Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Steenhaarweg 5a en 5b Hellendoorn

7447 PT Hellendoorn Oppervlakte / omvang: 41.18.39 m²

Vrij gelegen biologisch melkveebedrijf op 41.18.39 ha geschikt voor ca. 120 melkkoeien en 100 stuks jongvee, bestaande uit twee bedrijfswoningen, potstal/ligboxenstal, jongveestal, werktuigenberging, overkapte mestopslag, kuilvoerplaatsen en erfverharding. Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

Kenmerken

 • biologisch melkveebedrijf met potstal voor 120 melkkoeien;
 • moderne goede onderhouden gebouwen;
 • mogelijkheden om grond te pachten: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

 

Omschrijving onroerend goed

Woning 5a

Deze woning is in 1971 gebouwd en in 2010 belangrijk verbouwd en o.a. voorzien van een nieuw geïsoleerd dak met nieuwe pannen, kunststof kozijnen, nieuwe geïsoleerde vloer, nieuwe achtergevel e.d. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk (nageïsoleerd) en is gedekt met pannen. De begane grondvloer is van beton en hout en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. De woning is voorzien van centrale verwarming en deels van vloerverwarming en heeft dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidek-isolatieplaten. De inhoud bedraagt ca. 500 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                       

hal, trapopgang, gang, keuken, meterkast, woonkamer, slaapkamer, toilet, badkamer met ligbad en douche en een bijkeuken.

Eerste verdieping:                  

overloop met vier slaapkamers en een berging.

Via een tussenlid staat de woning in verbinding met de hierna omschreven potstal/ ligboxenstal.

Woning 5b

Deze vrijstaande woning is in 2008 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen. De begane grond- en verdiepingsvloer zijn van beton. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. De woning is voorzien van centrale verwarming: de begane grond is voorzien van vloerverwarming. De woning is geheel geïsoleerd en voorzien van vloer-, gevel- en dakisolatie en heeft dubbele beglazing. De kap is voorzien van Unidek-isolatieplaten. In 2017 is een uitbouw met een zwembad gerealiseerd, welke vanuit de woonkamer bereikbaar is. De inhoud bedraagt ca. 730 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                       

hal, meterkast, trapopgang, woonkeuken met keuken met inbouwapparatuur, woonkamer, toilet, badkamer met douche, bijkeuken en aangebouwd zwembad.

Eerste verdieping:                  

overloop met drie slaapkamers en badkamer met ligbad, douche en toilet.

Potstal/ligboxenstal

Deze stal is in 1972 gebouwd en in 1979 uitgebreid, maar in 2015 verbouwd en o.a. voorzien van een nieuw dak. De afmetingen van het deel uit 1972  bedragen

ca. 19,8 m x 45,92 m en van het deel uit 1979 ca. 19,6 m x 27 m. Het geheel is opgetrokken uit deels betonelementen met steenmotief en spouwmetselwerk met een deels stalen en deel gelamineerd houten spantconstructie en is gedekt met sandwichpanelen. De stal is aan de éne zijde van de voergang ingericht met 2 rijen ligboxen (ca. 50 ligboxen) en aan de andere zijde als strostal voor de huisvesting van ca. 120 melkkoeien en ca. 50 stuks jongvee, voorzien van R-ligboxen en een Engels zelfsluitend voerhek. Inpandig bevindt zich de 2x10 swing-over melkstal uit 2017, voorzien van koeherkenning, automatische melkmeting, krachtvoervestrekking e.d. en het tanklokaal met een eigen Mueller-melktank van 8.000 l. De kelderinhoud bedraagt ca. 455 m³. In 2016 aangebouwd bevindt zich de machinekamer van ca. 3,3 m x 8,8 m.

