een tussenlid, waarin zich een bijkeuken en doorloop bevinden, staat de woning in verbinding met de:

Ligboxenstal

Deze 2+2 rijïge stal uit 1980 heeft een afmeting van ca. 25 m x 48,4 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbest golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van 140 stuks jongvee en 76 melkkoeien, voorzien van zwevende ligboxafscheidingen, een Engels zelfsluitend voerhek en een mestrobot. De kelderinhoud bedraagt ca. 700 m³. Aangebouwd bevindt zich de:

Ligboxenstal

Deze 1+4 rijïge stal is gebouwd in 2003 en grotendeels in 2012  heeft een afmeting van resp. ca. 15 m x 48,4 m resp. ca. 21,95 m x 55,4 m. De zijhoogte bedraagt ca. 3 m en de nokhoogte ca. 12 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteens- en spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van 176 melkkoeien, voorzien van zwevende ligboxafscheidingen, een Engels zelfsluitend voerhek, een opdrijfhek en een mestrobot. De melkstal is voorzien van een 36 stands GEA melkcaroussel buitenmelker met automatische afname etc. (2014)  in een volledig geïsoleerd melkgebouw, welke toegankelijk is middels een elektrische roldeur. De melktank betreft een silotank van 35.000 liter. Inpandig bevindt zich een kantine, een ruime machinekamer met machines, een boiler en een eigen waterinstallatie. De kelderinhoud bedraagt ca. 2.200 m³.

Machineloods

Deze werktuigenberging is in 2004 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 15 m x 35 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met beton en klinkers. Inpandig bevinden zich vier paardenboxen.

Ruwvoeropslag

  • een kuilplaat van ca. 9 m x 60 m, verhard met klinkers;
  • vier sleufsilo’s van ca. 9 m x 60 m, verhard met klinkers;
  • een sleufsilo van ca. 10 m x 60 m, verhard met klinkers.

Overig

  • erfverharding: het erf en de oprit zijn grotendeels verhard met klinkers.
  • een mestbassin van ca. 1.200 m3 op de veldkavel aan De Stouwe.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 51.52.74 ha incl. erf, tuin en ondergrond, waarvan 5.29.25 ha aan de overzijde van de weg in overleg geliberaliseerd is te pachten. De verkaveling is als volgt:

  • 22.44.40 ha huiskavel;
  • 5.29.25 ha pacht aan de overzijde van de weg;
  • 12.05.75 ha is op korte afstand aan de Stouwe gelegen.
  • 9.96.20 ha en 1.76.39 ha is op korte afstand aan de Stouwe gelegen.

Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft. In overleg met de verkoper is meer pacht bespreekbaar: verkoper is bereid aanvullend een perceel van 12.05.75 ha te verpachten onder nader af spreken voorwaarden.

Milieuvergunning en NBvergunning

Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw voor het houden van 199 melkkoeien, 140 stuks vrouwelijk jongvee en 4 paarden.

Het bedrijf heeft een NBvergunning voor het houden van 201 melkkoeien, 140 stuks vrouwelijk jongvee en 20 paarden

Going concern

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek Friesland Campina. Goede melkveestapel met bijna 11.000 liter per koe.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak. Het bestemmingsplan is nog niet onherroepelijk. Voor nadere informatie kan omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Ommen.

Zakelijke lasten

Op het bedrijf rusten de gebruikelijke zakelijke lasten, te weten de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten.

Belasting en kosten

Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het bedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Agriteam Makelaars) komen ten laste van koper.

Kenmerken


Overdracht
Referentie Koloniedijk 1A Vinkenbuurt
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Koloniedijk
Huisnummer 1
Toevoeging A
Postcode 7739 PA
Plaats Vinkenbuurt

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 515274 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Direct contact met de makelaar

René Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570590900
M: 0653455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16-A
8121 PT Olst
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!