Kaart
Nieuw in verkoop

Vleeskalveren te koop in Gelderland: Spiekerdijk 7-9, Aalten

7121 KX Aalten
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  28000 m²

Te koop
Zeer net en ruim opgezet vleeskalverenbedrijf met bedrijfswoning in Aalten geschikt voor 1.400 vleeskalveren op een perceel van 28.000 m2.

De locatie
In het buitengebied van Aalten, aan de Duitse grens, staat dit prachtig gelegen en ruim opgezette vleeskalverenbedrijf met een royale bedrijfswoning. Het bedrijf biedt plaats aan 1.400 vleeskalveren. Op circa 5 km afstand vindt u het centrum van Aalten met de nodige voorzieningen. Grotere steden in de nabijheid zijn Doetinchem, Winterswijk en Bocholt (DE). Het aanwezige treinstation maakt Aalten goed bereikbaar.
Vanwege de unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie behoort een deel van de gemeente sinds 2005 tot het Nationaal Landschap Winterswijk. Aan de oostkant van Aalten liggen de natuurgebieden Loohuisbos en Landgoed Walfort, die ook beiden deel uitmaken van het Nationaal Landschap.

De bedrijfswoning
De recentelijk opgeschilderde bedrijfswoning is gebouwd in 1980 en staat ruim in het landschap. De woning heeft aan beide zijden dakkapellen waarmee men extra leefruimte realiseert. Aan de binnenzijde geeft de woning met haar lichte tinten een moderne uitstraling af. De 5 kW airco geeft verkoeling in warme zomers. Buiten geniet u onder de gezellige veranda (4,0 x 4,0 meter) van een moment van rust.
De aangebouwde garage van 4,8 x 3,5 meter loopt voor een deel inpandig in de woning over en is voorzien van een elektrische deur. De woning heeft spouwmuren, dubbel glas en is gedekt met betonpannen.

Begane grond
Entree/ ruime hal met een vaste, open, eikenhouten trapopgang en toegang tot de meterkast, de woonkamer, de woonkeuken en het toilet met fonteintje. De woonkamer met open haard heeft een oppervlakte van circa 57 m2. De radiatoren van de CV installatie zijn weggewerkt in convectorputten. De CV is van het merk ATAG uit 2018. De betonvloer is gedekt met plavuizen. Een schuifpui geeft u toegang tot het terras. De keuken is vormgegeven in een rechte opstelling met de benodigde apparatuur en heeft veel lichtinval. Via de bijkeuken heeft u toegang tot een wasruimte.

Verdieping
Op de verdieping bevinden zich een overloop, vier royale slaapkamers met balkon en een ruime badkamer met ligbad, toilet en wastafel.

Zolder
De zolder heeft in het midden een stahoogte van 1,7 meter en is opgetrokken uit houten spanten en voorzien van een houten kap.

De veestallen
Het bouwjaar van de stallen is 1978. Voor alle stallen geldt, dat ze zijn opgetrokken uit betonnen vloeren, gemetselde spouwmuren, stalen spanten en zijn gedekt met asbestvrije golfplaten, geïsoleerd met Dupanel. De stallen zijn voorzien van een open nok. De natuurlijke ventilatie in de stallen is geregeld middels luchtinlaat via deuren met rolluiken. De stallen zijn afgewerkt met LED-TL verlichting (2020-2022). In 2021 zijn alle asbestdaken gesaneerd en voorzien van asbestvrije golfplaten.

De hokinrichting is van G. van Beek en Wolff (2002-2004). In deze jaren zijn de stallen ook verbouwd: er zijn mestputten gemaakt. De kalveren staan op houten roosters. De stalinrichting is voorzien van nekbuizen met pvc voerbakken en rvs randen, waternippels en automatische melkvoedering. Specifieke informatie over elke afzonderlijke stal treft u hierbij aan.
  
Stal I
In deze stal zijn circa 400 kalveren gehuisvest. Er zijn 5 afdelingen in dwarsopstelling.

Stal II
Dit is een stal met 320 dierplaatsen in 4 afdelingen in dwarsopstelling. In deze stal is tevens een kantoorruimte met toilet (4,0 x 9,6 meter) en kantine (4,8 x 5,8 meter) gerealiseerd. De kantine is voorzien van een keukenblok. In de hygiënesluis zijn een douche en toilet aanwezig. Het ketelhuis heeft een geiser en een CV ketel: Remeha 115 kW van 2022.
In het tussenlid van deze stal is de voerkeuken (2001) gesitueerd, welke bestaat uit een voercomputer, een aanmaakmenger van 1.100 liter, twee voorraadmengers van respectievelijk 1.200 en 3.000 liter, twee medicijnenmengers van elk 200 liter, een spoelwatertank van 350 liter, drie warmwatervaten en aan de buitenzijde drie poedersilo’s (2 x 10 ton en 1 x 15 ton).   

Stal III
Deze stal voor eveneens 320 kalveren in 4 afdelingen in dwarsopstelling heeft tevens een werkplaats (20,0 x 9,6 meter) welke is voorzien van twee sectionaaldeuren.

Stal IV
Dit betreft een voormalige roséstal, welke plaats biedt aan 360 kalveren in lengteopstelling. De melkvoorziening is door middel van slangen.

Zonnepanelen
Op het object liggen 80 stuks eigen zonnepanelen (430 Wp, bouwjaar 2023).
Na de sanering in 2021 zijn de overige daken voorzien van zonnepanelen door Duurzame Zekerheid Univé B.V. Hiervoor is een huurovereenkomst afgesloten.  

Overig
Het bedrijf heeft een eigen toegangsweg en een ruim erf en oprit.
Op het erf staat een mooie ruime kaploods.
De twee sleufsilo’s hebben de volgende afmetingen b x l x h: 3,8 x 16,0 x 1,2 meter en 4,0 x 9,0 x 1,2 meter. De vloeren hiervan behoeven onderhoud.
Het mestbassin heeft een inhoud van 1.100 m3.
De drie grote voersilo’s op het buitenterrein hebben een inhoud van 10, 12 en 15 ton.
De aanwezige weegbrug is in 2015 en de dieselolietank is in 2016 voor het laatst gekeurd.
De watervoorziening van het object is volledig geregeld via leidingwater.

Vergunning en bestemming
Op 3 maart 2001 is een milieuvergunning verleend voor het houden van 1.834 vleeskalveren. Op 23 april 2013 is de NB wet vergunning verleend voor hetzelfde aantal dieren. Er is een procedure in gang om een nieuwe stal te bouwen en het aantal dieren uit te breiden. Volgens de SKV-verklaring mag u binnen de bestaande gebouwen 1.400 dieren houden.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied 2015’ is vastgesteld op 10 januari 2018 door de Gemeente Aalten. De enkelbestemmingen zijn ‘Agrarisch’ en voor een klein gedeelte van het perceel ‘Natuur’. De dubbelbestemming is ‘Waarde-Archeologie gematigde verwachting’ en de functieaanduiding is ‘Intensieve veehouderij’. Het bedrijf is nadrukkelijk geen piekbelaster.

Kenmerken


Overdracht
Status Nieuw in verkoop
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Spiekerdijk
Huisnummer 7
Toevoeging -9
Postcode 7121 KX
Plaats Aalten

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 28000 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Vleeskalveren

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van agrarisch onroerend goed. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop van uw melkveehouderij, akkerbouwbedrijf, landbouwgrond of varkenshouderij!