Kaart
Nieuw in verkoop

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Gelderland: Burensewal 1a, Kapel-Avezaath

4016 DE Kapel-Avezaath
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  248445 m²

Te koop
Goed geoutilleerd geitenbedrijf met mooie bedrijfswoning in Kapel-Avezaath. Geschikt voor 900 melkgeiten en 200 opfokgeiten op een perceel van bijna 25 hectare.

De locatie
De Burensewal in Kapel-Avezaath ligt aan de noordkant van de A15, vlak bij het pittoreske stadje Buren. In Oranjestad Buren vindt u naast een goede basisschool en supermarkt ook horeca, kunst en cultuur. 
De locatie, midden in de Betuwe verleidt u snel tot het fietsen door de fruittuin van Nederland en het wandelen van een van de vele klompenpaden. Tussen de Lek en het riviertje de Linge komt u langs de imposante verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
Voor nog meer voorzieningen kunt u terecht in Geldermalsen en Tiel en in ruim een half uur bereikt u het gezellige stadscentrum van Utrecht, ’s Hertogenbosch, Arnhem of Nijmegen. Het bedrijf is gunstig gelegen in het midden van het land; de oprit Tiel-West van de snelweg A15 bereikt u binnen 5 minuten.  

De woning
De in 1988 gebouwde vrijstaande woning met een in 2012 aangebouwde veranda en een inhoud van circa 565 m3 heeft een moderne, frisse uitstraling. Het betreft een traditioneel gebouwde woning met spouwmuren, houten kozijnen en de woning is geheel geïsoleerd.
De woning heeft Energielabel C. Men verwarmt de woning met centrale verwarming (Vaillant ketel, 2010) en vloerverwarming in kamer en keuken. De aanwezige nutsvoorzieningen zijn: aardgas, elektra, riolering, water (tevens eigen Remon waterinstallatie voor het gehele bedrijf) en glasvezel. De separate garage heeft een elektrische garagedeur (2022).

Een groot gazon omringt de woning en brengt scheiding aan naar het bedrijfserf en de toegangsweg. U heeft rondom een heerlijk vrij uitzicht!

De indeling is als volgt:
Vanuit de ruime hal met toilet heeft u toegang tot de bijkeuken met kastenwand. Laat u verrassen door de gezellige aaneengesloten benedenverdieping met in visgraat gelegde PVC vloer. De woonkamer met besloten hoekjes en doorkijkhaard loopt over in de eetkamer en de open keuken. Het geheel is strak, wit gestuct. De op maat gemaakte keuken met luxe inbouwapparatuur zoals Quooker, afzuiging in kookplaat en luxe stoom- en combiovens is in 2020 geplaatst. Het kookeiland is met ingebouwde plafondspots aan te lichten.

Via de vaste trap in de hal, waaronder een handige kelderkast aanwezig is, bereikt u de overloop met toegang tot vier ruime slaapkamers. De badkamer is voorzien van inloopdouche, bidet, toilet en wastafel met meubel. Met een vlizotrap bereikt u de zolder.

De bedrijfsopstallen
De grote stal

De grote stal heeft bouwjaar 2000; de naastgelegen stalruimte is in 2010 aangebouwd. De totale capaciteit van deze stal bedraagt 660 melkgeiten. Deze stal heeft een fundering op staal en een stalen spantconstructie. De nokhoogte bedraagt 8 m. De gevels zijn opgetrokken uit beton en sandwichpanelen. 
De melkstal is een 2 x 30 stands zij-aan-zij. Gebouwd in 2000, in 2015 is het pulsatiesysteem geheel vernieuwd en in 2019 is er afname in gebouwd. Bij de melkstal is een wachtruimte met handmatig opdrijfhek. In het tanklokaal staat een Packo melktank van 10.350 liter. De vloeren van de melkput, tanklokaal en hygiënesluis zijn voorzien van vloerverwarming. Deze stal is voorzien van een waterontharder van 2020 voor het water in de melkstal.
De tussenliggende jongveeopfok heeft een afmeting van 6 x 12 m. Deze ruimte is geïsoleerd en kan worden verwarmd met een hete lucht kachel.
In de werktuigenberging/werkplaats van 20 x 12 m is in de wanden asbest verwerkt.

