Kaart
Nieuw in verkoop

Pluimveebedrijf te koop in Gelderland: Damakkerweg 10-12, Otterlo

6731 DA Otterlo
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  7400 m²

Te koop
Nette bedrijfswoning met garage, werktuigenloods, vleeskuikenstal en varkenstallen op 7.400 m2. Het geheel is eenvoudig aan te passen naar eigen wens en maatstaven van deze tijd.

De locatie
Een uitgelezen kans!

Landelijk en rustig, maar toch zeer centraal gelegen in het land, bieden wij u een nette woonboerderij aan met diverse grote schuren en fraaie tuin rondom.
De woning, de garage en de vleeskuikenstal zijn keurig onderhouden en bieden u vele mogelijkheden zoals het houden van dieren, opslag of stalling. Ook is het een interessante plek voor een ZZP-er!
Het geheel geeft een zeer nette, goed onderhouden indruk, maar is gedateerd.

Otterlo staat bekend als het bruisende hart van de Veluwe. Groen en gastvrij en gelegen aan de ingang van het Nationaal Park De Hoge Veluwe met het bekende Kröller Müller Museum. Wandel- en fietsroutes, heerlijke restaurants en unieke natuur staan garant voor aangenaam woongenot, waarbij de diverse rijkswegen u binnen afzienbare tijd toegang geven tot de A1, A12, A30 en A50.

De bedrijfswoning
De vrijstaande woning is in 1958 traditioneel gebouwd en in 1990 gerenoveerd en uitgebouwd. In 2023 is het huis voorzien van nieuwe dakpannen en is de woning volledig geschilderd.
De begane grond is van beton, de verdiepingsvloer van hout, evenals de kozijnen.
De woning is gedeeltelijk geïsoleerd middels dak-, muur- en vloerisolatie en dubbele beglazing. Gaskachels verwarmen de woning. Het afgegeven energielabel is D. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig, behalve glasvezel.

Er ligt een ruime tuin/ terras om de woning waarop in 1991 een houten berging/ veranda is gerealiseerd.

Begane grond
U komt binnen in de hal met toilet, trapopgang en meterkast. De hal geeft enerzijds toegang tot de woonkamer; anderzijds tot de (woon)keuken met een heerlijke schuifpui naar het terras. Via de keuken heeft u toegang tot bijkeuken en badkamer. In de bijkeuken zijn wasmachineaansluiting en uitstortgootsteen aanwezig. De badkamer is voorzien van bad, douche, toilet en badkamermeubel.

Verdieping
De verdieping heeft een royale overloop en vijf slaapkamers, deels met bergruimte onder het dakbeschot.

Garage annex kantoorruimte
Het bouwjaar van deze mooie ruimte is 2010; het heeft een oppervlakte van circa 136 m2. De garage heeft een fundering op staal, een stalen spantconstructie en is opgetrokken uit gemetselde gevels. Sandwichpanelen bedekken het dak. Er is dak-, vloer- en gevelisolatie toegepast. De ruimte heeft een monolithische vloer en een kwart deel is voorzien van bergzolder, met een vaste trap te bereiken. Er is een keukenblok, toilet en eigen Cv-installatie (2020) aanwezig. De ruimte leent zich uitstekend voor het ombouwen naar een gastenverblijf.

Loods
Op het terrein staat een loods met bouwjaar 1991 van de volgende afmetingen: 10 x 23 m en een inrijhoogte van 4 m. De loods is in gebruik als machineberging; hier kan ook de brijvoerinstallatie opgesteld staan. De gevels zijn opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren, de vloer is van beton en de dakbedekking bestaat uit asbestvrije golfplaten.

Bergschuur
De bergschuur van 8 x 11 m is volledig aan vervanging toe.

Vleeskuikenstal
De vleeskuikenstal van 1991 is 16,6 x 42,6 m groot en heeft een capaciteit van 15.000 vleeskuikens op grondhuisvesting. De fundering is op staal met stalen spantconstructie. De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels en gedekt met asbest golfplaten. De inrichting is voorzien van oplierbare voer- en waterlijnen. De ventilatie is computergestuurd.

Oude vleesvarkensstal > nieuwe vleeskuikenstal

Deze stal met afmetingen van 8,5 x 33,0 m is in 1980 gebouwd en buiten gebruik.
Op deze plaats heeft u de mogelijkheid een nieuwe stal te realiseren voor 4.950 vleeskuikens.

Vleesvarkensstal
Deze in 2003 gerenoveerde vleesvarkensstal (bouwjaar 1970) is 22,5 x 55,7 m groot en heeft een capaciteit van 1.100 vleesvarkens, verdeelt over zes afdelingen - zestien hokken per afdeling. De mestopslag bedraagt 600 m3. De fundering is van beton. De stal heeft een houten spantconstructie met gemetselde gevels en asbestvrije golfplaten als dakbedekking.
De inrichting is als volgt: trogvoedering ingericht als brijvoedering (installatie is niet meer intact), tegelvloer, vloerverwarming, betonnen roosters, mechanische ventilatie, kunststof hokinrichting met RVS troggen/ afwerkingen en een restafdeling.
Om te voldoen aan de regelgeving dient u de putten aan te passen.

Het erf
Op het erf staan zes voersilo’s en de erfverharding bestaat uit (asfalt en) klinkers.

Kadastrale nummers
Het te verkopen perceel is kadastraal bekend gemeente Otterlo, sectie E, nummers 2181 en 2336, totaal groot 00.74.00 ha.

Bestemming en vergunning
Het bestemmingsplan ‘Agrarisch Buitengebied Ede 2012’ is vastgesteld op 4 oktober 2012 door de Gemeente Ede. De enkelbestemming is ‘Agrarisch’. De gebiedsaanduiding is ‘Reconstructiewetzone- verwevingsgebied’ en de functieaanduiding is ‘Intensieve veehouderij’ en ‘Specifieke vorm van agrarisch-agrarisch bedrijf (middel) groot’. Het bouwvlak is 6.750 m2 groot.

De huidige stallen zijn opgezet op basis van een Hinderwetvergunning van 26 december 1987 met een rechtsgeldige veebezetting van 1.040 vleesvarkens en 12.500 vleeskuikens.

Door middel van intern salderen is in 2022 de volgende veebezetting aangevraagd: 1.072 vleesvarkens en 19.950 vleeskuikens. Dit is goedgekeurd, mits u de hierna genoemde aanpassingen aanbrengt.
De vleesvarkensstallen voldoen niet aan het Besluit emissiearme huisvesting. Dit betekent, dat u het huisvestingssysteem middels een gedeeltelijke roostervloer met een mestkanaal dient aan te passen.
In de vleeskuikenstal dient u mixluchtventilatie toe te passen om aan de regelgeving te voldoen.

Op grond van de Wet natuurbescherming was deze aanvraag in 2022 niet vergunning plichtig.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Damakkerweg
Huisnummer 10
Toevoeging -12
Postcode 6731 DA
Plaats Otterlo

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 7400 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Pluimveebedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!