te koop in Noord-Holland: Ontwikkelingslocatie Vennewatersweg 14, Heiloo

1852 PT Heiloo
Vraagprijs € 1400000
Oppervlakte / omvang:  4030 m²

Agriteam Makelaars Noord-Holland BV biedt namens de eigenaren deze ontwikkeling locatie aan op een mooie locatie aan de Vennewatersweg te Heiloo.
Deze prachtige locatie in Heiloo is uitermate geschikt voor het ontwikkelen van uw eigen plan. In samenspraak met de gemeente kan voor uw plan een passende bestemming aangevraagd worden.

Beschrijving woning
De vrijstaande woning, gebouwd in 1945, omvat een karakteristiek huis met gemetselde gevels en een pannendak. De woonruimte bestaat uit een entree met trapopgang, meterkast, toilet, badkamer, keuken, woonkamer met aangebouwde serre en een slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn drie extra slaapkamers te vinden. De woning heeft een woonoppervlakte van 101 m² en een bruto inhoud van 380 m³, met energielabel G.

Opstallen
Op het erf staan twee voormalige stallen, één overkapping, opbergschuurtje en een zomerwoning.
De schuren worden gebruikt voor opslag. Op schuur 1 is inpandig asbest aanwezig.
                                              Lengte           Breedte       Oppervlakte
Schuur 1                                36,61 m         9,99 m            365 m²
Schuur 2                                19,80 m         5,73 m            113 m²
Overkapping                           16,08 m      11,90 m            192 m²
Opbergschuurtje                      2,72 m         1,77 m               5 m²
Zomerwoning                         10,00 m         6,00 m             60 m²

Bestemmingsplan
De bestemming van het object is vastgelegd in het bestemmingsplan Zandzoom vastgesteld op 7 november 2005 met daarin de volgende bestemming: Nader uit te werken Groene Rand. Dit is de vigerende bestemming. Het object ligt in het gebied Zandzoom. Dit is een plan met circa 1.285 woningen. Het plangebied betreft het gebied Zandzoom, ten zuiden van de kern Heiloo. Het gebied wordt globaal gezien begrensd door de Vennewatersweg, de Oosterzijweg, de gemeentegrens met Limmen en het landelijk gebied.
De gemeente Heiloo heeft op 14 december 2023 een ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. In dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming ‘’Gemengd’’ gekregen met een bouwvlak om de huidige contouren van het bestaande woonhuis.

Uit de toelichting op het bestemmingsplan
“Binnen het bestemmingsplan zijn verschillende voormalige woningen opgenomen die binnen het oude bestemmingsplan onder de uit te werken woonbestemming waren gebracht. Voor al deze woningen geldt dat de voormalige bedrijfsvoering is gestaakt. Binnen de nieuwe stedenbouwkundige opzet kunnen deze woningen gehandhaafd blijven. Dit volgt veelal uit de ligging van deze woningen binnen het bestaande lint. In het kader van dit bestemmingsplan is ervoor gekozen deze voormalige bedrijfswoningen te bestemmen als Gemengd”.
Voor verdere informatie kunt u met ons overleggen. Eventuele afwijkende plannen dienen aan de gemeente te worden voorgelegd.
Zie voor meer informatie www.omgevingsloket.nl

Bovenstaande tekst is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De tekst is uitsluitend bedoeld om een goede indruk van het object te geven.

Kadastrale gegevens
Kadastrale gemeente Heiloo, sectie H nr 99, groot 4.030 m².

Omgeving
Heiloo is een charmante plaats tussen Limmen en Alkmaar, met een dorpse sfeer en uitstekende voorzieningen zoals winkels en sportfaciliteiten. De ligging nabij het intercitystation maakt het zeer toegankelijk. De omgeving biedt tevens nabijheid tot steden als Alkmaar en de prachtige kust van Castricum, Egmond en Bergen.

Video's

Kenmerken


Overdracht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds 09-01-2024
Eigendomsrechten Geheel perceel
Vraagprijs € 1.400.000,00
Status Beschikbaar
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Vennewatersweg
Huisnummer 14
Postcode 1852 PT
Plaats Heiloo

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 4030 m²

Bedrijfswoning
Inhoud (m3) 380
Woonlagen 2
Aantal kamers 6
Oppervlakte (m2) 4030
Type Vrijstaand
Situatie Vrijstaand
Aantal slaapkamers 4
Woonoppervlakte (m2) 101

Bouw
Bouwperiode Van 1945 t/m 1959
Gebruik object Wonen
Bouwjaar 1945

Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 6

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!