Verkocht

Rundveehouderij te koop in Friesland: Pieter Stuyvesantweg 66, 8479 HJ Oldetrijne

8479 HJ Oldetrijne Oppervlakte / omvang: 26500 m²

Een vrij gelegen kalverhouderij bedrijf voor ca. 650 rosé opstart kalveren, gelegen aan de Pieter Stuyvesantweg te Oldetrijne. Bestaande uit een vrijstaande, goed onderhouden woning met royale tuin, een vrijstaand kantine/ kantoor gebouw, 7 schuren waarvan er 4 ingericht zijn voor de rosé kalveren en 2 voor caravanstalling en 1 met paardenboxen. Alles gelegen op 6.500 m² erf en ondergrond en 2 hec... Meer informatie

Omschrijving

Een vrij gelegen kalverhouderij bedrijf voor ca. 650 rosé opstart kalveren, gelegen aan de Pieter Stuyvesantweg te Oldetrijne. Bestaande uit een vrijstaande, goed onderhouden woning met royale tuin, een vrijstaand kantine/ kantoor gebouw, 7 schuren waarvan er 4 ingericht zijn voor de rosé kalveren en 2 voor caravanstalling en 1 met paardenboxen. Alles gelegen op 6.500 m² erf en ondergrond en 2 hectare weiland.

Indeling

Woonhuis
Het betreft een vrijstaande, goed onderhouden woning van ca. 760 m³, type landhuis uit 1990 Traditioneel gebouwd van in steen opgetrokken spouwmuren, houten spanten en gordingen en een pannen gedekt samengesteld dak. Vloeren op begane grond en eerste verdieping zijn van beton.
Ruime, keurige woonkamer in een landelijke stijl. Royale woonkeuken met inbouwapparatuur en zicht op het erf. Bijkeuken. Kantoor of slaapkamer. Garage. Op de verdieping een overloop met 4 slaapkamers. Badkamer met ligbad, douche, wastafels en toilet. Op de zolder is een extra slaapkamer.

De jachthut is een gezellig tuinhuis om met bekenden bij elkaar te komen.

Kantine/ kantoor is gebouw in 1996 en gerenoveerd in 2005. Het gebouw bevat een kantoor, keukentje, badkamer met douche en toilet en twee kleedkamers.

Stal I heeft een oppervlakte van 835 m². Het gebouw is voorzien van twee mengers met opslag van ca. 1200 liter, één menger voor bereiding van 600 liter, één medicijn menger van ca. 200 liter, voorraadvaten voor warm en koud water, voercomputer en een broninstallatie. De schuur is geïsoleerd en gedeeltelijk voorzien van een ABC dak. Totaal zijn er 350 kalverplaatsen.

Stal II heeft een oppervlakte van 225 m². De stal is geïsoleerd en is voorzien van ABC golfplaten op het dak. Er is plaats voor 100 kalveren.

Stal III heeft een oppervlakte van ca. 360 m². Evenals bij stal II is het geïsoleerd en is het dak voorzien van ABC golfplaten. In deze stal is er ruimte voor 150 kalveren.

Schuur I & II worden gebruikt voor het stallen van Caravans. De oppervlakte van de gebouwen is ca. 720 m² en volledig asbestvrij.

Stal IV heeft een oppervlakte van 120 m². De stal is geïsoleerd en volledig asbestvrij. Geschikt voor totaal 50 kalveren.

De paardenstal heeft drie paardenboxen en is geheel asbestvrij. De totale oppervlakte van de stal is ca. 52 m

Bijzonderheden

Ontwikkelingsmogelijkheden
Op basis van de huidige wet- en regelgeving is een beoordeling gemaakt voor de mogelijkheden tot bedrijfsontwikkeling. Uit deze beoordeling kan het volgende worden geconcludeerd:
• Binnen het bestaande bouwvlak (1,5 hectare) c.q. het geldende bestemmingsplan is voldoende ruimte aanwezig voor de realisatie van nieuwe stalruimte. Wel dient het bestaande recht op grond van de WNB / PAS in acht te worden genomen;
• Naast de bestaande stallen voor het houden van 683 vleeskalveren kan binnen de geldende wetgeving (o.a. gemeente geurverordening) extra stalruimte voor ruim 1.000 vleeskalveren worden gerealiseerd. Hierbij dient deze nieuwe stal wel te worden uitgevoerd met een chem. luchtwasser. Vanaf 1 januari 2020 is het op grond van het Besluit Huisvesting ook verplicht om nieuwe stalruimte voor vleeskalveren emissiearm (bijv. met een luchtwasser) uit te voeren.
• Op grond van de WNB / PAS is het, aanvullend op het bestaande recht van 655 vleeskalveren, momenteel nog mogelijk om ontwikkelingsruimte te verkrijgen voor het houden van ruim 1.000 vleeskalveren in een nieuwe stal met een chem. luchtwasser.
• Indien de bestaande (traditionele) stalruimte wordt gesloopt en ter plaatse volledige nieuwbouw wordt gerealiseerd, zijn er binnen de geldende wet- en regelgeving de mogelijkheden aanwezig om ter plaatse stalruimte voor meer dan 2.000 vleeskalveren te realiseren. Wel dient hierbij de stalruimte dan emissiearm te worden uitgevoerd met een luchtwasser.
Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0605163
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Woensdag 1 augustus 2018
Laatste wijziging Vrijdag 8 maart 2019
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Pieter Stuyvesantweg
Huisnummer 66
Postcode 8479 HJ
Plaats Oldetrijne

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 26500 m²

Bedrijfswoning
Woonlagen 2
Aantal kamers 7 (waarvan 6 slaapkamers)
Situatie Vrijstaand

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Rundveehouderij
Direct contact met de makelaar

Bouke Wielenga
wielenga@agriteam.nl
T: 0527-621403
M: 06-55344926

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam Makelaars Flevoland
flevoland@agriteam.nl

Duit 6
8305 BB Emmeloord
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!