Kaart

Varkensbedrijf te koop in Gelderland: Wolfhoeksestraat 19, 6662 PH, Elst

6662 PH Elst
Vraagprijs € 995000
Oppervlakte / omvang:  27510 m²

Te koop
Goed gelegen in het buitengebied van Elst ligt dit vleesvarkensbedrijf met 906 varkens op droogvoer. Met een ruime “Gemeentelijk Monumentale” bedrijfswoning "De Pas".
Op een totale perceeloppervlakte van 2.75.10 ha.

De locatie

Elst is het grootste dorp van de Gelderse gemeente Overbetuwe met ca. 23.000 inwoners. Elst is zeer goed bereikbaar per trein en is bereikbaar via de snelwegen A15 en A325. Omdat het dorp tussen Arnhem en Nijmegen ligt, is het erg populair als woonplaats voor forensen. 

Elke eerste maandag in september is er een paardenmarkt, een van de grootste paardenmarkten van Nederland.

De woning
De zeer ruime monumentale woning "De Pas" is in 1919 gebouwd en is daarna nog vele malen gerenoveerd. De fundering is op staal. De woning is verder voorzien van gedeeltelijk houten en betonnen vloeren, spouwmuren, de “mansarde-kap” of "gebroken-kap" is gedekt met dakpannen. Het voorhuis is grotendeels geïsoleerd met voorzetwanden en noppenfolie en is voorzien van enkele beglazing. Het grote achterhuis is nu ingericht als berging.

Begane grond
Via de voordeur komt u in de ruime hal die het voor en het achterhuis van elkaar scheidt en doorloopt over de hele breedte van het huis. In de hal bevinden zich een wasruimte met aansluitingen voor wasmachine en droger, een cv-ruimte met ketel en 2 toiletten. Een opgang naar de eerste verdieping en een deur naar de kelder.

Via de hal komt u de ruime keuken van ca. 17 m², met een hoekopstelling keuken in landelijke stijl met een granieten aanrechtblad en koperen kranen. De keuken heeft een 5-pits fornuis met een afzuigkap in schouw, een oven, inbouwkoelkast en vaatwasser.
In de keuken zijn de oude karakteristieke balken bewaard gebleven, en er ligt vloerverwarming.

Vanuit de keuken zijn er en-suite deuren naar de grote woonkamer over de gehele breedte van het huis, voorzien van centrale verwarming en een houten vloer. En ook en-suite deuren naar de kleinere achterkamer. Het was vroeger gebruikelijk om alleen de kleine woonkamer te gebruiken en de grote alleen tijdens bezoek, mooie bewaard gebleven ruimtes, ook weer met een balkenplafond.

Verdieping
Via de trap komt u op een ruime overloop daar bevinden zich een lichte betegelde badkamer met douche, toilet en wastafelmeubel. De dakkapel zorgt voor fijn licht in de ruimte. Verder zijn er een inloopkast en vier slaapkamers, allen met ruim lichtinval en uitzicht.

Houten tuinhuis
Het houten tuinhuis van 13x9 meter staat naast de woning en heeft een aangebouwde veranda.
De besloten tuin zorgt voor privacy.

De stallen

Vleesvarkensstal 1.502 m²

Vleesvarkensstal 906 stuks
Bouwjaar 2004. De fundering is op staal, De vloer is voorzien van 60% betonroosters, de wanden opgetrokken uit betonelementen met steen strips, de topgevels zijn van damwand, en er is vloerverwarming (is jaren niet aan geweest), volledig geïsoleerd en met ABC vrije-golfplaten gedekt.
Indeling: De stal heeft 19 afdelingen met voor totaal 906 vleesvarkens, droogvoedering waarvan 10 afdelingen met brijbakken en 9 afdelingen met trog voedering middels een voorraad bak met sensor. De mechanische chemische ventilatie gebruikt  zwavelzuur met 70% reductie en loopt via het luchtkanaal naar de Unigfill Air luchtwasser (2011). 

Voor in de stal is een hygiënesluis met douche, toilet en opstelling van de Remon waterinstallatie, kantoor, en opslagruimte. TL- Led verlichting, Onder de stal ligt een mestopslag van 1000 m3

Voormalige rundveestal ( 570 m ² )
De voormalige rundveestal is gebouwd in de jaren 1960 en verbouwd in je jaren 1980, Het heeft een afmeting van circa 18 x 31 meter. De fundering is op staal, de gevels zijn opgetrokken op stenen voet, stenen wanden, houten spanten en ABC golfplaten gedekt. De vloer is gedeeltelijk betonklinkers en gedeeltelijk betonvloer.
Nu in gebruik als berging.
Het gebouw vraag de nodige renovatie of nieuwbouw.

Loods ( 117 m² )
De loods is gebouwd in 1970 en heeft een afmeting van ongeveer 9 x 13 meter.
De fundering is op staal, met een betonnen vloer, de gevels zijn opgetrokken op stenen voet, wanden zijn gemetseld, de topgevels van hout.
De houten spanten zijn bedekt met ABC golfplaten.

Mestsilo ( 500 m³ )
Betonen mestsilo is gekeurd maar zonder drijfdek.

Cultuurgrond

Circa 18.000 m2 betreft cultuurgrond, wat geschikt is voor grasland  

De natuurbeschermingswetvergunning
Geen natuurbeschermingswetvergunning aanwezig

Milieuvergunning
De milieuvergunning is aangevraagd 30 juni 2011 /aanwezig voor het houden van:
Overig rundvee A7 66 stuks
Opfokzeugen BWL2004.02V2 394 stuks
Vleesvarkens BWL2004.02V2 756 stuks
Overig Rundvee A7 95 stuks
Vrouwelijk jongvee 60 stuks

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 995.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Wolfhoeksestraat
Huisnummer 19
Postcode 6662 PH
Plaats Elst

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 27510 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Varkensbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!