Verkocht

ALV overig te koop in Utrecht: Levendaalselaan 6, 3911 BJ Rhenen

3911 BJ Rhenen Oppervlakte / omvang: 23052 m²

Agriteam makelaars en taxateurs biedt u dit agrarisch object aan, gelegen aan de Levendaalselaan 6 in Rhenen. Het betreft een woning en bedrijfsopstallen met ondergrond, erf en aanliggend perceel cultuurgrond, idyllisch gelegen in het buitengebied van Rhenen en Achterberg, aan de rand van het Binnenveld en aan de voet van de Laarsenberg. Dit voor velen onbekende gebied is zeer de moeite waard vanwege het afwisselende loof- en naaldbos, de eikenhakhoutbosjes en de mooie graanakkers en graften op de voormalige enggronden van Rhenen. Ten zuidoosten hiervan ligt de Grebbeberg. Op het terrein is een duizendjarige monumentale linde aanwezig, die herinnert aan het verdwenen kasteel Levendaal!
 

De woning
Het betreft een vrijstaande gemetselde boerderijwoning met betonvloeren, spouwmuren en met pannen gedekt, gebouwd in 1950. In 1978 is de woning verbouwd en is het achterhuis erbij getrokken.
Indeling begane grond: entree achterzijde, hal, bijkeuken, separaat toilet, doorgang naar het 2e verblijf, badkamer met douche en toilet en 2 slaapkamers. De hoekkeuken is voorzien van gasaansluiting, vaatwasser en afzuigkap. In de hal bij de voordeur is de trapopgang en de toegang tot de lichte woonkamer met parketvloer, balkenplafond en open haard met allesbrander, welke ook dient als verwarming voor het water van de cv ketel.
Indeling 1e verdieping: overloop met 2 slaapkamers en bergruimte. Op de overloop is een doorgang gecreëerd naar het achterhuis. Hier vindt u ruimte voor wasmachine en droger, 2 slaapkamers waarvan één met wastafel, bergruimte en een ruime badkamer met bad, douche, wastafel en toilet.
Via een vlizotrap bereikt u de nette, beloopbare zolder op stahoogte waar voldoende bergruimte aanwezig is.

De woning is beneden voorzien van dubbel glas en wordt centraal verwarmd middels een ATAG Blauwe Engel II ketel uit 1996.

Het zomerhuis
Dit zomerhuis is gebouwd in 1949; het heeft een betonvloer en gipsplafond.
U heeft hier de beschikking over een woonkamer, 3 slaapkamers, badkamer met douche en toilet en een keuken met keukenblok op gas, koelkast en afzuigkap.

De bedrijfsopstallen

De stallen ten behoeve van divers gebruik

De aan de binnenzijde prachtig betegelde veestal is gebouwd in 1974 en heeft een afmeting van 12,4 x 5,9 m, een goothoogte van 2,1 m en nokhoogte van 4,2 m. De stal heeft een betonnen vloer en spouwmuren waarin openslaande deuren aanwezig zijn. Dit object is opgetrokken uit houten spanten en met pannen gedekt. Aan de binnenzijde is de stal afgewerkt met asbestplaten. Er is een mestopslag van 42 m3 aanwezig en water-, verlichting- en krachtstroomvoorziening.

De grote schuur met overkapping is van 1977 en heeft een afmeting van 20,0 x 10,5 m, een goothoogte van 2,6 m en nokhoogte van 4,6 m. De stal heeft een betonnen vloer en gemetselde muren. Deze veestal is opgetrokken uit stalen spanten en met ABC golfplaten gedekt. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde verschaffen houten schuifdeuren (3,0 x 3,0 m) de toegang tot de stal. Aan de zijkant zijn nog 2 zijdeuren aanwezig. De overkapping is 80 m2 en de mestkelders hebben een inhoud van 90 m3.

De tabaksschuur
Dit betreft een hele oude schuur uit de 19e eeuw. De schuur bevat van binnen latwerk (de hangen) waar men de tabaksbladeren, aan spijlen geregen, nog steeds te drogen hangt. De schuur heeft een afmeting van 12,4 x 9,3 m, een goothoogte van 1,9 m en nokhoogte van 7,3 m. De stal heeft een betonnen vloer en gemetselde muren met diverse kozijnen, luiken en deuren. De tabaksschuur is opgetrokken uit vakwerk spanten en met pannen gedekt. Er is krachtstroom aanwezig.

