Verkocht

Varkensbedrijf te koop: Oude Steeg 3, 6903 PB Zevenaar

6903 PB Zevenaar Oppervlakte / omvang: 10252 m²

Modern en uitstekend onderhouden bedrijf met een capaciteit van circa 3.000 speenbiggen en 873 vleesvarkens, gelegen in het buitengebied van Zevenaar op een perceel van ruim 1 hectare.

De locatie
Dit prachtige varkenshouderijbedrijf ligt in het buitengebied van Zevenaar, dicht aan de A12, in het zogeheten Duivense Broek. Het gebied is aangewezen als verwevingsgebied in het reconstructieplan
Achterhoek-Liemers. Zevenaar is het bruisende hart van de Liemers en grenst aan het Nationaal
Landschap de Gelderse Poort en natuurreservaat de Oude Rijnstrangen. In het gebied is voldoende te ontdekken voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars. Zevenaar heeft niet alleen een gezellig centrum met terrassen, ook organiseert men jaarlijks diverse evenementen.
Cultuursnuivers halen hier hun hart op want veel historische panden en monumenten nemen u mee terug in de tijd. Laat u verrassen door de diversiteit van het Liemers Museum. En wilt u zelf een steen bakken? Dat kan bij de Panoven in Zevenaar.

De woning
De vrijstaande bungalow is gebouwd in circa 1966 en is in 2012 volledig gerenoveerd. De woning is opgetrokken uit spouwmetselwerk. De dakconstructie bestaat uit gordingen, asbest dakbeschot en dakbedekking met pannen. De vloer op de begane grond is van beton, de verdiepingsvloer is van steen. De woning beschikt over een hoog rendement CV, alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig en ze is aangesloten op de riolering. De kunststof kozijnen zijn voorzien van isolerende beglazing. De woning is voorzien van spouw-, vloer- en dakisolatie.
Er is met de renovatie een prachtige nieuwe keuken geplaatst en de badkamer en toiletten zijn vernieuwd. Ook zijn de vloeren, plafonds en het stucwerk opnieuw aangebracht.
Rondom de woning ligt een keurig aangelegde tuin van circa 1.200 m².

Begane grond
Bij binnenkomst treft u de entree met trapopgang aan, die toegang biedt tot de woonkamer, de woonkeuken, kantoor, de bijkeuken met achterom, het toilet en een ruime kelder.

Verdieping
Naast de ruime overloop zijn hier drie slaapkamers gesitueerd voorzien van grote bergingskasten. Er bevindt zich tevens een badkamer met douche en ligbad en een separaat toilet.

De stallen

Vleesvarkensstal
Bouwjaar 1966, verbouwd in 2008. De stal heeft een afmeting van 30 x 23 meter, heeft een goothoogte van 2,40 meter en een nokhoogte van 6,60 meter. Opgetrokken uit gemetselde spouwmuur (geïsoleerd). Dakconstructie houten lijmspanten, dakbedekking ABC golfplaten. Dakisolatie en plafondisolatie dupanel. Mestkelder 410 m3. Bij de verbouwing in 2008 is alleen het casco blijven staan; de complete inrichting en technische installatie zijn vernieuwd.

Inrichting:
6 afdelingen voor in totaal 728 vleesvarkens. Bolle vloeren met vloerverwarming en kunststof roosters. Luchtinlaat via centrale gang en deurventilatie. Kunststof hokafscheiding. Volautomatisch aangestuurd droogvoersysteem. De stal is voorzien van een chemische luchtwasser.

Speenbiggenstal
Het bouwjaar van deze stal, oorspronkelijk gebouwd voor vleesvarkens, is 1999. In 2014 is de stal verbouwd aan aangepast voor speenbiggen. De hokafscheiding, verwarming en voerbakken zijn vernieuwd. De stal is eenvoudig weer aan te passen voor het houden van vleesvarkens, alleen de voerbakken moeten dan worden aangepast. De totale capaciteit van het bedrijf ligt dan rond de 2.000 vleesvarkens. De stal is 72 x 20 meter groot, heeft een goothoogte van 2,65 meter en een nokhoogte van 6,40 meter. De stal is opgetrokken uit een gemetselde spouwmuur (geïsoleerd), deels damwand. Het dak bestaat uit gegalvaniseerde stalen spanten, gedekt met asbestvrije golfplaten. De plafonds zijn geïsoleerd met celotex. Inhoud mestkelder: 1.450 m3 met koeldeksysteem. Aan de stal is een laad- en losperron gerealiseerd.

Inrichting:
Entree met bergruimte, hygiënesluis met douche, technische ruimte, eigenwaterinstallatie, automatische voerinstallatie, kantoor. Stalgedeelte ingericht met 15 afdelingen x 8 hokken, in totaal geschikt voor 2.976 speenbiggen. Luchtinlaat via centrale gang (automatisch aangestuurd) met deurventilatie. Bolle vloeren met vloerverwarming, kunststof roosters en hokafscheiding. Verwarming deltabuizen. Volautomatisch aangestuurd droogvoersysteem.

Vleesvarkensstal
Naast de eerder beschreven vleesvarkensstal staat nog een oude stal, geschikt voor het houden van 145 vleesvarkens. De stal is opgetrokken uit houten wanden, houten spanten en een dak voorzien van ABC golfplaten.

Werktuigenberging
Bouwjaar 1989, afmeting 15,0 x 8,0 meter. Inrijdhoogte 4,0 meter, nokhoogte 4,85 meter. Opgetrokken met stalen spanten, damwand gevels met gemetselde poer. Dakbedekking asbestvrije golfplaten. Vloer voorzien van betontegels en klinkers.

Milieuvergunning
Op 23 september 2015 is er een milieuvergunning afgegeven voor het houden van:
- 2.976 biggen
- 873 vleesvarkens

Natuurbeschermingswet-vergunning
Op 29 september 2015 is er een natuurbeschermingswet-vergunning afgegeven voor het houden van:
- 2.976 gespeende biggen
- 3.897 vleesvarkens

Bestemming
Het huidige vigerende beleid is de Beheersverordening Buitengebied Zevenaar, vastgesteld op 25 september 2013. Hierbij geldt op het perceel het volgende:
- Enkelbestemming Agrarisch
- Dubbelbestemming Waarde – Archeologie
- (deels) Gebiedsaanduiding ‘specifieke vorm van waarde – hoge archeologische
verwachting’
- (deels) Gebiedsaanduiding ‘specifieke vorm van waarde – middelmatige
archeologische verwachting’

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0900344
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 2 oktober 2018
Laatste wijziging Zaterdag 2 maart 2019
Eigendomsrechten Geheel perceel
Vraagprijs € 790.000,00

Adresgegevens
Straatnaam Oude Steeg
Huisnummer 3
Postcode 6903 PB
Plaats Zevenaar

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 10252 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Varkensbedrijf
Direct contact met de makelaar

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: 0318-619209
M: 06-13134767

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17-h
6716 AA Ede
http://www.agriteam.nl/

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!