Werktuigenberging

Deze in 2008 gebouwde werktuigenberging heeft een afmeting van ca. 20 m x 33,88 m. De zijhoogte is 5,0 rn en de nokhoogte 8,6 m. Het geheel is opgetrokken uit gevels van damwandprofielplaten op een stenen borstwering met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers. Toegankelijk middels ruime schuifdeuren. Inpandig bevindt zich een garage en een werkplaats voorzien van een betonvloer: de garage en werkplaats zijn voorzien van een geïsoleerde spouwmuur. De garage is voorzien van een handmatige te bedienen roldeur.

Aangebouwd bevindt zich een:

Kas

Deze in 2014 gebouwde kas heeft een afmeting van ca. 8 m x 9 m. Voorzien van een tegelvloer. In gebruik als kas, ontvangstruimte e.d. Tevens geschikt voor bijv. een theeschenkerij, rustpunt e.d. 

Werktuigenberging

Deze in 2017 herbouwde werktuigenberging heeft een afmeting van ca. 12 m x 18 m. Het geheel is opgetrokken uit gevels van damwandprofielplaten op een stenen borstwering met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard met klinkers.

Jongveestal

Deze jongveestal is gebouwd in 2017 en heeft een afmeting van ca. 14,28 m x 34,08 m. De zijhoogte is 3,5 m en 4,5 m en de nokhoogte 6,67 m. Het geheel is opgetrokken uit betonelementen met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal is ingericht als strostal voor de huisvesting van 60 stuks jongee, voorzien van een Engels zelfsluitend voerhek. De stal is volledig onderkelderd van gestort beton: de kelderinhoud bedraagt ca. 900 m³.

Overkapte vaste mestopslag

Deze vaste mestopslag uit 2005 is in 2015 overkapt.  Het geheel heeft een afmeting van ca. 12 m x 20 m. De zijhoogte is 3,5 m en 3,8 m en de nokhoogte 5,8 m. Het geheel is opgetrokken uit betonnen gevels met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Ruwvoeropslag

 • een sleufsilo van ca. 8 m x 44 m, voorzien van zijwanden van Bosch-beton elementen en verhard met asfalt op beton.
 • een sleufsilo van ca. 7 m x 48 m, voorzien van zijwanden van vloerplaten en verhard met H-klinkers.
 • een kuilplaat van ca. 7 m x 48 m, verhard met asfalt.

Erfverharding/overig

 • erfverharding: het erf en de oprit zijn grotendeels verhard met klinkers;
 • koetunnel onder weg;
 • 40 zonnepanelen  met een capaciteit van ca. 10kWp (bj. 2015);
 • bron regeninstallatie resp. tappunt brandweer.

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 41.18.39 ha incl. erf, tuin en ondergrond.

De verkaveling is als volgt:

 • huiskavel van 32.71.60 ha waarvan deel overzijde weg maar via koetunnel te beweiden;
 • 8.46.79 ha a/d Pollenweg / Luttenbergweg te Luttenberg (met beheersovereenkomst).

Er zijn ook mogelijkheden de grond in eigendom te pachten door de grond onder te brengen bij stichtingen met als doelstelling het behoud van biologische grond: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden. Het is bij biologische grond overigens ook mogelijk via groenfinanciering rentekorting te krijgen.  Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft. De grond is biologisch in gebruik.

Milieuvergunning en NBvergunning

Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw.

Er is een NBvergunning d.d. 27 november 2017 voor het houden van 120 melkkoeien en 100 stuks jongvee.

Going concern

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen. Het biologisch melkveebedrijf met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek CZ Rouveen.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming van het object Agrarisch met dubbelbestemming Waarde-Archeologische verwachtingswaarde met agrarisch bouwvlak en 2 bedrijfswoningen. Voor nadere informatie omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Hellendoorn.

Belasting en kosten

Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het melkveebedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Agriteam Makelaars) komen ten laste van koper.

 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Steenhaarweg
Huisnummer 5
Toevoeging A en B
Postcode 7447 PT
Plaats Hellendoorn

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 41.18.39 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Bouwjaar 1971
Direct contact met de makelaar

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!