Beschikbaar

Pluimveebedrijf te koop : Parallelweg 20, 3849 MK Hierden

3849 MK Hierden Oppervlakte / omvang: 20070 m²

Te koop
Een goed geoutilleerde eendenhouderij met ruime bedrijfsopstallen voor het opzetten van 80.595 vleeseenden. Het bedrijf is gelegen op de Noordwest Veluwe op slechts enkele kilometers afstand van Tomassen Duck-To! 

De locatie
Het bedrijf is gelegen in het buitengebied van Hierden, een dorp met ruim 3.000 inwoners dat is ontstaan uit verschillende buurtschappen in de stadslanderijen ten oosten van Harderwijk.
Voorzieningen treft u op geringe afstand aan, waarbij het gezellige havenstadje Harderwijk zelfs in aanbod van middelbare scholen en een treinstation voorziet. Het gebied kenmerkt zich door enerzijds prachtige beboste natuurgebieden en anderzijds het Veluwemeer, dat binnen handbereik ligt. Vanuit economisch oogpunt heeft deze eendenhouderij een optimale en centrale ligging vlakbij de oprit van de A28.
 

De woning
De statige vrijstaande bedrijfswoning uit de jaren ’60 is traditioneel gebouwd met een fundering op staal. De woning heeft een betonvloer en houten verdiepingsvloer, is met pannen gedekt en voorzien van houten (begane grond) en kunststof kozijnen (verdieping, 2019).
Voor wat de nutsvoorzieningen betreft is de woning aangesloten op aardgas, elektra, leidingwater en het riool. Een CV-ketel verwarmt het geheel waarbij van de thermopane beglazing een effectieve isolerende werking uitgaat.
De indeling van de begane grond is als volgt: entree, hal, toilet, woonkamer, keuken en bijkeuken.
Vanaf de overloop bereikt u vier slaapkamers en een badkamer met douche.
 

De stallen
Naast de inrit van de woning bevindt zich een vrijstaand kantoor met berging van circa 7 x 9 meter.
Aan de voorzijde van de voorste stal is een aanbouw gesitueerd welke in gebruik is als kantine, hygiënesluis en berging.

Het bedrijf is ingericht volgens het twee-leeftijdensysteem. Er zijn in totaal drie opfokstallen en vijf afmeststallen. Het grootste gedeelte van de stallen is verbouwd in 2010. De vloeren zijn uitgevoerd met beton, de binnenwanden cellenbetonblokken met (gedeeltelijk) damwandbeplating. De zijwanden zijn voorzien van inlaatventielen. De daken bestaan uit vrijdragende stalen spanten voorzien van houten gordingen en ABC golfplaten, geïsoleerd met dupanel.

Alle stallen zijn voorzien van voerlijnen met Roxell voerpannen en waterlijnen voorzien van nippels. De ventilatie bestaat uit lengteventilatie. Zes van de stallen zijn aangesloten op een chemische luchtwasser (Innoplus/ Prismafilter, 2012). De benodigde verwarming is middels heaters.

De loods
Deze loods welke is verbouwd in 2018 is in gebruik als stro-opslag. Het dak is gedekt met ABC golfplaten en de afmeting van de loods is 14 x 50 meter. De goothoogte is 2,7 meter; de nokhoogte 5,8 meter. De loods wordt ook wel gebruikt als afmeststal.

De mestopslag
Er bevindt zich op het terrein een mestopslag (bouwjaar 2018) met gevels van betonpanelen en damwand dakbedekking. De goothoogte is 4,5 meter; de nokhoogte 5,2 meter.

De voersilo’s
Op het bedrijfserf staan vier voersilo’s met een inhoud van 8 ton per stuk en vier silo’s van 12 ton per stuk.

De bestemming
De eendenhouderij valt binnen het ‘Veegplan Buitengebied’, door de gemeente Harderwijk vastgesteld op 9 januari 2020. De enkelbestemming is ‘Agrarisch’, de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 3’ en de gebiedsaanduiding is ‘Reconstructiewetzone – extensiveringsgebied’.
Het bouwblok is met 11.000 m2 bedrijfsopstallen maximaal benut.

De keten
De eendensector is klein, de keten is strak georganiseerd. Tomassen Duck-To reguleert de productie van eendenkuikens om de prijs op niveau te houden en heeft rechtstreeks grip op de kwaliteit - van voer tot eindproduct - binnen de totale productieketen. De geselecteerde eendenhouders verzorgen de dieren volgens protocollen van Tomassen onder de meest ideale omstandigheden.

Alternatieve aanwendbaarheid
Het is mogelijk binnen deze stallen en ammoniakruimte en na aankoop van de benodigde pluimveerechten in plaats van vleeseenden ongeveer 200.000 stuks vleeskuikens te houden.
Er zijn ook mogelijkheden om de stallen te gebruiken als opslagruimte.

Vraagprijs:
Prijs op aanvraag

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Status Beschikbaar
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Parallelweg
Huisnummer 20
Postcode 3849 MK
Plaats Hierden

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 20070 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 550
Woonlagen 2
Aantal kamers 5
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 4

Bouw
Bouwperiode Van 1960 t/m 1970
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Pluimveebedrijf
Direct contact met de makelaar

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 131 347 67

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van pluimveebedrijven en pluimveehouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van pluimveebedrijven en pluimveehouderijen. Kies ook voor ruime ervaring in begeleiding bij de aankoop en verkoop van uw bedrijf!