De jongveestal met overdekte mestopslag
De jongveestal is ingericht voor veestallen (12 x 20 m) en mestopslag (12 x 20 m, overdekt). Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en de stal is gedeeltelijk geïsoleerd. De goothoogte is 4,0 m en de nokhoogte 5,5 m. Boven de jongveestal bevindt zich een zolder voor stro-opslag. De gevels zijn van asbest.

De ligboxenstal
Het dichtst bij de woning is de ligboxenstal gesitueerd. Deze is in 1987 gebouwd met een afmeting van 25,0 x 35,5 m en een nok van ruim 6 m. Deze stal heeft een fundering op staal en een stalen spantconstructie. De dakbedekking is in 2018 vervangen door asbestvrije golfplaten. De wanden bevatten asbest. De gevels zijn opgetrokken uit Prefab platen en er is veel lichtinval. Deze stal heeft een capaciteit voor 240 melkgeiten en 150 lammeren. De gehele stal is onderkelderd met een mestopslag van 900 m3. Aan de voorzijde zijn nog drie paardenboxen en opslagruimte aanwezig.

In 2013 zijn 300 zonnepanelen zonder subsidie op de stallen gelegd. Een Scope 10 keuring is in 2024 uitgevoerd.

De paardenstal
Op het terrein is in 2014 ook een paardenstal gerealiseerd (24 x 8 m) met zes boxen. U bent in de mogelijkheid mechanisch uit te mesten. Aansluitend is een paddock aanwezig van 16 x 24 m om de paarden in los te laten.

Sleufsilo’s en kuilplaten
De sleufsilo’s met betonvloer zijn in 2005 aangelegd. Er zijn er drie met een afmeting van 24 x 6,5 x 1 m en één van 30 x 6 x 0,8 m. Ook zijn twee kuilplaten en vijf krachtvoersilo’s op het erf aanwezig.

Cultuurgrond
De te verkopen percelen zijn kadastraal bekend gemeente Buren, sectie P nummer 348 en 782 en sectie Q nummer 267 en 286. Het totale perceel is 24.84.45 ha groot. Wilt u aankopen met minder grond? Dit is bespreekbaar! De herinrichtingsrente met eindjaar 2026 bedraagt € 4.822,67. De ontsluiting van het perceel is aan de openbare weg; het perceel is daarmee goed bereikbaar. Het betreft kleigrond, 65% afslibbaar. De ontwatering en draagkracht van het perceel zijn goed. Er is drainage aangelegd in 1987.

Vergunningen en bestemming
Aan het bedrijf is op 15 juni 2009 een Milieuvergunning afgegeven voor het houden van:
50 lammeren (RAV-code C3.100)
200 opfokgeiten (RAV-code C 2.100)
900 geiten (RAV-code C1.100)

Het bedrijf heeft een op 1 augustus 2013 afgegeven Natuurbeschermingswetgunning voor het houden van:
120 lammeren (RAV-code C3.100)
200 opfokgeiten (RAV-code C 2.100)
900 geiten (RAV-code C 1.100)

Het object valt onder het onherroepelijke bestemmingsplan ‘Buitengebied, eerste herziening’ van de Gemeente Buren en is vastgesteld op 29 september 2011.
Het geheel heeft een agrarische enkelbestemming (niet grondgebonden en agrarisch met waarden - Komgebied). De dubbelbestemming is Waarde-Archeologisch onderzoeksgebied - 1 en 2 en Leiding - Gas. De functieaanduiding betreft intensieve veehouderij en specifieke vorm van agrarisch met waarden - weidevogels.

Overig
Going concern overname is bespreekbaar, waarbij u de mogelijkheid heeft om veestapel, machines en voervoorraden over te nemen. Deze zijn niet inbegrepen bij de vraagprijs.
De veestapel is gecertificeerd vrij van CL en CAE.

Verkoper behoudt zich het recht voor om op basis van een ontvangen bieding te beslissen met welke partij onderhandelingen gevoerd worden.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Burensewal
Huisnummer 1
Toevoeging a
Postcode 4016 DE
Plaats Kapel-Avezaath

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 248445 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!