Verkocht onder voorbehoud

Bedrijfsruimte te koop in Gelderland: Heuningstraat 10, 4051 CB Ochten

4051 CB Ochten Oppervlakte / omvang: 27050 m²

Te koop
Een sfeervolle bedrijfswoning met diverse loodsen voor fruit en caravans en omliggende cultuurgrond op een perceel van 02.70.50 ha in het buitengebied van Ochten. Mogelijkheid van eerste koop achterliggend perceel!

De locatie
Ochten is een dorp aan de Waal met ruim 5.000 inwoners in de gemeente Neder-Betuwe. Hoewel vroeger de landbouw en fruitteelt een belangrijke inkomstenbron was, is de industrie steeds meer in opmars. Bedrijventerrein De Heuning is gelegen ten westen van de kern Ochten. Het betreft een gemengd bedrijventerrein van zowel kleine als middelgrote ondernemingen. In het buitengebied, tussen Ochten het bedrijventerrein, bieden wij u dit interessante object aan.
De belangrijkste verkeersaders voor Ochten zijn de A15 en de N233. Voorzieningen en enkele basisscholen treft u in het centrum van Ochten aan.

De bedrijfswoning
De woning is eind jaren ’30 gebouwd en is op de begane grond volledig gerenoveerd/ verbouwd in 2017. De plafonds, vloeren, wanden en kozijnen zijn aangepakt. Er is een nieuwe keuken en douche geplaatst en de water- en elektra-aansluitingen zijn vernieuwd. Men verwarmt de woning middels centrale verwarming en er is vloerverwarming op de gehele benedenverdieping. Een aansluiting voor de gashaard is voorbereid. De gehele woning is voorzien van dubbel glas.
Door het aangebrachte stucwerk heeft de woning aan de binnenzijde een moderne uitstraling gekregen en toch blijft het de sfeervolle klassieke sfeer van vervlogen tijden ademen.

In de prachtige hal zijn de originele glas in lood ramen behouden. Er is een kelder aanwezig met een afmeting van 2,5 x 4,0 meter met een stahoogte van 1,8 meter. De kelder is 100% droog in de winter.

Op de bovenverdieping beschikt u over vier slaapkamers, een badkamer en zolder. Het geheel is enigszins gedateerd. Er is airco (2018) op de ouderslaapkamer aanwezig.  

De bedrijfsopstallen
Er staan diverse loodsen/ stallen op het terrein met de volgende afmetingen:
- Fruit bewaarloods/ werkplaats: 17,0 x 7,0 meter (119 m2)
- Kaploods aan bewaarloods vast: 8,0 x 14,0 meter (112 m2)
- Koeienstal: 16,0 x 6,0 meter (96 m2)
- Loods caravans rechts: 40,0 x 20,0 meter (800 m2)
- Loods caravans links: 80,0 x 20,0 meter (1.600 m2)

Totaal oppervlakte schuren: 2.727 m2.

De caravanloodsen en de kaploods zijn asbesthoudend. Er is een inventarisatierapport met saneringskosten aanwezig.

De caravan stalling is ontstaan sinds 1976. Er zijn hiervoor circa 120 klanten waaruit u een gemiddelde jaaromzet van € 32.000,- inclusief BTW kunt genereren.

De bestemming

Volgens het vigerende bestemmingsplan (Buitengebied Dodewaard en Echteld) is het object bestemd als specifieke vorm van bedrijf/ opslagbedrijf. Het bouwblok met bedrijfsbestemming heeft een oppervlakte van 6.500 m2. Het bestaand bebouwde oppervlak mag niet uitgebreid. 

De achterliggende cultuurgrond heeft een agrarische bestemming. Dit betreft circa 2 ha, waarvan 1,3 ha tot 1 mei 2023 is verhuurd. Verder is deze grond in privégebruik als grasland, weide en paardenbak.

De vergunningen en mogelijkheden
Er is een opslagvergunning aanwezig, inherent aan de bedrijfsbestemming van het object.

Voor de boomkwekerij zijn twee spantvakken ingericht als zijnde op -en overslag (nader aangeduid in het Activiteitenbesluit).

U mag 20 stuks vleesstieren houden (nader aangeduid in het Activiteitenbesluit).

Overige wetenswaardigheden

Er is een rapport van schone grondverklaring aanwezig.

Erfdienstbaarheid:  ten behoeve van het achterliggende perceel (kadastraal bekend gemeente Ochten, sectie F, nummer 2111) is een recht van overpad gevestigd. Interessante bijkomstigheid: u heeft het recht van eerste koop van het genoemde perceel, groot 03.32.26 ha.

Het jachtrecht is verhuurd.

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Heuningstraat
Huisnummer 10
Postcode 4051 CB
Plaats Ochten

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 27050 m²

Bedrijfswoning
Aantal kamers 5
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 4

Bouw
Bouwperiode Van 1931 t/m 1944
Gebruik object Bedrijfsmatig
Object categorie agrarisch Bedrijfsruimte
Bouwjaar 1938
Direct contact met de makelaar

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 226 005 29

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!