Verkocht

Pluimveebedrijf te koop in Gelderland: Heideweg 13, 4181 PK Waardenburg

4181 PK Waardenburg Oppervlakte / omvang: 27220 m²

Te koop

Biologische pluimveehouderij met vrijstaande woning in het buitengebied van Waardenburg op een perceel van 2.72.20 ha. Milieuvergunning 6.000 biologische legkippen of 11.560 kippen op volièrehuisvesting aanwezig!

De locatie

Waardenburg ligt ten noorden van de rivier de Waal in de mooie uiterwaard ‘De Rijswaard’. U kunt in dit deel van het rivierengebied heerlijk wandelen en fietsen. Er is een parkbos en er zijn boomgaarden en weilanden, die deels zijn omgeven door houtwallen en loofbos. In 1265 is middeleeuws kasteel Waardenburg gesticht. In het dorp zijn verder korenmolen Waardenburg en een monumentale poldermolen uw bezoekje meer dan waard.
Het dorp telt circa 1.800 inwoners, heeft enkele basisscholen en geeft u een prima uitvalsbasis: Waardenburg ligt pal langs de A2 en in korte tijd bereikt u de A15.  
 

De indeling van de woning

De vrijstaande woning met een inhoud van circa 624 m3 is in 1987 traditioneel gebouwd op een fundering van betonplaten. De vloeren zijn van beton en op de begane grond voorzien van vloerverwarming. de gevels zijn opgetrokken uit spouwmuren. Het dak is met betonpannen gedekt. De woning is voorzien van dubbel glas in houten en kunststof kozijnen en is in 1997 nog na-geïsoleerd (dak).


Achter op het terrein is een vrijstaande garage aanwezig van 5,7 x 3,8 m met een nokhoogte van 2,8 m en een goothoogte van 2,2 m. De garage heeft een betonvloer en een halfsteens muur en is voorzien van een roldeur van 2,0 m hoog en 2,3 m breed. De dakbedekking bestaat uit ABC golfplaten.

Begane grond:

Via de entree komt u binnen in de ruime rechthoekige woonkamer met houtkachel en openslaande deuren naar het terras. In de woonkamer is een doorgang gerealiseerd naar de ruime (woon)keuken, welke is opgesteld in L-vorm en beschikt over een heerlijke grote raampartij. De keuken beschikt over voldoende opbergruimte en is voorzien van de nodige inbouwapparatuur. De woonkamer en keuken zijn beiden voorzien van een lichte plavuizen vloer en balkenplafond; de wanden zijn afgewerkt met granol.

Op de benedenverdieping treft u verder nog een meterkast, kantoorruimte, slaapkamer en een badkamer aan. Deze laatste is ingericht met toilet, wastafel en ligbad.

Via de keuken of de zijingang heeft u toegang tot de royale bijkeuken met aansluiting voor wasmachine en droger. Hier zijn ook de CV ketel (Nefit ecoline van 2015) en boiler aanwezig. Via de bijkeuken komt u op het zeer ruime en totaal betegelde buitenterras, welke gedeeltelijk is overkapt. Via het terras is een berging bereikbaar.

Verdieping:
Via de vaste houten trap in de hal bereikt u de verdieping met ruime overloop, een grote inloopkast, 4 slaapkamers en een badkamer met douche, toilet en dubbel badkamermeubel.

De pluimveestal en mestschuur

De kippenstal, gebouwd in 1978, is uitgerust met lengteventilatoren en ventilatiegordijnen. De luchtinlaat is handbediend.
Deze stal met een afmeting van circa 82,0 x 11,0 m heeft een fundering op staal, betonnen vloeren, is opgetrokken uit stalen spanten en spouwmuren met sectionaaldeur en is voorzien van een golfplaten dakbedekking. De stal heeft een nokhoogte van 5 m en een goothoogte van 3 m. Er zijn mestputten (drijfmest) onder de stal aanwezig, welke men momenteel niet gebruikt.
De inrichting is als volgt: beun-roosters met mestbanden en -beluchting, 4 eierbanden (op 2 niveaus), een eierdwarsband (spijlenband) en eierbandenlift, Van Gent legnesten, drinktorens, 2 voermachines en een voervijzel.

In het aangrenzend tussenlid is de eieropslag met de Moba Mopack 55 inpakmachine en bijkeuken gerealiseerd. Dit tussenlid heeft een bitumen dakbedekking. Aan de buitenzijde staan 2 voersilo’s opgesteld van elk 24 ton.

De mestschuur met een afmeting van circa 15 x 15 m heeft een nokhoogte van 7 m en een goothoogte van 4 m. Deze schuur heeft een betonnen vloer, is opgetrokken uit gegalvaniseerde spanten en houten gordingen met metselwerk wanden en is voorzien van golfplaten dakbedekking. De schuifdeur is 4 x 4 m. De verharding rondom deze mestschuur bestaat uit beton en stelconplaten.

Er is aardgas, elektra, riool en eigen water aanwezig ten behoeve van de woning en de schuur (met ontijzeringsinstallatie) en tevens een aansluiting voor gemeentewater. Er ligt (nog) geen glasvezelvoorziening.

Vergunningen, bestemming en pacht

Het bedrijf beschikt over een milieuvergunning van 31 augustus 2009 waarin twee optionele bedrijfssituaties zijn opgenomen: het houden van 6.000 biologische legkippen dan wel het houden van 11.560 legkippen op volièrehuisvesting. Een kleine aanpassing in de stal volstaat om van de ene naar de andere diercategorie te switchen.
De Natuurbeschermingswetvergunning is in aanvraag voor dezelfde dieraantallen als hierboven genoemd.

Deze biologische pluimveehouderij valt onder het bestemmingsplan Buitengebied Neerijnen, veegplan 2017, vastgesteld op 6 december 2018.
Voor de locatie geldt de bestemming ‘Agrarisch’. Er geldt tevens een dubbelbestemming ter bescherming van waarden, zoals ten behoeve van ‘Archeologie 4’. De functieaanduiding is ‘Intensieve veehouderij’. Het bouwvlak bedraagt circa 11.500 m2.

Een deel van de grond van circa 1,5 ha is voor de duur van 6 jaar verpacht aan een biologische fruitteler. Het pachtcontract loopt tot en met 30 november 2020. De biologische kippen maken wel gebruik van deze grond.

Dit technisch goed lopend bedrijf levert de eieren aan Biomeerwaarde ei.
Bij het bedrijf behoren 6.804 pluimvee-eenheden. Deze rechten zijn tegen dagprijs over te nemen. De rechten zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.
 

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Vraagprijs € 649.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Heideweg
Huisnummer 13
Postcode 4181 PK
Plaats Waardenburg

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 27220 m²

Bedrijfswoning
Garage (m2) 22
Inhoud (m3) 624
Woonlagen 2
Aantal kamers 7
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 5
Woonoppervlakte (m2) 166

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Pluimveebedrijf
Bouwjaar 1978
Direct contact met de makelaar

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 226 005 29

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van pluimveebedrijven en pluimveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van pluimveebedrijven en pluimveehouderijen. Kies ook voor ruime ervaring in begeleiding bij de aankoop en verkoop van uw bedrijf!