Verkocht

Varkensbedrijf te koop in Gelderland: Vreeweg 78, 8071 SK Nunspeet

8071 SK Nunspeet Oppervlakte / omvang: 26000 m²

Varkensvermeerderingsbedrijf met keurig onderhouden bedrijfswoning en goede vergunningen op een perceel van ruim 2,6 ha. Mogelijkheid voor functiewisseling of directe omzetting naar een geitenhouderij!

De locatie
Het is uit de kunst genieten in de prachtige groene Gemeente Nunspeet. In de grootste dorpskern van deze gemeente treft u een groot winkelaanbod en aangename terrasjes in de gezellige straatjes rondom de Markt. Een bezoek aan het Noord-Veluws museum mag niet ontbreken en vind uw mooiste schilderij op de kunstmanifestatie ‘Artistiek Nunspeet’. Of ontdek de veelzijdigheid van de Veluwse natuur. Voor de liefhebber starten er verschillende wandel- en fietsroutes vanaf het transferium met het bezoekerscentrum.
Dit varkensvermeerderingsbedrijf met nette bedrijfswoning is gelegen in het buitengebied tussen Nunspeet en het Veluwemeer op een perceel van circa 2,6 ha en heeft een goede ontsluiting naar de A28.

De woning
De bedrijfswoning is traditioneel gebouwd in 2003 en goed onderhouden. De fundering is op staal en de muren zijn opgetrokken uit spouwmetselwerk. De dakconstructie bestaat uit houten spanten en dakbedekking met pannen. De vloeren van zowel de begane grond als de verdieping zijn van beton. De woning beschikt over centrale verwarming en is geheel voorzien van vloerverwarming. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van dubbel glas. De woning heeft verder spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. De inhoud van de woning bedraagt 684 m3.

Begane grond
Bij binnenkomst treft u de hal met natuurstenen vloer en meterkast aan. De hal biedt toegang tot het toilet, de lichte woonkeuken met diverse inbouwapparatuur, de bijkeuken en berging. Ideaal voor de bewoner op leeftijd: de badkamer met ligbad en douchecabine en een slaapkamer zijn tevens op de begane grond aanwezig.

Verdieping
Naast de overloop zijn hier nog zes ruime slaapkamers gesitueerd. De 2e badkamer is voorzien van douche en toilet.

De stallen
Dragende zeugen stro-/ dekstal en geitenstal
Deze stal bestaat uit twee aaneengeschakelde gebouwen. Het bouwjaar van deze stal is onbekend en naar schatting van circa 1980. De stal heeft een afmeting van 44,5 x 31,8 meter (1.415 m2), heeft een goothoogte van 3,5 meter en een nokhoogte van 6,4 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn deels opgetrokken uit spouwmetselwerk en gedeeltelijk open. Het buitenblad is deels afwezig. Het dak bestaat uit vrijdragende stalen spanten, gedekt met grotendeels ABC golfplaten.
De stal is voorzien van mechanische ventilatie en heeft een mestopslag voor 51 m3 drijfmest en 170 m3 stalmest.

Inrichting:
De stal is ingericht voor het houden van 105 guste en dragende zeugen in groepen op stro en 60 zeugen in de dekstal. De stal beschikt over 6 voerstations met een automatisch droogvoersysteem. Zowel de inrichting als de voerstations zijn gerenoveerd in 2010. Verder is er ruimte voor het houden van circa 500 opfokgeiten op stro.

Zeugen- en biggenstal
De zeugen- en biggenstal bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen. Het bouwjaar van deze stal is onbekend en naar schatting van circa 2000. De stal is 43 x 27,5 meter groot (1.183 m2), heeft een goothoogte van 2,3/ 3,6 meter en een nokhoogte van 5 meter. De fundering van de stal is op staal en de gevels zijn hoofdzakelijk opgetrokken uit spouwmetselwerk. Het dak bestaat uit stalen spanten, gedekt met grotendeels ABC golfplaten.
De stalverwarming bestaat uit centrale verwarming middels een houtkachel (pellets) en er is spouwmuur- en Dupanel dakisolatie aangebracht. Er is mechanische ventilatie aanwezig welke deels in de afdeling, deels centraal afzuigt. De mestopslagcapaciteit bedraagt 535 m3.

Inrichting:
Het 1e gedeelte van deze stal is ingericht als kantoor, heeft een hygiënesluis en 60 kraamhokken in 5 afdelingen. Men voert handmatig.
Het 2e gedeelte is ingericht voor het houden van 720 gespeende biggen in 6 afdelingen.
Het 3e gedeelte heeft een berging/ werkplaats en 4 afdelingen voor het houden van 480 gespeende biggen met een automatisch droogvoersysteem.

Milieuvergunning
Op 12 oktober 2015 is er een milieuvergunning afgegeven voor het houden van:
- 60 kraamzeugen
- 120 guste en dragende zeugen
- 720 gespeende biggen
- 1.120 geiten
- 879 opfokgeiten

Natuurbeschermingswet-vergunning
Op 1 oktober 2015 is er een NB-wet vergunning afgegeven voor het houden van:
- 60 kraamzeugen
- 120 guste en dragende zeugen
- 720 gespeende biggen
- 1.120 geiten ouder dan 1 jaar
- 600 opfokgeiten 61 dagen t/m 1 jaar
- 600 opfokgeiten t/m 60 dagen

Bestemming
Het vigerende bestemmingsplan is Buitengebied 2016, vastgesteld op 20 april 2017 en heeft ter plaatse de aanduiding ‘Agrarisch bedrijf met de functieaanduiding intensieve veehouderij. Reconstructiewetzone- verwevingsgebied’.

Er zijn volledige vergunningen aanwezig om naast de huidige dierenaantallen nog een melkgeitenstal te realiseren voor 1.120 geiten. Het bouwblok bedraagt 17.000 m2.

Voorzieningen
Het bedrijf is voorzien van een aansluiting op aardgas, water, elektra en gemeenteriool. Verder is een aansluiting voor glasvezel aangevraagd. Er is een eigen waterinstallatie met aansluiting op het bedrijf en de woning.

Kenmerken


Overdracht
Referentie VGP0900350
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Dinsdag 27 november 2018
Laatste wijziging Donderdag 29 november 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Vraagprijs € 975.000,00
Status Verkocht

Adresgegevens
Straatnaam Vreeweg
Huisnummer 78
Postcode 8071 SK
Plaats Nunspeet

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 26000 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Varkensbedrijf
Direct contact met de makelaar

Gerjan van Apeldoorn
vanapeldoorn@agriteam.nl
T: (0318) 619 209
M: (06) 131 347 67

Contact opnemen
Vestiging

Agriteam MidNed B.V.
ede@agriteam.nl

Frankeneng 17h
6716 AA Ede

Meer informatie
Kies voor Agriteam makelaars en taxateurs

Specialisten in aan- en verkoop van varkensbedrijven en varkenshouderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van varkensbedrijven en varkenshouderijen. Kies ook voor ruime ervaring in begeleiding bij de aankoop en verkoop van uw bedrijf!