De schapenschuur met aanbouw
Deze schuur is gebouwd in 1980 met een betonvloer en voorzien van gierkelders. De schuur is opgetrokken uit houten spanten, heeft een zwarte houten opbouw en is met Tempex geïsoleerd. Deze schapenschuur met aanbouw heeft een asbest dakbedekking.
De afmeting van de schuur is 21,5 x 4,0 m, de goothoogte is 1,8 m en de nokhoogte 2,2 m.
Het aangebouwde afdak heeft een afmeting van 8,2 x 3,0 m.

Het kippenhok
Het kippenhok (bouwjaar 1950) heeft een afmeting van 10,5 x 6,5 m, een goothoogte van 2,4 m en nokhoogte van 3,5 m. Het hok heeft een grondvloer, stenen wanden en een pannendak.
Ook is nog een open kippenhok aanwezig van 5,6 x 2,8 m.

De hooiberg
Op het terrein staat een naoorlogse hooiberg met originele roeden, waarvan de leeftijd niet bekend is. De hooiberg heeft houten en ijzeren spanten en zinken dakbedekking. De afmeting is 8,2 x 4,8 m.

Voorzieningen:
Het object is aangesloten op het gas-, water- en elektranetwerk en beschikt over glasvezelaansluiting. Er is geen septic tank aanwezig. De kelder heeft een waterpomp, welke echter niet in gebruik is.
Er is in 1978 een beregeningspomp geslagen op 50 meter diepte met diverse punten om de beregening op aan te sluiten.
Rondom het object is klinkerbestrating aangelegd.


Inventaris:
Aan inventaris is in de tabaksschuur aanwezig: een Fordson trekker Dexta uit 1963 met bak, een grasmaaier en een kunstmeststrooier. In overleg zijn deze over te nemen.
Het aanwezige tuingereedschap uit de schapenschuur blijft achter.

Cultuurgrond

De grond is op dit moment verpacht tot 1 september 2019.    

 

Bestemming:   

De vigerende bestemming heeft ter plaatse de aanduiding:
 

Enkelbestemming: Agrarisch

Het agrarisch bouwblok heeft een oppervlakte van circa  6.700 m2.
Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie, Archeologie 2 en Archeologisch monument
Gebiedsaanduiding: Reconstructiewetzone – verwevingsgebied en Overige zone – hoge verwachtingswaarde

Plannaam: Consolidatieplan Buitengebied Rhenen
Planstatus: geconsolideerd
Vaststellingsdatum: 10 februari 2015
Naam overheid: Gemeente Rhenen
IMRO versie: NL.IMRO.0340.ConsolidatieplBGB-oh05
 

Ligging

Het agrarisch object is idyllisch gelegen in het buitengebied van Rhenen en Achterberg, aan de rand van het Binnenveld. Geniet van een prachtig natuurgebied met rietkragen en bijzondere flora en fauna nabij de Grift/ het Valleikanaal. De ontsluiting en de bereikbaarheid van het geheel zijn goed middels een semi-verharde toegangsweg.


De koop is eventueel als volgt onder te verdelen

Koop A: Woning en bedrijfsopstallen met ondergrond, erf en al hetgeen volgens verkeersopvatting daartoe behoort, kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie C, nummer 1582 en 1740, oppervlakte: 5.077 m2.

Koop B: Perceel cultuurgrond, kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie C, nummer 1739, oppervlakte 17.975 m2.

Koop C: Koop A en B samen, kadastraal bekend gemeente Rhenen, sectie C, nummer 1582, 1739 en 1740, oppervlakte 23.052 m2.

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Eigendomsrechten Geheel perceel
Vraagprijs € 949.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Levendaalselaan
Huisnummer 6
Postcode 3911 BJ
Plaats Rhenen

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 23052 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 656
Woonlagen 3
Aantal kamers 7
Oppervlakte (m2) 23052
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 6
Woonoppervlakte (m2) 165

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig
Bouwjaar 1950
Direct contact met de makelaar

Marinus Roseboom
roseboom@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 226 005 29

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede
http://www.agriteam.nl/
Meer informatie

Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!