Kaart
Verkocht

Varkensbedrijf te koop in Gelderland: Hoogbroekstraat 3, Beneden-Leeuwen

6658 KW Beneden-Leeuwen
Prijs op aanvraag

Vleesvarkensbedrijf met enkele opslagloodsen en een bedrijfswoning, gelegen op een perceel van 00.98.23 ha.

Bestemming:

Het bedrijf heeft volgens het bestemmingsplan “Buitengebied West Maas en Waal” (2014), de bestemming Agrarische doeleinden en grondgebonden en niet-grondgebonden agrarische bedrijven met bijbehorende erven. Nevenactiviteiten zijn toegestaan. Daarnaast is er de bestemming intensieve veehouderij.

Dit bedrijf is zeer geschikt voor de onderstaande functies:

  1. Opslag van fourage producten in combinatie met het houden van vleesvarkens.
  2. Akkerbouw-/loonwerkbedrijf.
  3. Het ontwikkelen van een speenbiggenlocatie van ca. 9000 stuks.
  4. Het ontwikkelen van een zeugenlocatie met biggenopfok van ca. 800 stuks.
  5. Het ontwikkelen van een vleesvarkenslocatie van ca. 4500 stuks.

Omschrijving van de woning:

De woning is gebouwd in de jaren 60 en is door de jaren heen verbouwd. Het is een functionele woning en ruim van opzet. Alle standaard voorzieningen zijn aanwezig. Aan de woning is een voormalig rundvee- en varkensstal gebouwd, die reeds in gebruik is als garage voor de auto en diverse andere opslag. Rondom de woning ligt een mooi aangelegde tuin, die voorziet in privacy met een prachtig uitzicht over de landerijen.

Bedrijfsgebouwen:

Er staat een vleesvarkensstal van ca. 800 plaatsen. De stal is uitgevoerd met betonnen hokinrichting en droogvoerbakken. Ook is er een luchtwasser geplaatst. De stal is volledig uitgevoerd met gemetselde spouwmuren. Een gedeelte bevat nog asbest golfplaten. De onderhoudsstatus van de stal is prima. Er staan verschillende opslagloodsen op het perceel. Een open veldschuur van ca. 250 m², een open veldschuur van ca. 400 m² en een loods met grote schuifdeuren en vrije overspanning van ca. 400 m². Ook is er een mestbassin van ca. 300 m³ aanwezig. Het erf is volledig verhard, en voorzien van twee grote uitritten direct verbonden met de openbare verharde weg.

Sterke punten van de locatie:

De locatie ligt mooi landelijk en vrij in een varkens-arm gebied, wat resulteert in lage ziektedruk en direct ontsloten aan de openbare verharde weg. Grotere verbindingswegen liggen op korte afstand. Door het bouwvlak optimaal te benutten kan er grootschalig varkens worden gehouden. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid om het bouwvlak te vergroten, d.m.v. aankoop extra cultuurgrond. Doordat de locatie in gebied “overig” bevindt, is de prijs voor productierechten relatief laag te noemen. Daarnaast biedt de locatie ook perspectief voor bedrijven die zich in het buitengebied willen vestigen en op zoek zijn naar veel opslagruimte in combinatie met een grote verharde plaats.

Productierechten:

Op het bedrijf rusten 711 varkensrechten, gebied “overig”.

Vraagprijs:

€ 895.000,- k.k. inclusief varkensrechten overig, exclusief vee.

Situering:    

Gelegen in het buitengebied van Beneden-Leeuwen.
Het dorp Beneden-Leeuwen behoort tot de gemeente West Maas en Waal. Het dorp ligt centraal tussen Arnhem, Nijmegen, Utrecht en ’s Hertogenbosch met zeer goede uitvalswegen. U kunt er prachtig wandelen en fietsen, langs de rivier of door de polders. Ook ligt het waterrecreatiegebied De Gouden Ham met jachthavens binnen deze gemeente. Beneden-Leeuwen heeft een hoog voorzieningen niveau. Er zijn twee basisscholen en het Pax Christi College voor voortgezet onderwijs. Het dorp heeft een eigen bibliotheek. Ook voor allerlei sportactiviteiten hoeft u het dorp niet uit en er is een bloeiend verenigingsleven. Er zijn veel winkels aanwezig waaronder 3 grote supermarkten waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen.

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht
Prijscode Prijs op aanvraag
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Hoogbroekstraat
Huisnummer 3
Postcode 6658 KW
Plaats Beneden-Leeuwen

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Varkensbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van varkensbedrijven en varkenshouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van varkensbedrijven en varkenshouderijen. Kies ook voor ruime ervaring in begeleiding bij de aankoop en verkoop van uw bedrijf!