Verkocht onder voorbehoud

Vleeskalveren te koop in Gelderland: Hoornweg 23, Barneveld

3771 PH Barneveld

Te koop
SKV gecertificeerde vleeskalverhouderij met functionele opstallen, een fraaie bedrijfswoning en mantelzorgcomponent. Het bedrijf heeft een capaciteit van 470 vleeskalveren op een totaal perceel van 8.820 m².

Algemeen – De locatie

In het pluimveehart van Nederland hebben wij het dit keer niet over ‘de kip en het ei’. Wij bieden u namelijk deze vleeskalverhouderij aan met goed geoutilleerde opstallen en een ruime vergunning. Het bedrijf is praktisch gelegen in het buitengebied tussen Barneveld en Voorthuizen, nabij de A1 en A30.

De gebouwen bestaan uit een riante bedrijfswoning, een veranda, een mantelzorgwoning, kalverstallen en diverse overige opstallen.

De bedrijfswoning op nummer 23
Het betreft een gezellig en comfortabel ingerichte woning waar u zich thuis zult voelen. Er is een houten berging en veranda aanwezig.

De woning is in 1978 gebouwd en heeft diverse renovaties ondergaan waaronder de badkamer, de keuken en de aanleg van de CV installatie.

De woning is opgetrokken uit spouwmuren met hardhouten kozijnen, grotendeels betonnen vloeren en is geheel onderkelderd. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbel glas en de CV installatie is aangesloten op de pellet-/ snipperkachel.

De indeling:

Fraaie kelder met berging, technische en hobbyruimte.

Begane grond: zeer ruime hal/ entree met toilet en meterkast, bijkeuken, wasruimte/ douche, riante woonkeuken met veel lichtinval en keukenblok voorzien van inbouwapparatuur, gezellige woonkamer met schouw, open haard en houten vloer en een kantoorruimte met vaste kasten. In de aangebouwde serre heeft men door de raampartijen een geweldig uitzicht over de landerijen gecreëerd.

Eerste verdieping: overloop, badkamer met badmeubel, toilet, douche en ligbad en zes slaapkamers, waarvan één voorzien van een knusse bedstee.
Een zeer ruime bergzolder.

De mantelzorgwoning op nummer 23bis

Het bouwjaar van deze woning is 2016. U beschikt hier over een woonoppervlak van 100 m². De woning heeft spouwmuren met houten gevelbekleding en gevelisolatie en is voorzien van dubbel glas. De vloeren zijn van beton (houten verdiepingsvloer) en men heeft de kap (onduline dakpanplaten) geïsoleerd. De CV installatie is aangesloten op de pellet-/ snipperkachel. Er is tevens een CV ketel (2016) aanwezig.

De indeling:

Begane grond: hal/ entree, badkamer, toilet, slaapkamer, kantoor en woonkeuken. Buiten bevindt zich een veranda met opbergruimte.

Kalverschuur (A)

Deze schuur is omstreeks 1970 gebouwd, is gerenoveerd in 2019 en heeft de volgende afmetingen:

15,0 x 13,5 m. De nokhoogte bedraagt 6,0 m, de goothoogte 2,35 m (achterzijde) en 4,1 m (voorzijde) en de stal heeft een aanbouw aan de zuidzijde van 2,0 x 4,0 m.

Kenmerken:

De schuur is opgetrokken uit spouwmuren, stalen spanten met houten gordingen, betonvloer (gedeeltelijk), dupanel isolatie en asbestvrije golfplaten. De stal is gedeeltelijk voorzien van hardhouten bruggen en vloerverwarming tussen de houten bruggen.

Indeling/ inrichting:

Hygiëneruimte, kantoor en berging. In naastgelegen ruimte is de voerkeuken opgesteld met een automatische voerinstallatie, twee mengkommen van 1.000 liter en de technische ruimte.

De achtergelegen huisvesting  voor kalveren bestaat uit RVS hokinrichting en RVS voertroggen (1970, Van Den Bosch). Het betreft groepshuisvesting voor 60 kalverplaatsen met natuurlijke ventilatie, onderkelderd met 60 m³ mestopslag.

Kalverstallen (B t/m H)

De stallen kennen verschillende bouwjaren tussen 1970-1975 en zijn gerenoveerd in 2019.

Afmetingen: 7,0 x 22,0 m. Nokhoogte 4,4 m, goothoogte 2,4 m.

Kenmerken:

Spouwmuur, gedeeltelijk betonvloer, gedeeltelijk hard houten bruggen, vloerverwarming tussen houten bruggen, stalen spanten met houten gordingen en geïsoleerde sandwichpanelen (betreft beiden de renovatie in 2019).

