Beschikbaar

Rundveehouderij te koop in Utrecht: Heuvelse Steeg 3-a, 3959 BA Overberg

3959 BA Overberg Oppervlakte / omvang: 20000 m²

Te koop
Kalverhouderij met zeer nette bedrijfswoning in Overberg op een perceel van 2 ha. Vergund zijn 840 witvleeskalveren of 950 rosé startkalveren.

De locatie
Het bedrijf is gevestigd ten noordwesten van Overberg, nabij de A12.
Overberg ligt in het grensgebied van de Gelderse Vallei en het nationaal park Utrechtse Heuvelrug. Het dorp voldoet aan uw basisbehoeften en biedt een lagere school. Voor een uitgebreider aanbod ligt het centrum van Veenendaal op circa 5 km afstand.
In de nabije omgeving kunt u uw hart ophalen aan kleine musea, kastelen, kerken, molens, prachtige natuur, wellness, Ouwehands Dierenpark en dagrecreatiegebied Kwintelooijen.

De bedrijfswoning
De goed onderhouden bedrijfswoning is gebouwd in 1996, heeft een inhoud van bijna 650 m3 en een woonoppervlakte van 209 m2. Op de verdieping is ten behoeve van de badkamer extra ruimte gecreëerd middels een brede dakkapel.  
De woning is voorzien van kunststof kozijnen en dubbel glas met roeden tussen het glas. Boven de kozijnen zijn hanenkammen gemetseld, wat de woning een sierlijke aanblik geeft.
De tuin rondom de woning is gevarieerd aangelegd met plantenborders, bestrating en gazon. Aan één van de stallen is een gezellige, ruime veranda aangebouwd van 4,0 x 7,7 meter. De veranda is opgebouwd met Douglashout, een plat dak en mooie siertegels.

Begane grond
U komt de woning binnen in een ruime hal met trapopgang en toegang tot de lichte, langgerekte woonkamer voorzien van een PVC vloer. Via de woonkamer heeft u middels openslaande deuren direct toegang tot de woonkeuken met eveneens veel lichtinval. De keuken is van alle gemakken voorzien zoals een oven, magnetron en gril, een keramische kookplaat, een XXL vaatwasser, een koffiemachine en veel bergruimte. In de keuken en woonkamer ligt vloerverwarming.
Op de begane grond zijn verder een toilet, bijkeuken (met uitstortgootsteen en mogelijkheid voor wasmachine, droger en vriezer) en kantoor gesitueerd. Een hardhouten trap leidt naar de verdieping.

Verdieping
Op de verdieping bevindt zich een badkamer met bad, douche, toilet, wastafel en designradiator. In de CV-ruimte hangt een Remeha CV (2019) en is mechanische ventilatie aangelegd. Naast de royale ouderslaapkamer zijn nog vier slaapkamers aanwezig.

Zolder
Met een vaste trap heeft u toegang tot een relatief ruime zolderruimte met vaste kast onder de trap en twee slaapkamers.

De stallen
Bij de woning zijn veertien kalverstallen gebouwd met bouwjaren variërend van 1979 tot 2007. De stallen zijn opgetrokken uit zowel stalen als houten spanten. De dakbedekking van de stallen bestaat afwisselend uit ABC golfplaten en sandwichpanelen. In acht van de veertien stallen is geen asbest verwerkt. De totale mestopslag bedraagt 1.400 m3.
Er is een Remon waterinstallatie van circa 12 jaar oud aanwezig. De voerkeuken bestaat uit een medicijnmenger van 200 liter, een aanmaakmenger van 700 liter, een buffermenger van 3.000 liter, een koud-water voorraadtank van 800 liter en twee warm-water voorraadtanks van 1.000 en 3.000 liter (Frens).
Buitenom zijn drie voersilo’s van 6 ton en twee voersilo’s van 8 ton per stuk aanwezig.
In 2019 is vanuit een veiligheidsinspectie een agro elektrakeuring voor de kalverstallen uitgevoerd met een geldigheid van 5 jaar.

De aangebouwde werkplaats, opslagruimte en tussenliggende ziekenboeg is opgetrokken uit stalen spanten en bedekt met ABC golfplaten. De werkplaats heeft een rol- en loopdeur. Het bouwjaar van deze werkplaats is 1979. De afmeting bedraagt 8,0 x 20,0 meter.

De inrichting van de stallen bestaat uit RVS groepshuisvesting, gegalvaniseerde eenlingboxen, houten roosters, troggen en slangvoedering.

Voor de voeropslag zijn twee sleufsilo’s op het terrein aanwezig van 7,0 x 28,0 meter met een wandhoogte van 1,25 meter.

Vergunning en bestemming
Er is op 6 juli 2016 een Natuurbeschermingswet-vergunning afgegeven voor het houden van 840 witvleeskalveren (RAV A4.100). Dit aantal komt overeen met de Melding Activiteitenbesluit, afgegeven in 2014.
Volgens het SKV gewaarmerkt overzicht mag u 810 stuks witvleeskalveren of 950 rosé startkalveren houden.

Het bestemmingsplan ‘buitengebied Overberg, Maarn, Maarsbergen, Amerongen’ is vastgesteld op 3 juli 2019 door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De enkelbestemming is ‘Agrarisch met waarden’; de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologie 1 en 5’. De gebiedsaanduiding is ‘Reconstructiewetzone-verwevingsgebied’ en ‘Overige zone-veengebied kwetsbaar voor oxidatie’. De functieaanduiding is ‘Intensieve veehouderij’ en ‘Specifieke vorm van agrarisch met waarden-half-open landschap’.

Percelen en bouwblok
Het perceel dat Agriteam makelaars en taxateurs u te koop mag aanbieden betreft twee deelpercelen kadastraal bekend gemeente Amerongen, sectie G, nummers 128 en 135.
Een gedeelte ter grootte van circa 2.000 m2 van perceel 128 dient u in de toekomst als toegangsweg tot perceel 135 van circa 18.000 m2. Het recht van overpad ten behoeve van betrokken en aangrenzende percelen is bij de levering te realiseren.

Het bouwblok van circa 7.500 m2 geeft u de mogelijkheid het bedrijf nog verder uit te breiden: circa 1/3 deel van het bouwblok is nog onbenut.

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Gedeeltijke perceel
Status Beschikbaar
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Heuvelse Steeg
Huisnummer 3
Toevoeging -a
Postcode 3959 BA
Plaats Overberg

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 20000 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 650
Woonlagen 3
Aantal kamers 9
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 7
Woonoppervlakte (m2) 209

Bouw
Bouwperiode Van 2001 t/m 2010
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Rundveehouderij
Bouwjaar 1979

Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 9
Direct contact met de makelaar

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 226 005 29

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!