Kaart
Verkocht

Overig agrarisch / landelijk vastgoed te koop in Overijssel: Wolthaarsdijk WZ 15, Raalte

8102 ST Raalte
Vraagprijs € 550000
Oppervlakte / omvang:  6500 m²

VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ MET DIVERSE BIJGEBOUWEN  / MOGELIJKHEDEN EXTRA BOUWKAVEL

***AGRARISCHE BESTEMMING***

Prachtig gelegen vrijstaande woonboerderij met diverse bijgebouwen op een royaal perceel van ca. 6.500 m². In overleg extra grond mogelijk. Gezien de oppervlakte schuren zijn er mogelijkheden om een bouwkavel te ontwikkelen.De schuren bieden ook talloze mogelijkheden, ideaal voor paardenliefhebber en/of hobbymatige, agrarisch bedrijfsmatige activiteiten. Een prachtige plek om te wonen: rust en ruimte, weids uitzicht en alle voorzieningen op een paar minuten rijden van Raalte.

Raalte biedt alle voorzieningen die u nodig heeft, basisscholen, voortgezet onderwijs, sport, openbaar vervoer (trein en bus) een veelzijdig winkelcentrum, restaurants, etc. Indien u geen interesse heeft in de schuren is het wellicht mogelijk de sloopmeters te verkopen.

KENMERKEN:

- Prachtige ligging en riant uitzicht over landerijen

- Woonboerderij met charmante uitstraling

- Aangebouwde schuur en schuren met veel mogelijkheden

- Ideaal voor een paardenliefhebber

- Mogelijkheden ontwikkelen bouwkavel

- Nabij verbindingswegen

- Op 20 autominuten van Zwolle en 25 autominuten van Deventer

Nieuwsgierig geworden, we ontvangen u graag voor een bezichtiging!

Mogelijkheden ontwikkelen bouwkavel of verkoop sloopmeters

Gezien de oppervlakte schuren zijn er naar verwachting mogelijkheden om mee te doen aan de Rood voor rood-regeling (Beleidsnota Erven in beweging) en een bouwkavel te ontwikkelen of de sloopmeters te verkopen. U wordt geadviseerd hierover zelf contact op te nemen met Dennis Witteveen van de gemeente Raalte over de mogelijkheden.

Let wel, het risico van bestemmingswijziging is voor rekening en risico van koper.

In verband met een bestemmingswijziging verdient het de aanbeveling om vooraf met de bank / hypotheekadviseur goed overleg te hebben.

 

Woonboerderij

Deze woonboerderij is gebouwd in 1947. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk en is gedekt met riet. De woning is voorzien van isolerende beglazing en centrale verwarming. De begane grond vloer is van beton en hout, de verdiepingsvloer is van hout. Het object is aangesloten op de nutsvoorzieningen elektra, waterleiding, geen riolering (vermoedelijk via mestkeldervariant en septic-tank) en glasvezel is aan de weg gelegen. De indeling van de woning is als volgt:

Begane grond:               

Hal met trapopgang, meterkast, toilet, woonkamer, slaapkamer, woonkeuken en kelder. In tussenlid: gang met zij-entree, toilet en douche en in schuur: bijkeuken.

Eerste verdieping:

Overloop met twee slaapkamers en grote zolderruimte met mogelijkheid voor slaapkamer(s).

 

Aangebouwde schuur

Deze schuur met een afmeting van ca. 13,75 m x 20 m is gebouwd in de begin jaren ‘60. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. Ingericht met een bijkeuken, voormalige stal / berging en grote berging, toegankelijk middels schuifdeuren.

Ligboxenstal

Deze 2+0 rijïge stal met een afmeting van ca. 15 m x 27,3 m is gebouwd in 1975. Het geheel is opgetrokken uit spouwmetselwerk met een stalen spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten. De stal is toegankelijk middels schuifdeuren en is ingericht voor de huisvesting van ca. 35 GVE.

Werktuigenberging

Deze werktuigenberging is vermoedelijk gebouwd in de jaren ‘80 en heeft een afmeting van ca. 9 m x 12,5 m. Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met een stalen spantconstructie en is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is verhard en de inrijhoogte bedraagt ca. 3 m.

Schuur

Deze schuur is gebouwd in de jaren ‘50 en heeft een afmeting van ca. 6 m x 7,5 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen. De vloer is verhard.

Schuur

Het bouwjaar van deze schuur is onbekend. De afmeting bedraagt ca. 8,5 m x 15,5 m. Het geheel is opgetrokken uit steensmetselwerk met een houten spantconstructie en is gedekt met pannen en riet.

Voormalig kippenhok

Deze schuur is gebouwd in de jaren ‘50 en heeft een afmeting van ca. 5,5 m x 7,5 m. Het geheel is opgetrokken uit betonelementen  met een houten spantconstructie en is gedekt met abc-golfplaten en zinken platen. De vloer is verhard.

Voormalig kippen- en varkenshok

Het bouwjaar van deze schuur is onbekend. De afmeting bedraagt ca. 6 m x 11,75 m. en 3 m x 8,5 m. Het geheel is opgetrokken uit houten gevels met een houten spantconstructie en is gedekt met asbest golfplaten. De vloer is verhard.

Ruwvoeropslag / overig

Er zijn nog kuilplaten aanwezig.

Bestemming en vergunning

Volgens het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Raalte is de Enkelbestemming Agrarisch met bouwvlak en gebiedsaanduiding reconstructiewetzone verwevingsgebied (bron: www.ruimtelijkeplannen.nl).

Op het bedrijf rust een vergunning (melding Activiteitenbesluit) voor het houden van 10 melkkoeien en 30 stuks vrouwelijk jongvee: indien dit voor een koper van belang is, dient hij hierover zelf navraag bij de gemeente Raalte te doen.

Kenmerken


Overdracht
Vraagprijs € 550.000,00
Status Verkocht
Prijscode Vraagprijs

Adresgegevens
Straatnaam Wolthaarsdijk WZ
Huisnummer 15
Postcode 8102 ST
Plaats Raalte

Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 6500 m²

Bouw
Gebruik object Agrarisch
Object categorie agrarisch ALV overig

Locatie op de kaart

Specialisten in aan- en verkoop van boerderijen

Agriteam is als sinds 1998 dé partner in aan- en verkoop van boerderijen. Kies voor ruime ervaring in begeleiding bij de aan- en verkoop! Bent u op zoek naar een landelijke woning of woonboerderij? Bekijk dan ons aanbod op landelijk-wonen.nl!