Indeling/ inrichting:

Groepshuisvesting voor totaal 391 kalverplaatsen verdeeld over zeven stallen/ afdelingen, onderkelderd (capaciteit totaal circa 800 m³ mestopslag). RVS hokinrichting en RVS voertroggen (Van den Bosch). Mechanische afzuiging (Veko ventilatie; 2018) en diepe ruwvoertroggen.

Stal C, D, E en F zijn voorzien van totaal 78 zonnepanelen (bouwjaar mei 2019) met één omvormer.

Afdak (I)

Dit afdak is gebouwd in 1995, is 6,5 x 22,0 m groot en heeft een goothoogte van 2,25 m.

Kenmerken:

Houten spanten, gedeeltelijk gesloten met geïsoleerde sandwichpanelen en houten bruggen.

Indeling/ inrichting:

Gedeeltelijk ingericht als RVS groepshuisvesting voor 21 kalverplaatsen en gedeeltelijk als berging/ schapenhok met stelconplaten-vloer.

Schuur (J)

Deze schuur (1980) is ingericht als garage met een bergzolder.

Afmetingen: 9,0 x 7,5 m. Nokhoogte 4,4 m en goothoogte 2,25 m.

Kenmerken:

Gemetselde gevels, betonvloer, houten zolder, stalen spanten, asbestcement golfplaten, elektrische overheaddeur.

Schuur (K)

Bouwjaar tussen 1975-1985.

Afmetingen: 14,0 x 4,5 m en goothoogte 2,25 m.

Kenmerken:

Gemetselde gevels, betonvloer, ijzeren spanten, geïsoleerde sandwichpanelen.

Deze schuur is gedeeltelijk ingericht als berging/ werkplaats en gedeeltelijk als snipperbunker. Tevens staat hier de houtkachel (Gilles pellet-/ snipperkachel met een capaciteit van 160 kW, september 2019).

Schuur (L)

Deze snipperbunker, berging en opslag is gebouwd in 1990.

Afmetingen: 11,5 x 5,0 m. Nokhoogte 6,0 m, goothoogte 4,1 m.

Kenmerken:

Stalen spanten met houten gordingen, gevels van damwandprofielplaat, asbestcement golfplaten, betonnen vloer.

Afdak (M)

Onder dit afdak (1990) slaat men stro op.

Afmetingen: 6,5 x 5,0 m. Goothoogte 4, m.

Kenmerken:

Stalen spanten met houten gordingen, stalen profielplaten dak en een geklinkerde vloer.

Erfverharding

Het erf is met klinkers en stelconplaten verhard over een oppervlakte van ongeveer 750 m².

Voersilo’s

De volgende voersilo’s zijn op het terrein gesitueerd:
2 x 8.000 kg melkpoeder (1995)

1 x 6.000 kg ruwvoer (1995)
1 x 8.000 kg ruwvoer (2012)

Vergunning en bestemming

  • Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 756 vleeskalveren RAV A 4.100 (overige huisvesting), afgegeven op 17 februari 2010.
  • Een omgevingsvergunning is op 20 januari 2020 verleend voor de bouw van een kalverenstal met een capaciteit van circa 400 vleeskalveren RAV A 4.4 (chemische luchtwasser 95%).
  • Stikstofreferentie: bij de provincie is een aanvraag om vergunning op grond van de Wet natuurbescherming in behandeling, die men afhandelt via de positieve weigering.
  • Voor betreffende locatie is met de Gemeente Barneveld een maximale geuruitstoot overeengekomen.

Het bedrijf valt onder het bestemmingsplan Buitengebied van de Gemeente Barneveld (geconsolideerd 13 september 2021).
De vastgestelde enkelbestemming is Agrarisch met functieaanduidingen ‘intensieve veehouderij’ en ‘specifieke vorm van waarde – archeologie 1 – middelhoge verwachtingswaarde’.
De gebiedsaanduidingen betreffen ‘ecologische hoofdstructuur, kernrandzone, voorwaardelijke verplichting 5 en reconstructiewetzone – landbouwontwikkelingsgebied’.

Het vigerende bestemmingsplan biedt tevens ruimte voor:

  • Diverse nevenactiviteiten waaronder het uitoefenen van een niet-agrarische nevenactiviteit, bijvoorbeeld een aannemersbedrijf met een maximaal bruto vloeroppervlak van 350 m².
  • Wijziging naar bestemming Wonen.

Het bouwvlak is ruim en heeft een oppervlakte van circa 5.800 m².

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 1.250.000,00
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Hoornweg
Huisnummer 23
Postcode 3771 PH
Plaats Barneveld

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Vleeskalveren
Direct contact met de makelaar

Teunis Lokhorst
lokhorst@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 215 869 56

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!