Kaart
Verkocht onder voorbehoud

Melkveehouderijbedrijf te koop in Gelderland: Kooistraat 1, 6654 KH Afferden

6654 KH Afferden
Prijs op aanvraag
Oppervlakte / omvang:  337162 m²

Te koop
Moderne instapklare melkveehouderij geschikt voor 165 melkkoeien en 82 stuks jongvee, gelegen in het buitengebied van Afferden. De totale perceeloppervlakte bedraagt circa 33,7 hectare.

Het bedrijf in vogelvlucht

Deze bijzonder nette melkveehouderij is gelegen op 1,5 kilometer afstand van het dorp Afferden.

Tot het bedrijf behoren een woning met een inhoud van 736 m3, een ligboxenstal voor 165 melkkoeien en 82 stuks jongvee, een werktuigenberging met werkplaats (2015), twee sleufsilo’s, een vloerplaat en een mestvaalt. De schone en vuile weg zijn volledig geasfalteerd.

Het bedrijf heeft een totale perceeloppervlakte van circa 33,7 hectare inclusief een agrarisch bouwblok om de boerderij. Daarnaast pacht men op dit moment gronden; hieraan kunt u geen rechten ontlenen.

De ligging nabij de rivieren zorgt voor goede rivierklei: circa 60% afslibbaar. Het grasland rondom de boerderij is goed onderhouden en is goed ontsloten en ontwaterd.

De woning
De woning is gebouwd in 2015 en heeft een inhoud van ruim 736 m3 en een vloeroppervlakte van 283 m2. Het betreft een goedgebouwde, functioneel ingerichte woning. De kozijnen, de deuren en de luiken zijn in hardhout uitgevoerd. Het woonhuis is aangesloten op elektra, water, riolering en een propaangastank.

Begane grond
Via de entree komt u in de hal met vide, die toegang geeft tot de ruime L-vormige woonkamer. Middels de dakkapel is in de hal een prachtige lichtinval gerealiseerd. De keuken is voorzien van hoekopstelling. Het toilet en de meterkast zijn aanwezig in de bijkeuken waar ook de wasmachine staat opgesteld. Tevens is via de bijkeuken de kantoorruimte bereikbaar. In de hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping.

Verdieping
Vanaf de overloop bereikt u vier grote slaapkamers en de badkamer met dakkapel. De badkamer in moderne kleurstelling is ingericht met inloopdouche, bad, toilet en badkamermeubel. Met een vaste trap heeft u toegang tot de grote bergzolder.
 

De stallen

Ligboxenstal (165 mk, 82 jv)

De 2 x 2 rijige stal is gebouwd in 2007 en is grotendeels gerenoveerd. Het gedeelte van melkstal en tanklokaal is in 2015 gebouwd.  

De indeling van de stal:
2 x 12 Hudonk DeLaval melkstal met automatische melkafname, koeherkenning en melkgiftregistratie, separate poort en wachtruimte. Er zijn 104 ligboxen, ruim opgezet met voldoende kopruimte, zwevende boxen, knie- en schoftboom, drie krachtvoerboxen, twee voersoorten, hogedruk drinkbakken en twee koeborstels. De voergang wordt afgescheiden door twee buizen. Aan de overzijde zijn twee rijen boxen gerealiseerd waar 61 melkkoeien en 43 stuks jongvee zijn gehuisvest. Voor in de stal zijn acht strohokken gemaakt voor 40 stuks jonge kalveren en een strohok voor de melkkoeien.

De mestopslag onder de gebouwen bedraagt circa 4.500 m3.

De aanbouw van 160 m2 aan de ligboxenstal is ingericht als kantoor, hygiënesluis, machinekamer met Remon waterinstallatie, boilers, hydrofoor en ontijzeringsinstallatie, tanklokaal met een melktank van 16.000 liter en een opslagruimte.

Loods/ werktuigenberging
De werktuigenloods is gebouwd in 2015 en heeft een oppervlakte van 1.120 m2 (16,0 x 70,0 m). De loods is zeer toegankelijk voor machines. Het voorste gedeelte is ingericht als afgesloten werkplaats van 150 m2, voorzien van een betonvloer. Het gedeelte van de machineberging is semi verhard.

Voeropslagen
De beide sleufsilo’s zijn gerealiseerd is 2014. De afmeting van sleufsilo I bedraagt 12,0 x 50,0 m met een wandhoogte van 2,0 m. Sleufsilo II is 10,0 x 50,0 m met een wandhoogte van 1,5 m. De wanden zijn van beton, de tussenvloer is van asfalt. Het asfalt biedt nog ruimte voor één of meerdere rijkuilen.

Erf
Het grootste gedeelte van het erf is in 2011 aangelegd; het betreft circa 2.100 m2.

Natuurbeschermingswetvergunning

De melkveehouderij heeft een geldende Natuurbeschermingswet- en Milieuvergunning d.d. 1 oktober 2015 voor het houden van 165 melkkoeien (A1 100.1) en 82 stuks vrouwelijk jongvee < 2 jaar (A3).

Overig

Boven de vraagprijs heeft u de mogelijkheid fosfaatrechten en een gedeelte van de melkveestapel over te nemen.

Kenmerken


Overdracht
Status Verkocht onder voorbehoud
Prijscode Prijs op aanvraag

Adresgegevens
Straatnaam Kooistraat
Huisnummer 1
Postcode 6654 KH
Plaats Afferden

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 337162 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch Melkveehouderijbedrijf

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!