Verkocht

Melkveehouderijbedrijf te koop in Overijssel: Nieuwe Deventerweg 4 Raalte

8101 PL Raalte Oppervlakte / omvang: 293758 m²

Modern en goed geoutilleerd vrij gelegen melkveebedrijf geschikt voor ca. 140 melkkoeien en 118 stuks jongvee, bestaande uit de bedrijfswoning, serrestal met 2 melkrobots, jongveestal, werktuigenberging, overige gebouwen, mestsilo, kuilvoerplaatsen en erfverharding. De totale oppervlakte bedraagt 29.37.58 ha incl. erf, tuin en ondergrond. Er zijn mogelijkheden om tot 40-45 ha uit te breiden door aankoop van aansluitend gelegen grond: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden! Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc.

 

Omschrijving onroerend goed

Woning

Deze woning is in 1971 gebouwd. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met pannen en deels plat dak (bitumineuze dakbedekking). De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, aardgas, riolering en glasvezel. De woning is voorzien van centrale verwarming (HR combi-ketel) en heeft grotendeels kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De kap is beschoten. De inhoud bedraagt ca. 600 m³ en de indeling is als volgt:

Begane grond:                        hal, trapopgang, meterkast, keuken, slaapkamer, douche, woonkamer, bijkeuken, toilet, douche, kantoor en cv-ruimte.

Eerste verdieping:                   overloop met twee slaapkamers.

Serrestal

Deze 5+0 rijïge stal is gebouwd in 2008 en  heeft een afmeting van resp. ca. 28,4 m x 45 m. De zijhoogte bedraagt ca. 4,8 m en de nokhoogte ca. 6,9 m. Het geheel is opgetrokken uit betonelementen met grindmotief en een ventilatiegordijn met een gegalvaniseerde stalen spantconstructie en is gedekt met 5 bogen met 3 tralieliggers. De stal is ingericht voor de huisvesting van 140 melkkoeien, voorzien van zwevende ligboxen, een voerhek deels van buizen en deels een zelfsluitend voerhek, 1 krachtvoerbox, een mestschuif, een Gea mestrobot, 2 melkrobots van GEA Mlone, een zandhok als afkalf- en ziekenstal en een tanklokaal met een eigen tank van 15.000 liter, een machinekamer met zolder en een kantoor. De totale kelderinhoud bedraagt ca. 335 m³.

Ligboxenstal

Deze 3+1 rijïge stal uit 1985 heeft een afmeting van ca. 25 m x 27,50 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een gegalvaniseerde stalen spantconstructie en is gedekt met asbest golfplaten. De stal is ingericht voor de huisvesting van 62 stuks vee, voorzien van R-boxen, éénlingboxen en een Engels zelfsluitend voerhek. De kelderinhoud bedraagt ca. 600 m³. Inpandig bevindt zich nog het voormalige tanklokaal en kantoor.

Werktuigenberging / jongveestal

Deze werktuigenberging / jongveestal is in 1992 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 20,04 m x 23 m. Het geheel is opgetrokken uit halfsteens- en spouwmetselwerk en damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met golfplaten. De vloer is verhard met beton. Het jongvee gedeelte is ingericht met een 1+1 rijïge stal voor de huisvesting van 23 stuks jongvee, voorzien van zwevende ligboxen en een diagonaal voerhek. De totale mestopslag bedraagt ca. 400 m³.

Jongveestal / kalverstal

Deze jongveestal is rond 1960 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 11,2 m x 14,8 m. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met asbest-golfplaten. De vloer is verhard met beton en roosters. De stal is ingericht met 8 grote strohokken voor de huisvesting van 20/30 kalveren. De totale mestopslag bedraagt ca. 270 m³. Aangebouwd bevindt zich een aanbouw van ca. 4,5 m x 10 m.  

Mestsilo

Deze gaasmat silo is gebouwd in 2006 en heeft een inhoud van ca. 1.250 m³. De silo is voorzien van een afdekzeil.

Ruwvoeropslag

  • een kuilplaat van ca. 10 m x 40 m, verhard met klinkers;
  • drie sleufsilo’s van ca. 7,25 m x 40 m, verhard met klinkers en zijwanden.

Erfverharding

Het erf en de oprit zijn verhard.

 

Verkaveling en grondsoort

De totale oppervlakte in eigendom bedraagt 29.37.58 ha incl. erf, tuin en ondergrond. De grond is aaneengesloten als huiskavel bij de gebouwen gelegen. Over de grondkwaliteit kan worden opgemerkt, dat het over het algemeen goede vochthoudende zandgrond betreft, vrijwel geheel geschikt als maisland. Er zijn mogelijkheden om tot 40-45 ha uit te breiden door aankoop van aansluitend gelegen grond: informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.

Milieuvergunning en NBvergunning

Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw d.d. 7 augustus 2007 voor het houden van 145 melkkoeien en 118 stuks jongvee.

Het bedrijf heeft in het kader van de NB-wetgeving een PAS melding d.d. 1 juli 2015 voor het houden van 130 melkkoeien en 110 stuks jongvee.

Going concern

Het bedrijf kan in overleg going concern worden overgenomen met vee, voorraden, machines, betalingsrechten, fosfaatrechten etc. Het bedrijf levert aan de melkfabriek Leerdammer.

Bestemming

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak, gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied. Voor nadere informatie kan omtrent bestemming en verbouwvoorschriften kan men zich wenden tot de gemeente Raalte.

Zakelijke lasten

Op het bedrijf rusten de gebruikelijke zakelijke lasten, te weten de onroerende zaakbelasting en waterschapslasten.

Belasting en kosten

Overdrachtsbelasting, eventuele omzetbelasting (het bedrijf wordt in de BTW-regeling geëxploiteerd, koper zal dit dienen voort te zetten), notariskosten en overige kosten (behoudens de bemiddelingskosten van Agriteam Makelaars) komen ten laste van koper.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Nieuwe Deventerweg
Huisnummer 4
Postcode 8101 PL
Plaats Raalte

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 293758 m²

Bouw
Bouwperiode Van 1971 t/m 1980
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf
Bouwjaar 1971
Direct contact met de makelaar

ing. R.J.A. Groot Koerkamp
olst-wijhe@agriteam.nl
T: 0570-590900
M: 06-53455224

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Olst-Wijhe BV
olst-wijhe@agriteam.nl

Boxbergerweg 16 A
8121 PT Olst

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van melkveebedrijven en melkveehouderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw bedrijf!